donderdag 7 juni 2007

Sommige kandidaten bakken het wel echt bruin met overplakken van andere affiches...

SP.A senaatskandidaat en nieuwe Belg Cemal Cavdarli heeft blijkbaar nog nooit gehoord van enige verkiezingsetiquette. Op deze foto hiernaast (klik om ze te vergroten) is te zien hoe hij ongegeneerd affiches van Lijst Dedecker liet overplakken. Commentaar van de SP.A: "onze militanten zijn te ijverig"... Vind je dit ook niet kunnen, laat het weten aan de heer Cavdarli via deze mail cemal.cavdarli@s-p-a.be

Dewinter lanceert samen met Duitse herdershond "Hier waak ik"-campagne voor harde aanpak criminaliteit

Woef ! Met het pamflet "Hier waak ik!" wil het Vlaams Belang aandacht vragen voor het veiligheidsbeleid. Tijdens de actie aan een Antwerps politiecommissariaat waarbij het pamflet en de affiche werd voorgesteld was Filip Dewinter vergezeld door zijn Duitse herderhond Xaro.

Actiefoto's zijn hier te vinden. Mooie hond, we zijn benieuwd wat Blokwatch hiervan zal maken na een nachtje photoshoppen op het kabinet van Vande Lanotte...

Groen! en SP.A samen op campagne ?

Er zijn blijkbaar nog vriendschappen mogelijk in de politiek. Jacinta De Roeck die door de SP.A op een zijspoor werd gezet voert samen actie met Groen!-kandidate Mieke Biets.

Op haar blog zegt De Roeck hierover:

"Barbara voor Europa, Mieke voor de kamer en ik voor de senaat.
We hadden toen 3 handgeschilderde borden, één voor ieder van ons, waar we samen opstonden.
Wel, we blijven dit doen. Ondanks een verschil van mening over de trein die onze ideeën moet dragen, blijven we ijveren voor hetzelfde: een leefbare wereld voor iedereen!"

Lijst Dedecker lanceert petitie voor hoofddoekenverbod

De Lijst Dedecker heeft een online petitie gelanceerd om het hoofddoekenverbod in openbare dienst te steunen. Wie een neutrale dienstverlening krijgt, kan hier terecht !

woensdag 6 juni 2007

Erotisch filmpje op blog Ludo Van Campenhout (Open VLD)

Sex sells, dat weet ook Open VLD-kandidaat Ludo Van Campenhout. 'CrazzyLudo' heeft enkele filmpjes op YouTube en zijn blog gepost inclusief onderstaande video die niet bepaald getuigt van veel politieke verfijndheid (let ook op de volgende tags die Van Campenhout toevoegde : boobs wet shirt)
Update: Ludo Van Campenhout heeft het filmpje intussen offline gehaald.

En terloops willen we ook effe melden dat de Gazet Van Antwerpen meent te denken dat De Jager het oorspronkelijke nieuws van haar site heeft geplukt, mis poes, het omgekeerde blijkt waar te zijn.

Bart De Wever (N-VA) in het nauw bij Goedele Wachters

Figuurlijk dan, want dit konden we lezen op de blog van De Wever ivm zijn optreden in "De Laatste Ronde":

Bij aanvang moest ik plaatsnemen met Goedele Wachters in een piepklein hokje voor een "intiem" interview. Normaal spreek ik nooit (in het openbaar) over dit soort zaken -en ik hoop dat mevr. Wachters het mij niet kwalijk zal nemen mocht ze dit lezen- maar Goedele Wachters is het soort dame die het voor mij aannemelijk maakt dat de Grieken destijds een oorlog ontketenden tegen Troje met een vrouw als inzet. Ze heeft een natuurlijke uitstraling waar je voor achteruit gaat, wat natuurlijk niet echt lukt in een veredeld pashokje. Tot overmaat van ramp moesten we nog een hele tijd wachten voor dat interview in het programma plaatsvond. Wachten dus, oog in oog, vlak bij elkaar. En zij die bij herhaling fluisterde: kom dichter, kom maar wat dichter. Ik weet het, het is flauw van mij, maar ik kreeg opnieuw het gevoel alsof ik voor de allereerste keer op TV moest komen: zenuwen, snellere hartslag, transpiratie. Wat er in die bundel over arbeidsmarktbeleid stond, had ze mij echt niet meer moeten vragen.
Het blijft toch een doodeerlijke jongen he, die Bart.

Rock'n'roll politics ofte Bart Martens probeert 'cool' over te komen

Bart Martens (SP.A) en metal... wie had dat gedacht.

Spoedmeeting Brussel-Halle-Vilvoorde

De werkgroep BHV (VVB, Haviko en TAK) organiseert op donderdag 7 juni om 20u30 een spoedmeeting in Halle.

Hiermee wil de werkgroep BHV nog een laatste keer duidelijk maken dat er een einde moet komen aan de Franstalige stemmenjacht in Vlaams-Brabant. Volgens de werkgroep is het onaanvaardbaar dat Reynders, Michel en Di Rupo Vlaams-Brabant als hun wingewest blijven beschouwen.

Praktisch: Donderdag 7 juni om 20u30, Possozplein in Halle. Het communiqué bevat ook nog volgende zin: "Partijvlaggen zijn niet toegestaan, verenigingsvlaggen en neutrale leeuwenvlaggen wel." Waarschijnlijk om niet op één hoopje terecht te komen als het Vlaams Belang. De meeting zal vermoedelijk een uur tot anderhalf uur duren.

dinsdag 5 juni 2007

Turkse CD&V kandidaat brengt Leterme in verlegenheid omtrent Armeense genocide

Na het bericht in De Morgen dat Yves Leterme het woord genocide niet in de mond wil nemen als het gaat over de Turkse massamoorden op Armeniërs uit 1915, lezen we hetvolgende op de blog van Abdelhay Ben Abdellah, als een flinke geut olie op vuur kan dit wel tellen:

"CD&V-kopman Yves Leterme zit verveeld met de uitspraken van zijn Senaatskandidaat Ergün Top. In een debat tussen allochtone politici verwijst Top naar Yves Leterme om de circa 1,8 miljoen Armeniërs die tussen 1900 en 1920 zijn gedood niet als een genocide te bestempelen. Hij beschouwt Letermes ontkenning als een persoonlijke verwezenlijking.

Top deed er, volgens de Turkse journalist Mehmet Koksal op zijn weblog, nog een schepje bovenop door te beweren dat Leterme nooit een debat over de genocide zou toelaten in het parlement als hij het haalt als premier. Leterme ontkent die belofte formeel."
Verder vinden we op de blog van Mehmet Koksal nog enkele andere 'markante' uitspraken van Top:
  • "En cas de guerre, je me battrai contre la Belgique si nécessaire"
  • "Ma position personnelle est très claire sur ce sujet et la presse flamande connaît très bien ma position. En droit tant qu'il n'y a pas de preuves, il n'y a rien. Tant qu'il n'y a pas de preuves, il n'y a rien !"
  • "... quand j'ai commencé à travailler dans son cabinet. Il a commencé par me foutre à la porte en me disant qu'il ne comptait pas nier l'histoire, etc."
Top deed zijn uitspraken tijdens een verkiezingsdebat tussen kandidaten van Turkse origine afgelopen zondag 3 juni in Schaarbeek. Eerder al deed Selahattin Koçak, schepen (SP. A) van Openbare Werken, in Beringen gelijkaardige uitspraken.

Goede raad voor Yves Leterme: oppassen met interviews over genocides en vooral oppassen met losgeslagen allochtone verkiezingskandidaten...

PS heeft schuld aan slecht bestuur volgens Walen

Het heeft een eindje geduurd voor ze het doorhadden, maar uit een peiling van La Libre Belgique blijkt dat bijna de helft van de Walen ervan overtuigd is dat de PS van Elio Di Rupo verantwoordelijk is voor de economische groeivertraging in Wallonië. Zeven Walen op tien denken bovendien dat het beheer van het Waalse gewest mank loopt door slecht bestuur.

Of dit tot een gewijzigd stemgedrag zal leiden op 10 juni? We betwijfelen het ten zeerste.

maandag 4 juni 2007

Omgekeerd gaat ook...

Gevonden op de site van Mimount Bousakla:

SP.A weigert overdracht domeinnaam mimountbousakla.be

Ze slapen blijkbaar bij de SP.A of... ze willen Mimount Bousakla (Lijst Dedecker) opzettelijk een beetje pesten. Het lijkt erop dat het het laatste is. Zo weigert de SP.A bij monde van Luc Hooylaerts van de SP.A sateliet vzw OSP de overdracht van de domeinnaam mimountbousakla.be in orde te brengen. Bousakla kreeg de volgende mail:

"De trade van mimountbousakla.be is mislukt.
Details:
De tradetijd is verlopen.
Er is geen antwoord ontvangen op de bevestigings e-mail naar beide domeinnaamhouders."
Bousakla: "Mijn bevestiging werd correct afgehandeld. De sp.a geeft niet toe. Ik vrees dat het een juridisch staartje moet krijgen …"

Ludo’s schilderij haalt 2600 euro

Het veilinghuis Bernaerts heeft vorige week een reeks kunstwerken geveild voor het goede doel. Naast werk van kunstenaars zoals Fred Bervoets en Luc Tuymans, ging ook een speciaal voor de gelegenheid gemaakt schilderij van Ludo Van Campenhout (Open VLD) onder de hamer. Op het einde van de avond bleek dat Ludo's schilderij de op drie na hoogste prijs gehaald had: 2.600 euro. Ludo's bijdrage voor het goede doel was naar eigen zeggen groter dan hij zelf had durven hopen.

Detail, wie de formule op het doek en de Latijnse woorden aan de achterkant ontcijfert, en rekening houdt met de krommen, kan te weten komen waar het nieuwe voetbalstadion in Antwerpen komt. Meer info hier.

Hoe SEO-vriendelijk zijn de websites van de Vlaamse politieke partijen?

We vermelden eerder al dat Noel Slangen niet bepaald veel kaas had gegeten van SEO, welnu, verschillende politieke partijen waaronder Open VLD (zie Slangen) bakken er ook niet veel van. Codeboy wijdde vrijdag een interessant artikel aan de SEO-vriendelijkheid van de website van de verschillende politieke partijen in Vlaanderen. Hieronder alvast de scores:

Leuke viral van Groen!

Groen! heeft voor de aankomende federale verkiezingen de volgende leuke viral gelanceerd: "Save our Planet". Het filmpje dat al sinds 25 mei te zien is op YouTube zal ook op TV verschijnen.

Website De Standaard onbereikbaar wegens verkiezingsgekte

De Morgen die flink wat minder lezers heeft online boemelt intussen rustig verder...

Leterme sluit Groen! uit van regeringsdeelname

Yves Leterme (CD&V) bevestigde zonet dat hij Groen! uitsluit van regeringsdeelname omdat:

  • er teveel onopgeloste groene dossiers zijn, oa het 'klotedossier' van de nachtvluchten in gang geschoten door Isabelle Durand (Ecolo)
  • de ecologisten "geen professionele manier van werken hebben"
De bewering ondergraaft de verklaringen van Vera Dua dat ook CD&V Groen! zou gepolst hebben voor een mogelijke regeringsdeelname. Dit werd ook al door Kris Peeters (CD&V) ontkend in een dubbelinterview met Vera Dua (Groen!) vorige week in De Standaard.

Straks waarschijnlijk headline news in enkele kranten.

zondag 3 juni 2007

Welk, welk welk, welk pensioensfonds?

Dat was een flinke touché voor Yves Leterme (CD&V)...

Johan Vande Lanotte (SP.A) kon tijdens het duel op de grote verkiezingsshow op één niet antwoorden op Letermes vraag
welk pensioensfonds precies wordt gestijfd met de 500 miljoen virtuele euro van Paars. Waarschijnlijk omdat het niet eens bestaat.

1-0 voor Leterme

Open Vld start website om belastingplannen om te zetten in concrete cijfers

De Open VLD machine draait op volle toeren. Wie vanmorgen De Zondag doorbladerde kon er niet naast kijken. Met een paginagrote advertentie maakt de Open Vld reclame voor de website Fairtax.be. Wie op die website zijn bruto maandloon ingeeft in een online-berekeningsmodule krijgt een idee hoeveel minder hij of zij aan belastingen zal moeten betalen. Tenminste, als de belastingvoorstellen van Open VLD realiteit worden aldus het persbericht.

Wij gingen snel even rekenen en kwamen uit op een mooie 1057 euro belastingswinst voor wie 3000 euro bruto (niet bepaald uitzonderlijk) verdient.

Leuk om weten, Open VLD geeft een opvallende garantie: wie – in dezelfde omstandigheden – toch meer (federale) personenbelasting op een zelfde loon betaalt als 8 jaar geleden, krijgt het verschil van de partij terug betaald.

Leuke gadget, maar vooral voer voor economisten om te checken of alles wel klopt want er zijn nog accijnzen en indirecte belastingen die juist wel zijn gestegen...

Dankzij Freya Van den Bossche (SP.A) stijgen de elektriciteitsprijzen na de verkiezingen

Panorama heeft zonet een mooi dossier van onder het stof vandaan gehaald: Electrabel. En wat blijkt? Freya Van den Bossche (SP.A) en co hebben van Electrabel bedongen dat de elektriciteitsprijzen niet mogen verhoogd worden vóór 1 september 2007, net na de verkiezingen dus. Maw vanaf 1 september 2007 mag je je verwachten aan een stijging van de elektriciteitsfacturen en dit met de zegen van de voltallige SP.A. Op wie ging u weer stemmen?

Meer info over de reportage vind je hier.

En nu we het toch over Freya hebben, wie nog even de beelden wil zien van Freya's (intussen gestrande) huwelijk in Thailand, kan hieronder terecht: