zaterdag 2 juni 2007

Hoofddoekendebat molensteen rond nek SP.A

Het rommelt serieus bij de SP.A en dat voelt vooral Dewinter heel goed aan. In een open brief betuigt Filip Dewinter intussen zijn steun aan Patrick Janssens "ondanks het protest vanuit de linkerzijde en de moslimgemeenschap". Filip Dewinter verbaast er zich in de brief over dat uitgerekend diegenen die Janssens op 8 oktober 2006 een verkiezingsoverwinning hebben bezorgd vandaag zijn grootste tegenstanders zijn geworden:

"Het mystiek huwelijk tussen het socialisme en de islam zal van korte duur zijn. Dat u ondertussen het paard van Troje de stadhuismuren hebt binnengesmokkeld, is een pijnlijke vaststelling."
De steun van Dewinter komt niet bepaald gelegen voor Janssens die binnen eigen SP.A-kringen al af te rekenen heeft met dissidente leden à la Anissa Temsamani en Vice-premier Freya Van den Bossche (SP.A) die plots ronduit de kaart trekken van de moslima's die tegen het hoofdoekenverbod zijn.

En veel steun kreeg Janssens ook al niet van Vande Lanotte, die weigerde in Terzake nog te antwoorden op de vraag of hij nu tegen of voor het hoofddoekenverbod (in Antwerpen) was met het antwoord: "Ik antwoord niet in slogans!" Die kan tellen! Maar gisteren klonk het opeens toch anders vooral toen bleek dat de onduidelijke communicatie rond de kwestie ronduit desastreuze gevolgen zou kunnen hebben, electoraal gezien toch.

In verband hiermee raden we aan om toch maar eens de onderstaande video te bekijken die gefilmd werd tijdens het intussen beruchte hoofddoekendebat in Borgerhout met onder andere ook Mimount Bousakla (Lijst Dedecker) die geen blad voor haar mond neemt.


Het beeldmateriaal geeft alvast een heel aparte kijk op het debat dat plaatsvond met interventies uit het publiek die niet bepaald geunanceerd zijn en eerder grenzen aan een vorm van godsdienstige hysterie. Merk ook het grote aantal allochtone mannen in het publiek op...

Interessant detail tussendoor, Fauzaya Talhaoui (SP.A/Spirit gemeenteraadslid) wordt in een aantal minder frisse zaken genoemd. Zo werden leden van Talhaoui's plakploeg al betrapt bij het vernietigen van verkiezingsaffiches van tegenkandidaten, zelfs van SP.A-collega's, maar nu duikt haar naam eveneens op bij bedreigeningen aan het adres van Mimount Bousakla (Lijst Dedecker). Vaststaat dat radicale allochtone jongeren winkeliers onder druk zetten om affiches van Bousakla weg te halen. Of Talhaoui ook hier achterzit is niet duidelijk, maar bij de SP.A was alvast weinig verbazing te horen op de geruchten.

Els Keytsman verwacht u morgen op haar Biobrunch

Els Keytsman (Groen!) nodigt iedereen uit op de briobrunch die ze samen met enkele andere Groen!-vrouwen organiseert op zondag 3 juni van 10u tot 14u in het Beukenhof in de Langestraat in Aalst. Voor 10 euro (voorverkoop, snel wezen dus) kunnen volwassenen aanschuiven voor een ontbijtbuffet à volonté. Alle lekkernijen zijn uiteraard biologisch, lekker en gezond. Karel Nijs leidt de gesprekjes. Ook van de partij zijn Anne Provoost, Tom Kestens en Peter Verhelst.

Scheiden doet (nog steeds) lijden voor Bert Anciaux

Met de komende verkiezingen in zicht rakelt Bert Anciaux (Spirit) de ondergang van de VU op om tot volgende stukje te komen:

"Wanneer ik vandaag op de markten rondloop in heel Vlaanderen kom ik nu en dan eens een groep van n-va tegen. Het blijft onwennig. Sommigen waren jarenlang vriend en medestander. Voor sommigen voel ik nog zeer veel genegenheid. Alleen merk ik dat er langs hun kant soms zoveel terughoudendheid is. Wanneer ik ze alleen tegenkom, is de begroeting steeds hartelijk. Wanneer ik hen tegenkom in groep, zijn het de nieuwelingen die de harde toon bepalen.

De wereld staat niet stil. spirit en n-va zijn totaal verschillende partijen geworden. Beide erfgenaam van de VU. Maar wij zijn de progressieve regionalisten geworden en gebleven, de anderen de conservatieve nationalisten. Ooit hadden we met de VU een campagneslogan 'Niet scheiden doet lijden.' We hebben het binnen onze partij aan den lijve mogen ondervinden. Maar ik verzeker je; nu en dan doet 'scheiden' ook 'lijden'."
Dat SP.A/Spirit straks punten zal moeten laten liggen terwijl CD&V/N-VA in het winnende kamp terug te vinden zal zijn heeft uiteraard niets te maken met deze post op zijn blog.

vrijdag 1 juni 2007

Groen! richt open brief aan Aldi

Naar aanleiding van de week van de biologische landbouw (2 tot 10 juni) heeft ijverige bioman Bart Staes (Europees parlementslid Groen!) een open brief geschreven aan de Belgische directie van ALDI. In de brief verwijst Staes naar ALDI Nederland waar sinds 2005 bio producten opgenomen zijn in het assortiment net als in Duitsland. Om de ALDI directie in België te overtuigen ramt hij er ook nog enkele mogelijkheden bij:

 • Eén-op-één vervanging van aardappel, groente en fruit: bepaalde basisgroenten alleen in de biologische variant aanbieden.
 • Interne kruissubsidies: een lagere marge draaien op biologisch voedsel, gecompenseerd door hogere marges op andere producten.
 • Introductiefondsen: het als keten gezamenlijk opbrengen van lagere marges of verliezen totdat een biologisch product door haar kritische groeipunt is gegroeid.
 • ...
Staes verwacht geen antwoord van de keten, "we weten dat ALDI de reputatie heeft van beslotenheid en dat we op dit schrijven wellicht geen officieel antwoord zullen krijgen", maar voegt er aan toe dat het nog maar de vraag is "of dit soort van beslotenheid nog van de tijd is".

Mooi geprobeerd Bart, indien ALDI reageert doen ze aan gratis reclame voor Groen!. We zijn benieuwd...

donderdag 31 mei 2007

Marijke Dillen dreigt met 'stappen' tegen De Jager

Ons stuk over Marijke Dillen is in het verkeerde keelgat geschoten van het model Marijke Dillen. In een mail aan de redactie van De Jager vraagt ze het volgende:

"uiteraard ben je vrij om te posten wat je wil, maar ik kan er geen vrede mee nemen dat mijn naam hier door het slijk gehaald wordt. Je beledigt niet enkel mij, maar ook andere modellen.
Deze modellen zijn uiteraard ook al op de hoogte gebracht.
Zou ik je mogen vragen om deze blog te verwijderen?
Indien niet, zal ik onderzoeken welke stappen ik kan ondernemen om de blog toch te laten verdwijnen..."
Tot vandaag de dag staat het ons echt wel vrij te denken wat we van je denken Marijke, vooral omdat je je uitgeeft voor een model. Een model moet met dergelijke kritiek kunnen leven andes zoek je best een andere bijverdienste, net als die andere meisjes.

Wat moet een mens doen om de aandacht van de pers te krijgen?

Wat blijft het toch een lieve meid, die Tania, dit valt te lezen op haar site:

"Wat moet een mens doen om de aandacht van de pers te krijgen?

Freya’ke VDB weet het. Ze pikt er een handvol journalisten uit die haar graag zien en dan volgt een keihard interview over haar nieuwe coupe, de lengte van haar wimpers en de groei van de kindjes. Hier en daar nog een streepje bloot en klaar is Freya. Een minister die haar boezem net niet toont, is per definitie verkozen. Je weet tenslotte nooit of ze vroeg of laat helemaal naakt gaat. De jongens en meisjes van de SP.A diepen met de volle overtuiging van hun gelijk de kloof tussen burger en politiek steeds verder uit. En de pers staat er bij en kijkt er naar."

Vormen de moslima's een vijfde colonne voor SP.A, CD&V en Spirit ?

Als we op het hoofddoekendebat mogen afgaan zitten SP.A, Spirit en CD&V met een (serieus) geloofwaardigheidsprobleem. Verschillende van hun allochtone verkozenen kiezen namelijk gretig de kant van de misnoegde moslima's die wel een hoofddoek willen in openbare ambten. Niet bepaald onverwacht gezien verschillende van de allochtone verkozenen regelrechte excuus-truzen zijn om allochtone stemmen binnen te rijven. Vooral de SP.A lijkt hier deftig in te grossieren.

Enkel Groen! wist garen te spinnen van het hoofddoekendebat in Antwerpen door er een lokaal verkiezingsthema van te maken met voormalige hoofddoekendraagster Meyrem Almaci op kop. De padden van dienst in de verkiezingskorf van de andere partijen zijn: Nahima Lanjri (CD&V), Fauzaya Talhoui (Spirit) en Anissa Temsamani (SP.A) die allen tegen de richtlijnen van hun partij ingaan en nu opeens pleiten voor het toestaan van de hoofddoeken.

Een reden waarom de drie partijen de politica's hun gang laten gaan zou best wel eens kunnen zijn dat ze zogoed als geen aanhang hebben buiten de allochtone visvijver. Electorale lichtgewichten met andere woorden. Wie duidelijk wel tegen de hoofddoeken ingaat zijn Mimount Bousakla (Lijst Dedecker) en Fatna El Maslouhi (Open VLD). Dat beiden door hun principiële houding tegen de hoofddoek stemmen dreigen te verliezen strekt hun tot eer.

Duidelijk wordt echter dat de houding van verschillende allochtonen politica's in dit debat in combinatie met hun mager palmares niet bepaald uitnodigt tot het verder verramsjen van politieke mandaten.

Maya Detiège (SP.A) in de clinch met Vande Lanotte (SP.A)

Het rommelt opnieuw bij de Antwerpse afdeling van de SP.A. Maya Detiège kan het blijkbaar maar moeilijk verkroppen dat niet zij, maar wel Christine Van Broeckhoven de lijsttrekster mocht zijn in Antwerpen. Intern wordt Van Broeckhoven - die politiek nogal erg groen achter de oren is - nu al omschreven als een miskleun van jewelste, maar naar de buitenwereld toe is er natuurlijk geen vuiltje aan de lucht.

Ondanks de zalvende woorden van andere SP.A-kopstukken weet Detiège haar onbegrip niet langer onder stoelen of banken te steken. Dat wordt pijnelijk duidelijk in een interview met De Morgen waarin ze hetvolgende kwijt wou over haar collega Van Broeckhoven:

"Bij elke niewe job moet je opnieuw leren zwemmen. Maar een lijsttrekker moet meteen een Fred Deburghgraeve zijn. Twee maanden zijn wat kort om de steil te leren."
Johan Vande Lanotte liet prompt weten dat het nu wel duidelijk is waarom Maya de Bij niet geschikt is als lijsttrekker. Als hint kan dit tellen. Ondanks dit alles is er bij de SP.A wel een stijgende kritiek op de mediatraining van Christine Van Broeckhoven die als een "wel heel dunne spoeling" wordt omschreven.

Verdere kritiek van Maya op Christine kun je hieronder lezen:
Lees ook: Papabonus moet redding brengen voor onbekende SP.A-lijsttrekster Christine Van Broeckhoven

woensdag 30 mei 2007

Beginnersfout Rudy Verhoeven ook te zien op YouTube

De beginnersfout van Rudy Verhoeven, gewezen verbondscommissaris van Scouts en Gidsen Vlaanderen, tijdens een uitzending van Terzake 07 staat nu ook op YouTube.

FDF eist cordon sanitaire rond N-VA

De FDF-burgemeester van Schaarbeek, Bernard Clerfayt, heeft een stok gevonden om op N-VA-voorzitter Bart De Wever te kunnen slaan. Clerfayt 'ontdekte' pas deze week dat De Wever aanwezig was op de begrafenis van Karel Dillen (die plaats vond op 5 mei). Niets bijzonders want Dillen was ook aanwezig op de begrafenis van de vader van Bart De Wever. Het getuigt van een normaal respect dat De Wever er ook bij was dus in Antwerpen. Niets aan de hand dus zou je denken.

Niet zo voor Clerfayt die excuses eist van De Wever zoniet moet er een cordon sanitaire komen rond de N-VA.

Pittig detail, Clerfayt kreeg het verhaal op aangeboden via extreemlinkse actievoerders actief bij zowel Solidaire als Blokwatch. Eerder hadden ze al via de Vlaamse Pers geprobeerd om De Wever in diskrediet te brengen. Le Pen was namelijk ook aanwezig was op de begrafenis van Dillen. Het was het uitgelezen moment om een foto op te diepen waarop De Wever als toeschouwer aanwezig is op een toespraak van Le Pen in Antwerpen (zie hieronder).

Niet bepaald overtuigend als 'bewijsmateriaal' gezien De Wever bekend staat als een rabiaat tegenstander van al wat naar extreem-rechts ruikt en Le Pen hoort duidelijk thuis in dat hoekje. Het lijkt ons duidelijk een operatie beschadiging te zijn van het kartel CD&V/N-VA en een flauw afkooksel van wat Johan Sauwens te verduren kreeg na zijn bezoek aan een bijeenkomst van het Sint-Maartensfonds.

Wat er ons aan herinnert dat de PVDA nog steeds dweept met een massamoordenaar als Stalin (zowat 13 miljoen doden op zijn geweten), maar dat zullen we maar onder het tapijt vegen zeker?

Nierdonor show opgezet spel?

BNN wil vrijdag een tv-show uitzenden waarin een donor uit drie kandidaten kiest wie haar nier krijgt. De aankondiging lokte massaal protest uit in binnen- en buitenland. Vreemd, volgens onze informatie gaat het om patiënten die al behandeld werden/worden. Daarom lijkt het geheel ons eerder een heel goed geslaagde stunt om de Nederlandse politieke wereld en publieke opinie wakker te schudden. Zo zou BNN er vooral op uit zijn de wetgeving aan te passen waardoor iedereen automatisch donor wordt tenzij men verzet aantekent.

De donorshow van BNN lijkt sterk op een NCRV-programma dat in 1993 voor veel ophef zorgde: "Op leven en dood". Hierin moest het studiopubliek kiezen tussen twee patiënten die voor dezelfde behandeling in aanmerking kwamen. Er was slechts één behandeling beschikbaar. Wat bleek echter, in werkelijkheid hadden beide patiënten de behandeling al gekregen.

BNN (Bart's Neverending Network) is een kleine publieke omroep in Nederland, opgericht op 15 augustus 1997 door Bart De Graaff en voornamelijk gericht op jongeren. Bart de Graaff stond zelf jaren op de wachtlijst voor een donornier. Bart de Graaff overleed uiteindelijk op 35-jarige leeftijd.

Afwachten dus...

dinsdag 29 mei 2007

Nog één dag en De Winter heeft zijn "Zonder Jihad Straat"

Na de "Zonder Haat Straat" campagnes gericht tegen het Vlaams Belang slaat Filip Dewinter terug. Morgen hangt hij op de Turnhoutsebaan in Borgerhout een straatnaambord op met als opschrift "Zonder Jihad Straat". Het is het eerste van vele bordjes die De Winter in Antwerpen wil plaatsen. Met de actie wil de partij de "toenemende islamisering van Antwerpen" aan de kaak stellen.

Borgerhout liep eerder al niet bepaald positief in de kijker met de rellen rond de Roma en het nieuws dat radicale moslims uitbaters van eethuisjes op de Turnhoutsebaan in Borgerhout onder druk zouden zetten om niet langer alcohol te schenken. Een reportage van Ter Zake gaf aan dat de schrik er diep in zit. Toen zei Alain Herremans, voorzitter van winkeliersvereniging Voorstad Turnhoutsebaan nog dat hij verontrust is:

"De vrees bestaat dat binnenkort ook de Belgische eethuizen zullen worden geviseerd. Het ondermijnt hoe dan ook de commercialiteit, want autochtone klanten zullen afhaken."
Met de actie van het Vlaams Belang wil Herremans echter niets te maken hebben. De actie gaat gepaard met het bussen van 100.000 folders vanaf 1 juni.

Op 25 september 2006 schreef Bart De Wever (N-VA) nog hetvolgende in zijn column in De Morgen:
"Veel Vlamingen tonen hun afkeer van Vlaams racisme met de affiche Zonder Haat Straat. Zou het niet fantastisch zijn om bij allochtone medeburgers spontaan de affiche Zonder Jihad Straat te zien verschijnen?".
Nog eerder plakte Voorpost nog affiches met "Geen Djihad In Onze Straat" laat Björn Roose weten op zijn blog. Maar of De Wever zich hierdoor liet inspireren is maar de vraag.

maandag 28 mei 2007

Affiches Fouad Ahidar (Spirit) storen andere allochtone kandidaten

Het is ook nooit goed. Spiritist en notoir homohater (volgens sommigen toch) Fouad Ahidar heeft het aan de stok met andere allochtone verkiezingskandidaten de het niet pikken dat Ahidar prominent geafficheerd staat op de vitrine van zowat elke Brussels (illegale) telefoonwinkel. Ahidar zou flink wat meer aandacht krijgen van de winkeluitbaters en bijvoorbeeld dicht bij de ingang geplaatst worden op zelfs aan de 'toog'. Enkele kandidaten vermoeden dat Ahidar de winkeliers het een en het ander heeft beloofd... Pure roddels of is er toch iets meer aan de hand?

Van Ahidar is geweten dat hij het niet pikt dat de Brusselse straten onveilig worden gemaakt door allochtone boefjes, een opmerking die hem niet in dank werd afgenomen. Dit verklaart mogelijks de plotse zure oprispingen bij andere allochtone kandidaten.

Campagne Laurette Onkelinx (PS) krijgt hier en daar een extra tintje

De kiescampagne van Laurette Onkelinx (PS) raakt maar niet op volle toeren in Brussel. Na nogmaals onheilspellend nieuws uit Charleroi - de stad ligt zogoed als politiek plat wegens de strappatsen van de lokale PS clowns - heeft Laurette nu te maken met een bende Brusselse olijkerds die heel wat van haar affiches bekladden. Zo blijkt Laurette la Barbue, Laurette la Pute en Laurette la Conne ook best op de affiches te passen. Om de schade zoveel mogelijk te beperken is haar plakploeg 24 uur op 24 in de weer om 'aangetaste' affiches te vervangen.

Onkelinx is naar verluid razend en denkt aan een afrekening van de lokale Brusselse MR afdeling. Die zou het de PS-politica enorm kwalijk hebben genomen dat ze misbruik heeft gemaakt van een recent pedofiliedossier om zichzelf in de kijker te werken. Iets waar niet alleen de MR niet over te spreken is.

We vragen ons al een paar weken af hoe lang het zal duren vooraleer Onkelinx ook Madeleine McCann, het Engelse meisje dat verdween in Portugal, zal proberen te misbruiken voor haar campagne.

Den Baard in Poperinge

Het Poperingse Amfora Hotel had deze middag Johan 'Den Baard' Vande Lanotte en enkele familieleden op bezoek. Niet bepaald tot veel 'goesting' van de lokale bevolking die sprak van een "verkiezingsstunt van den sos". In tegenstelling tot Oostende waar Vande Lanotte kan rekenen op een Stalinistische aanbidding en regelmatig propagandapraatjes maakt met zijn kiespubliek in de lokale horecazaken (de rode wel te verstaan) is de Poperingse bevolking niet bepaald tuk op de SP.A-frontman. Zo vroeg een man een dienster of hij niet eens mocht spuwen in de fles wijn van Vande Lanotte. Jawel, de afschuw voor de Oostendse 'kaiser' zit er diep in.

Vande Lanotte bleef dan ook niet lang hangen, at zijn vispannetje op en vertrok.

zondag 27 mei 2007

Yves Leterme gaat voor 400.000 à 500.000 voorkeurstemmen

Een grote marge, zo'n honderdduizend stemmen, maar allé, we gunnen het Yves Leterme (CD&V). In een interview met Luk Alloo voor het politieke internetmagazine Kies 2007 maakt Yves bekend dat een mislukking niet tot de opties hoort gezien hij dan 'gelyncht zal worden'. Om zonder kleerscheuren uit de komende verkiezingen te raken moet hij daarom 27 procent van de stemmen kunnen halen, met een absoluut minimum van 26 procent.
Alloo zou Alloo niet zijn als hij de Vlaams minister-president geen enkele gevatte vragen zou opwerpen zoals:

 • Heeft Guy Verhofstadt charisma ?
 • Wat is je favoriet tv programma?
 • Heb je aandelen van L&H gekocht ?
 • Heb je ooit jointje gerookt ?
 • Hebt u een rekening bij de KBC ?
 • Wie is de meest overroepen politicus ?
 • Welke cd heb je het laatste gekocht ?
 • Wat is je minpunt ?
 • Wat is u grootste mislukking ?
 • ...

Het volledige interview is te beluisteren op www.kies2007.be. Dinsdag is Guy Verhofstadt (Open VLD) te gast. Geïnteresseerde adverteerders kunnen alvast reclametijd per opbod kopen voor het programma via ebay.

En het blauwe konijn is...

Alles is blijkbaar goed om 'het keun' Verhofstadt in de picture te houden. Letterlijk dan. Sinds vandaag staat www.guy4kids.be online waar iedereen (maar vooral kinderen) een antwoord kunnen vinden op eenvoudige politieke vragen.

Enig zelfspot is Verhofstadt niet vreemd want het is namelijk een (blauw) konijn + een reeks wortelen die de surfer doorheen de site loodsen.

Hoewel het politiek geen zoden aan de dijk zal zetten, is het een initiatief dat best bewaard mag worden, jammer dat het er nu pas is...