vrijdag 7 september 2007

CDH mega-verspiller tijdens laatste verkiezingscampagne

Belga stuurde zonet het bericht rond dat het CDH van alle Franstalige partijen het meest heeft uitgegeven aan haar campagne bij de jongste federale verkiezingen, met name 987.913,17 euro. Het zijn de kranten van de groep SudPresse die de kat de bel aanbonden. Het CDH wordt gevolgd door de PS (962.310,78 euro), MR (957.767,53 euro) en Ecolo (475.000 euro).

Interessant om weten, bij de Parti Socialiste is er een enorme som (gemeenschaps)geld uitgegeven aan de website: 87.967,01 euro. Naar het schijnt zou dit vooral te maken hebben met de MR-parodiewebsite MDR, overigens leuk gemaakt, die een bom geld gekost zou hebben.

Samen hebben veertien politieke formaties een verklaring voor de verkiezingsonkosten ingediend van 8.516.276,88 euro.

Mèèèè, mèèèè, ... raus damit !

De Zwitserse SVP - schapen veroorzaken een pokkeherrie van jewelste nu ze voor de tweede keer een campagne lanceren die niet bepaald door iedereen wordt gesmaakt. De affiche is anders best stijlvol gemaakt en van een grafische kwaliteit waar menig politieke partij een puntje mag aan zuigen. De inhoud daarentegen is een beetje ranzig, maar als je merkt dat politici van allerlei pluimage een discours houden dat er eigenlijk mee overeenstemt, is het knullig om een partij die effectief dezelfde ideeën op een mega affiche neerpoot, aan te vallen.

Eerder al had de SVP een campagneposter gemaakt met daarop een zwarte hand die in een pot Zwitserse paspoorten graait.

maandag 3 september 2007

Hans Teeuwen vs. Lichtgeraakte Moslima's

Mooie tip van PDW. In 7:14 minuten wordt duidelijk wie juist onverdraagzaam is. Aanrader!

Ecolo wil N-VA buiten, Groen! wil FDF buiten

Als Ecolo mee in een federale regering stapt, moet dat er een zijn zonder N-VA. Een andere voorwaarde die Ecolo koppelt aan een eventuele regeringsdeelname, is dat ook Groen! meedoet. Maar laat nu net Groen! niet in een regering te willen zitten waaraan ook FDF deelneemt. Officieel laat Groen! - die altijd wel in een regereing wil springen - niet in haar kaarten kijken, maar off the record kregen we te horen dat Ecolo niet serieus bezig is.

Cordon sanitaire doorbroken in Jongerlee

Morel laat trots weten dat ze deelnam aan de zomeruniversteit van Jong CD&V in de hoofdzetel van het ACV. Nogal surrealistisch voor de Schotense: "Ik kreeg toch even een adrenalinestoot toen ik onder het gifgroene logo doormoest." Jong CD&V had Morel uitgenodigd in het kader van het 'gemeenteraadsspel' onder leiding van de burgemeester van "Jongerlee" Huub Broers. Broers, in het echte leven burgemeester van Voeren, moest vaststellen dat het cordon sanitiare tot tweemaal toe werd doorbroken. Volgens Morel zou Broers gezegd hebben: "Hier is geen cordon. Dat is iets van het verleden..."