vrijdag 20 juli 2007

De thesis van Marie-Rose Morel downloadbaar in tweevoud

Een jaar geleden plaatste Knack nog de thesis van Freya Van den Bossche (SP.A) op het internet, nu doet Knack krak hetzelfde met de twee thesissen van Marie-Rose Morel (Vlaams Belang). Volgens het weekblad schreef Morel als geschiedenisstudente twee licentiaatsthesissen nadat de eerste, "Holocaustmemorialen in België" (klik hier voor de PDF versie), volgens Knack afgewezen werd wegens onvoldoende kwalitatief. Er volgde een tweede thesis, "Het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk" (klik hier voor de PDF versie).

Morel betwiste eerder al de aantijgingen op haar blog en insinueerde dat huidig N-VA'er Bart De Wever achter de informatie zat. Niet zo volgens de Knack die op haar blog laat weten dat ze "verscheidene mensen gesproken (hebben), onder wie haar promotor, die zich haar doortocht van meer dan tien jaar geleden nog als de dag van gisteren herinnert, en hem niet als een van de hoogtepunten uit zijn loopbaan beschouwt." Nog volgens Knack zouden moeder en dochter Morel gedreigd hebben met juridische stappen toen Morels promotor (Dr. G. Verbeeck) de verhandeling besloot af te keuren, wegens "ver beneden de laagste standaard om een diploma te kunnen krijgen".

Knack publiceert de thesissen naar eigen zeggen "om iedereen de kans te geven de kwaliteit van die verbeteringen, en van haar werk in zijn geheel, te beoordelen". Morel laat weten dat ze de publicatie "leuk" vindt omdat ze de verbeteringen op de oorspronkelijke tekst had aangebracht, zonder deze eerst te bewaren.

Intussen heeft ook Bart Brinckman (De Standaard) het aan de stok met Morel. 'Stoute' Brinckman schreef dat Frank vanhecke net als Morel aanwezig was op de VBJ zomerunief in Hongarije. Niet correct zegt Morel: "Zoals ik op deze weblog schreef op 18 juli ben ik in Hongarije met Jurgen Ceder. Frank Vanhecke heb ik hier nog niet gezien en zal ik ook niet te zien krijgen. VBJ bevestigde me namelijk dat hij al maanden geleden liet weten niet aanwezig te kunnen zijn op deze zomeruniversiteit."

Rudy Demotte opgevrijd door Anciaux en Leterme

Zowel Yves Leterme als Bert Anciaux dingen naar de gunsten van Rudy Demotte (PS) zo lijkt het wel. Vandaag was dit op de blog van Bert Anciaux te lezen:

"Mijn vriend, de Minister-President. Hij komt wat vreemd over, een beetje nederig, met een blozend lachje. Zijn Nederlands is beminnelijk. Komt door zijn moeder, een echte Vlaamse uit Ronse. Als kind speelde hij steeds in Vlaanderen. Zijn roots liggen daar. En toch is hij nu Minister-President. (...) Wallonië heeft een kans met Demottte, een stevige kans om de 21ste eeuw binnen te treden. Zonder veel schijn, zonder veel pretentie. Maar met een wilskracht die bergen verzet. Een harde werker in de stilte. Contrast met de liberale Waalse zonnekoning. Wie is nu het oude Wallonië, wie het nieuwe?"
En Leterme? Die verklaarde na afloop van zijn onderhoud met koning Bibber dat hij vol lof is over de nieuwe Waalse minister-president Rudy Demotte. Zo zou hij Demotte al meer dan 10 jaar te kennen en liepen ze elkaar vooral in de Kamer, in de Kamercommissie Financiën, tegen het lijf.

Positief volgens Leterme zijn zijn goede kennis van het Nederlands (weliswaar met een wreed accent uit Ronse) en van Vlaanderen. Als vingerwijzing naar Di Rupo (die niet bepaald uitblinkt in het Nederlands ondanks een peperdure - door de belastingbetaler gefinancierde - spoedcursus van enkele dagen) voegde Leterme er fijntjes aan toe: "Alle politici die verantwoordelijkheid opnemen in dit land zouden tweetalig moeten zijn."

(Bovenstaande foto van Demotte komt uit het archief van de Rotary Club van Lessines.)

woensdag 18 juli 2007

SP.A-bloggers laten het massaal afweten na verkiezingsnederlaag

Het lijkt er wel op dat de tegenvallende verkiezingsuitslagen meer dan één SP.A-blogger mentaal de das heeft omgedaan. Zogoed als geen enkele blog van een SP.A-politicus blijkt nog geupdated geweest te zijn sinds de verkiezingen. Maar laten we eerlijk zijn, op sommige was zelfs vóór de verkiezingen al weinig of geen actie te zien, kijk maar naar de desolate blogs van Freya Van den Bossche, Anissa 'puur' Temsamani, Maya Detiege, Else De Wachter, Bruno Tobback enzovoort die niet bepaald uitnodigen tot een wekelijks, laat staan dagelijks bezoekje.

Ook Spirit is niet bepaald een toonbeeld van hoe het moet, Geert Lambert bijvoorbeeld beperkt zich tot twee nietszeggende postings sinds 10 juni en voor Fauzaya Talhaoui hoeft het blijkbaar allemaal niet meer sinds ze niet verkozen raakte.

Enkel Spirit-kopstuk Bert Anciaux weet zijn postritme netjes aan te houden en haalt daarmee met de regelmaat van de klok de nationale pers. Met andere woorden, bloggen blijkt wel degelijk te lonen, nu nog zijn partijgenoten overtuigen...

Toch nog net voldoende tot goede punten voor de volgende bloggende SP.A-ers:

dinsdag 17 juli 2007

Te koop: de Saab Cabrio van Frank Vanhecke (Vlaams Belang)

Getipt door JV. Wie kickt op allerhande objecten die ooit toebehoorden aan een politicus komt deze keer ruimschoots aan zijn/haar trekken. Op de Autogidssite kun je namelijk de Saab Cabrio van Frank Vanhecke op de kop tikken voor 30.000 euro, full option.

De basisgegevens:
  • Kilometerstand : 68.000 Km.
  • Datum van inverkeerstelling : 05/2006
  • Aantal eigenaars : 1
  • Type verkoop : Occasie
  • Brandstof : Diesel
  • Waarborg : Ja
  • Onderhoudsboekje beschikbaar
  • Staat van de wagen : Uitstekend
  • Aantal plaatsen : 4
  • Aantal deuren : 2
De auto verkeert in een perfecte staat, en bovendien geniet de koper nog van een jaar fabrieksgarantie. Geïnteresseerd, heel wat meer details vind je hier !

Margriet Hermans geridderd

Van Margriet Hermans (Open VLD) horen we meestal niets op politiek vlak, gezien haar zangcarriëre en verschijningen in de Storys en Dag Allemaals van deze wereld haar blijkbaar meer genegen zijn dan enig parlementair werk. Daar kwam vandaag opeens verandering in met de aankondiging dat the benoemd werd tot Ridder in de Leopoldsorde.

Ter info, een decoratie in de Orde wordt normaal gezien verleend aan alle belangrijke figuren van de Kamer en van de Senaat, van de grote Staatslichamen en de Administratie, van de handel, de industrie, de Schone Kunsten enzovoort. 'Hermans' en 'belangrijk', iemand moet ons toch eens de link uitleggen...

Eerlijkheidshalve moeten we er aan toevoegen dat Hermans een eerste wapenfeit heeft gepleegd sinds 10 juni. Ze pleit ervoor de Far-West toestanden in de esthetische chirurgie uit te roeien. Margriet Hermans zal daarom een eerder ingediend voorstel inzake esthetische chirurgie actualiseren.

maandag 16 juli 2007

Ook een ringtone van Vlaams Belang Lier ?

Soms vragen we ons echt wel af hoe bepaalde online adverteerders, en vooral ringtone boeren, hun keywords inkopen bij Google Adwords. Zo treffen we al geruime tijd de hiernaast afgebeelde Adsense links aan op De Jager. Niets aan de hand met de eerste link, maar aan de tweede hapert wel degelijk iets, of kent er iemand een ringtone van Vlaams Belang Lier ?

Ook Open VLD blijkt af en toe een ringtone waard te zijn...

zondag 15 juli 2007

De Crem het hof gemaakt door Gerolf Annemans

Pieter De Crem (CD&V) is de lieveling van de Vlaams Belang fractie in de Kamer sinds hij in de vergadering van Fractievoorzitters ermee dreigde de PS in de minderheid te zullen stemmen over hun eigen ondervoorzitter indien ze geen Vlaams Belanger toelieten tot het Bureau van de Kamer. Zelfs Gerolf Annemans (Vlaams Belang) weet amper zijn verafgoding te verbergen:

"Hoe dan ook, voor deze prelude collega De Crem: I owe you one. U hebt mij positief Vlaams verrast, overigens ook om nog een andere, meer persoonlijke reden. Toen in 1999 Dewael en Verhofstadt - met wie ik bijna 10 jaar samen soms in zeer intense samenwerking oppositie had gevoerd - minister werden, spraken zij van de ene op de andere dag niet meer tegen mij. Zij liepen me in de gangen voorbij alsof de plaats die ik innam gewoon lucht was.

Dat hebben zij vele jaren intens, en met veel vurige haat bijna, volgehouden. Met u en uw CD&V-collega’s lijkt dat anders te zullen gaan zijn. Dat is - tot nader order – menselijk, maar vooral democratisch gesproken een kwalitatieve verbetering en ook een blijk wellicht van veel meer klasse. Ik meen dat dat ook wel eens (publiek) mag gezegd worden."
Het cordon sanitaire voorbij? Annemans droomt er duidelijk al van.

Het amateurisme van Knack

Deze keer heeft Knack een paar steken laten vallen in hun stuk over Marie-Rose Morel. Te zien aan de lijst van onnauwkeurigheden die opdoken in het artikel, is het nog maar de vraag of er nog te spreken valt van een artikel. Naast het dooreenhaspelen van weinig tot de verbeelding sprekende futiele termen als Miss Aardbei en Aardbeiprinses, is het missen tussen KULeuven en UFSIA net iets minder grappig,net zoals verkeerde citaten en dies meer. Lees Morels eerste reactie hier.

Ludo Van Campenhout (Open VLD) op zoek naar anonieme verkeersbordenkunstenaar

Sinds Van Campenhout een culturele opstoot te verduren kreeg, lijkt hij de smaak te pakken te hebben. In Antwerpen is een anonieme 'kunstenaar' aan het werk die her en der fake verkeersborden neerpoot met teksten zoals "Gelieve de bomen niet te voederen", "Verboden te paaldansen" of wat dacht je van "Gelieve dit bordje niet te verwijderen" enzovoort.

Gezien de stadsdiensten de bordjes telkens moeten weghalen (én bijhouden in een stadsmagazijn) roept Van Campenhout de kunstenaar nu op om zich bekend te maken en over een vergunning te komen praten:

"Dan hoeven de stadsdiensten de bordjes niet telkens weg te halen. En eigenlijk zijn het wel geslaagde werkjes. Een mening die overigens gedeeld wordt door de burgemeester en de schepen voor cultuur."
Onze gok: het gaat hier wellicht om een actie van één of ander toneelgezelschap. We kunnen er natuurlijk ook ferm naast zitten he!