zaterdag 12 mei 2007

Nieuwe site Lijst Dedecker gelanceerd

De Lijst Dedecker heeft zonet een nieuwe website gelanceerd: www.lijstdedecker.com . Op de site vind je naast een blog eveneens een 'partijwebsite'. Het geheel ziet er opvallend fris uit.

MR-bronnen bevestigen: Louis Michel gaat voor premierschap

Het witte konijn in de wetstraat is gevonden. Bronnen binnen de MR vertellen ons dat Louis Michel wel degelijk het premierschap ambieert. Eerder liet hij aan de Franstalige krant Le Soir nog uitschijnen dat hij niets uitsluit, zelfs het premierschap niet, maar blijkbaar staat de MR-gedachtengang al heel wat verder.

Wanneer Michel zijn kandidatuur zal bekendmaken is niet zeker, maar het staat volgens onze bronnen vast: Michel keert terug in de Belgische politiek als premier, indien de resultaten dit mogelijk maken uiteraard. Officieel is Didier Reynders nog steeds de eerste keuze van de MR, maar officieus kregen we te horen dat de MR met Michel een grotere kans maakt om de hoofdvogel af te schieten. Louis Michel heeft alvast het voordeel dat hij bij de Vlamingen niet de aversie oproept die een Elio Di Rupo wel doet. Michel is bovendien perfect tweetalig, in tegenstelling tot Di Rupo die nog steeds worstelt met het beeld van een nederlandsonkundige (zie ook deze video) ondanks herhaaldelijke spoedcursussen Nederlands. Michel hoopt alvast meer dan 100.000 stemmen te halen tijdens de komende verkiezingen waardoor hij een mandaat krijgt van de kiezers.

Michel, die de Commissaris voor Ontwikkeling en Humanitaire Hulp is in Europese Commissie, neemt officieel (onbetaald) politiek verlof van 12 mei tot 10 juni om de MR campagne voor de federale verkiezingen in België te ondersteunen. Het ziet er echter naar uit dat zijn tijdelijke vervanger Fin Olli Rehn zicht heeft op een vaste betrekking.

Of MR ons opzettelijk in het ootje probeert te nemen zullen we pas later weten...

Eerste shocklog in Vlaanderen ?

Die mooie titel kregen we toebedeeld van Cindy De Smets Smetty.be. We zijn geflatteerd, maar het is iets teveel eer. De bedoeling van De Jager(s) is om de capriolen van politici en mediamensen van dichterbij te bekijken net als nieuws te brengen dat afwijkt van wat in populaire media staat.

Voor wie nog twijfelde, het was echt niet de bedoeling om op de eerste dag al zoveel bezoekers over de vloer te krijgen. Het minste wat we kunnen zeggen is dat we tamelijk verrast waren door de plotse aandacht.

Voor de liefhebbers van post-its, De Jager(s) hebben ook een Twitter account waarop de verschillende bloggers aanwezig zullen zijn.

Meer dan mooie woorden voor Els Van Weert (Spirit) - niet bepaald

Van Weert treft het niet bepaald. Uit het rapport van De Standaard dat vandaag werd gepubliceerd bleek ze een magere 39% te halen wat haar palmares als Staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling en Sociale Economie betreft. Haar zwakheden: een efficiëntie die met 10 op 40 niet bepaald hoge toppen scheert en een mank lopende communicatie. Van Weert is bij haar collega's gekend als een strevertje met bijzonder weinig originele inhoud - één excellentie had het zelfs over een perfect voorbeeld van een 'geboren looser', een andere over 'quantité négligeable', een label dat Spiritisten wel vaker opgespeld krijgen.

De site www.meerdanmooiewoorden.be van Van Weert klinkt in deze context dan ook nogal hol. Op de site somt Van Weert de verwezenlijkingen op in 'haar' beleidsdomeinen duurzame ontwikkeling en sociale economie. Helaas voor Van Weert had ze geen vinger in de pap te brokken in de meeste van de opgesomde verwezenlijkingen en werd ze door haar collega's, inclusief Verhofstadt, als een last beschouwd.

Ministers regering-Verhofstadt II gebuisd over de ganse lijn

De Standaard publiceert vandaag een evaluatie van vier jaar ministerieel werk. 9 ministers zijn geslaagd, terwijl er 6 gezakt zijn. Mooi zou je denken, maar samen halen de ministers over de volledige regeerperiode niet eens de helft (49,5%) van de punten, ook al is het resultaat erg nipt. Gebuisd is gebuisd. De ministers van dienst die het resultaat onder de 50% trokken zijn Marc Verwilghen (Open VLD), Armand De Decker (MR), Andre 'ik pak het al' Flahaut (PS), Christian Dupont (PS), Sabine Laruelle (MR) en Bruno 'Nairobi' Tobback (SP.A).

Worden de staatssecretarissen - die niet bepaald uitblinken - ook in het resultaat opgenomen dan kleuren de resultaten ronduit rood met een beschamende 47,8%. De lossers van het peleton daar zijn Els Van Weert (Spirit), Didier Donfut (PS) en Gisèle Mandaila (FDF). Van deze laatste valt vooral de magere score voor communicatie op, 5 op 20. Mandaila vermeldt op haar CV nochtans een graduaatsdiploma marketing op zak te hebben...

De vicepremiers (Patrick Dewael (Open VLD), Didier Reynders (MR), Freya 'thesis' Van den Bossche (SP.A) en Laurette Onkelinx (PS)) doen het niet bepaald beter maar zijn net niet gebuisd. De Standaard voegt er echter aan toe dat de twee Franstalige vicepremers hun score vooral danken aan hun werk als vicepremier en niet als vakminister, daarvoor is de malaise op Justitie en Financiën toch net iets te groot.

Een verrassende comeback is er van de eeuwige voluntarist en optimist Premier Guy Verhofstadt. Die komt van compleet gebuisd (48%) naar een aardige 63% van de punten.

Lijst Dedecker zonder lijstnummer, voorlopig toch

In Brussel kregen Jean Marie Dedecker en Jurgen Verstrepen te horen dat ze geen lijstnummer kregen (zie blogpost van Jurgen Verstrepen). De volgende partijen kregen wel een nummer toegekend op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael:

 1. FN
 2. cdH
 3. CD&V/N-VA
 4. Vlaams Belang
 5. MR
 6. Open VLD
 7. PS
 8. Groen!
 9. SP.A-Spirit
 10. Ecolo
Zoals je merkt ontbreekt niet enkel de Lijst Dedecker maar ook de PvdA. De reden hiervoor is geen boycot van Dewael zoals Verstrepen en Dedecker beweren, maar wel de simplele regel dat partijen die geen vertegenwoordiger in één van de federale parlementen hebben in een latere trekking aan bod komen.

Meer info en quotes bij De Standaard

vrijdag 11 mei 2007

Site Noel Slangen is regelrechte miskleun

Slangen is niet meteen de beste gok wanneer je een goede communicatie op poten wilt zetten, althans niet wanneer het hem gaat om een website te maken die tot doel heeft een groot publiek te bereiken. Want dat had Slangen in het achterhoofd toen hij meneerrik.be en rikdenolf.be lanceerde. De sites werden gecreëerd met de bedoeling de baas van Roularta, Hendrik De Nolf, aan te vallen wegens een uit te hand gelopen grap in Knack. Helaas heeft de site, beide domeinnamen komt uit op meneerrik.be, zelf heel wat schoonheidsfoutjes op SEO-vlak en laat communicatie nu net een stokpaardje van Slangen zijn.

Wat ontbreekt er nu juist aan de site om ze beter te doen vinden in zoekmotoren? 2 zaken :

 1. De titel tag van de pagina is niet bepaald een toonbeeld van hoe een titel tag zou moeten zijn. In plaats van "www.MeneerRik.be - oordeel nooit op woensdag" had Slanger beter de volgende titel tag gebruikt: "Rik De Nolf van Knack versus Noël Slangen". Dan had hij tenminste toch een paar keywords in zijn titel tag, in tegenstelling tot nu.

 2. De meta description is ook allesbehalve, lees maar mee: "MeneerRik - Forum over het recht op vrije meningsuiting en de ethische grenzen die de pers zichzelf tot nu heeft opgelegd en altijd gerespecteerd heeft." Beste Noël, een dergelijke omschrijving is niet bepaald een manier om veel Google liefde te krijgen. Een beter idee ware geweest om volgende zin te gebruiken: "Hoe Rik De Nolfs Knack valse beschuldigingen de wereld instuurt over Noël Slangen, spin doctor van Open VLD." Je ziet, meteen een hele resem keywords die heel wat meer trafiek hadden kunnen opleveren voor Slangen's eenmansactie.
Gelukkig kreeg de site toch nog wat media-aandacht waardoor er her en der op het net links met een juiste anchor text tevoorschijn kwamen waardoor uw site alsnog op plaats 3 terechtkwam in Google voor de term Rik De Nolf. Persoonlijk had ik voor een gerichte link actie gegaan waarbij de term Knack gebruikt werd als anchortext voor een link naar www.meneerrik.be en www.rikdenolf.be, zo dus: Knack. Dat zou pas een leuk idee geweest zijn. Een Google bomb dus die hoewel zogezegd niet langer mogelijk wel degelijk nog toe te passen is. Links vormen nu namelijk het hoofdbestanddeel van het internet net als de anchor text die gebruikt wordt.

De conclusie: indien u echt een site wilt promoten, dan is Slangen niet uw beste partner vrees ik. En nu wachten hoe lang het zal duren voor Noël Slangen zijn site zal aanpassen... Lees intussen alvast zijn CV.

Meer info over de registratie van de betreffende domeinen vind je op de LVB.net blog.

Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel een koppel ?

Het hoeven niet altijd de SP.A en Open VLD excellenties te zijn die een scheve schaats rijden. Wie tussen de lijntjes leest in de meest recente berichtgeving van onder andere De Standaard en De Morgen heeft intussen begrepen dat er meer gesuggereerd wordt tussen Vlaams Belang voorzitter Frank Vanhecke en volksvertegenwoordiger Marie-Rose Morel. Er bloeit iets mooi, het is te zeggen, voor Vanhecke en Morel zal het wel iets mooi zijn, maar voor Vanheckes gezin en de toplui bij het Vlaams Belang is het niet bepaald leuk om aanzien.

Vooral politiek leidt dit tot problemen binnen de partij. Annemans en De Winter zien de greep van Morel op Vanhecke namelijk dag na dag toenemen. "Morel heeft teveel macht gekregen en leidt het Vlaams Belang regelrecht naar de afgrond", aldus een Vlaams Belanger die ik deze morgen sprak in Vlaams Parlement.

En dat is het minste wat je kunt zeggen, Morel slaagt er eigenhandig in om het trio Vanhecke-Annemans-Dewinter compleet uiteen te drijven. Ze zat ook achter het vertrek van de eerder sympathieke Jurgen Verstrepen naar de Lijst Dedecker. Morel heeft de 'putsh' echter niet op haar eentje bedisseld. Ze kan rekenen op de steun van Karim Van Overmeire, Jurgen Ceder en Wim Verreycken. Deze drie heren hebben zich al herhaaldelijk openlijk afgekeerd tegen De Winter, die alsnog van zich afbijt en er ondermeer voor zorgde dat Morel naast een verkiesbare plaats greep op de Senaatslijst tot grote woede van Morel die De Winter de huid vol schold tijdens een partijvergadering.

Je zou bijna medelijden met De Winter krijgen. Bijna want De Winter is niet bepaald onder de indruk van zijn vroegere poulain en steekt zijn afkeer voor het 'snobmens' niet onder stoelen of banken.

De Morgen gaat verder door te stellen dat Marie-Rose Morel wel eens een door N-VA-voorzitter Bart De Wever binnengebracht paard van Troje zou kunnen zijn. "Een theorie die naar het rijk der fabelen verwezen mag worden, want van De Wever is geweten dat hij sinds de overstap van ex-N-VA'ster Morel naar Vlaams Belang een jeukende uitslag krijgt alleen al van haar te horen of te zien", aldus een N-VA kamerlid.

Hakenkruis filmpje van Caroline Gennez

Terwijl de SP.A politici er alles aan doen om sympathiek over te komen naar de grote massa met mediagenieke acties bakt SP.A ondervoorzitser Caroline Gennez het wel bruin, letterlijk dan. Op YouTube staat een filmpje waarop Gennez praat over betaalbaar en kwaliteitsvol wonen. Maar wie goed kijkt ziet op het einde van een filmpje een beeld opduiken dat verbazend veel weg heeft van een Swastika...

Update: Volgens LVB heeft De Jager dit bericht gejat. Niets van dit alles, wij kregen de link naar de video al een eindje geleden via een SP.A militant met vermelding van "kijk naar de laatste beelden van deze video".
(Virals worden nu eenmaal rondgestuurd beste Luc.) Toen De Jager online ging was dit één van de eerste stukken die al klaar stonden om gepost te worden. But no hard feelings Luc, iedereen kan zich vergissen en we nemen het je niet kwalijk.

SP.A wil af van wereldvreemde Magaretha Guidone

Het boetert niet langer tussen de SP.A en Magaretha Guidone, de huisvrouw die even wereldbekend werd in België toen ze erin slaagde een ganse reeks politici voor haar kar en die van Al Gore te spannen om naar de klimaatfilm Inconvenient Truth te komen kijken. Guidone die zich al eerder liet opvallen door een heel 'speciale' kijk op het leven, ging iets te ver in een recent interview met de HUMO (14/3474 pg. 150). Daarin beweert Guidone namelijk dat in de kwantumfysica bewezen is dat als je tegen een waterdruppel praat, de watermolecule compleet veranderd. "Dat is wetenschap", voegt ze er doodleuk aan toe.

Verschillende SP.A verkozenen beginnen achter de schermen te morren dat het nu genoeg is geweest en dat Guidone de SP.A-politici in hun hemd zet met dergelijke uitspraken. Groen! liet alvast weten niet aan te dringen op de terugkeer van Guidone hoewel verschillende (Antwerpse) SP.A gekozenen Guidone anders wel in het uitstalraam willen zetten.

Guidone bezet
plaats 7 op de Antwerpse kamerlijst. Volgens ingewijden heeft 'Den Baard' (aka Johan Vande Lanotte) Guidone al aangemaand haar fantasiewereld wat minder openbaar te maken.

Wie meer van Guidone's uitspraken wil lezen kan hier terecht !

Paola246 bekend en ik ben 100 euro armer

Paola246 blijkt zoals verwacht een 'gekloonde' reclamestunt geweest te zijn van Het Paleis dat hiermee een theaterexperiment wou promoten. Het geheel lekte iets sneller uit dan verwacht blijkbaar, maar dat was niet bepaald verbazend gezien de knulligheid waarmee de ganse actie opgezet was.

Intussen ben ik wel mijn 100 euro kwijt, uitgegeven aan Veerle L. die me liet weten dat ene Silke Becu het meisje bleek te zijn. Veerle, geniet van je 100 euro !

Paola246 : verdien 100 euro door haar identiteit vrij te geven

Yep, ik wil wel eens weten wie dit wicht is en voor welk bureau ze werkt. Wie alle details kent van deze scherts, mag me contacteren via deze blog. Mij lijkt het alvast duidelijk dat het om een stunt gaat van Sknet om hun Skynetblogs aan te prijzen. Dat net Clo Willaerts opduikt in het ganse verhaal zegt genoeg. Maar bewijzen zijn er op dit moment niet, dus blijft het bij gissen en loof ik 100 euro uit aan wie me een gouden tip bezorgt. Geef toe, het is een leuke manier om een blog te starten...

Het ganse Paola246 verhaal is echter een duidelijk voorbeeld van een reclamebureau of -team met een duidelijk gebrek aan inspiratie. Zo hebben ze het idee gejat van Lonelygirl15 en is de ganse opzet uiterst knullig in elkaar gezet. Ze blijken niet alleen een Skynetblog aangemaakt te hebben, maar ook een eigen MySpace account, een eigen YouTube videokanaal, een Flickr account, een Twitter account én Digs account opgezet te hebben in korte tijd. Dat alle foto's op haar site op hetzelfde tijdstip werden gemaakt (enkele maanden geleden) ontdekte Michaël Uyttersprot al. Al bij al, een typisch staaltje van haastwerk.

Mij liet het terugdenken aan een actie die ik een tweetal jaar geleden samen met een paar collega's in elkaar heb gebokst voor een Belgisch label. Hierbij werd een artiest geherlanceerd door maandenlang boodschappen te posten via een MySpace account die dan via een steeds breder wordend netwerk werden verspreid net als de demos die gericht gelekt werden. In tegenstelling tot het Paola246 vehikel werd de groei natuurlijk gestimuleerd door gerichte lekken naar de gespecialiseerde pers toe. Ze liepen er natuurlijk in met Humo op kop.

Bon, die 100 euro ligt klaar !