vrijdag 6 juli 2007

Koninklijke familie in haar blootje gezet door gewezen raadgever prins Laurent

(Foto: RTL) Voor wie gisteren op VTM (Telefacts) of RTL het interview miste met Noël Vaessen, binnenkort komt de gewezen raadgever van prins Laurent met een boek op de markt, "Een Prinselijk proces". Daarin pakt hij de koninklijke familie bikkelhard aan.

Zo beschuldigt hij ondermeer koning Albert ervan betrokken te zijn geweest bij een dodelijk auto-ongeval in 1972 in Stavelot. Een wagen reed toen frontaal in op een andere auto, waarin twee Duitsers om het leven kwamen. De bestuurder van de aanrijdende auto zou Albert zijn geweest. Het hof uit monde van woordvoerder Michel Malherbe ontkent naar goede gewoonte alles.

Verder worden heel wat geruchten bevestigd, ondermeer over het liederlijke leven van zowel Paola als Albert, de driftbuien en de afluisterpraktijken van Laurent enz. Verder nog dit:

  • Laurent zou een vriendin gehad hebben die zwanger was. Koning 'anti-abortus' Boudewijn zorgde ervoor dat het meisje abortus pleegde
  • Bij Laurent sloegen de stoppen zover door dat Paola en Albert een Amerikaanse duivelsuitdrijver lieten komen om Laurent te genezen
  • Albert en Laurent vochten regelmatig een robbertje
  • ...
Al met al een niet zo fraai beeld van de koninklijke famlilie die als wereldvreemd en belust op geld en macht wordt omschreven.

Wie nog wat royalty leed wil aanhoren met Filip in de hoofdrol deze keer is er deze (niet zo recente) reportage met Mario Danneels, een aanrader.

woensdag 4 juli 2007

Heibel op de Heyzel

In het maandblad van Jong CD&V, Radikaal, verschijnt eerstdaags een interview met Eric Van Rompuy over de CVP-Jongeren en de staatshervorming. De Jongeren van vandaag willen weten hoe de generatie van Van Rompuy omging met communautaire akkoorden (van 1977-1979) die hen niet zinden. "Een waarschuwing voor de CD&V-top van vandaag...", aldus Van Rompuy. De volledige tekst staat op de blog van Van Rompuy.

Geen vuiltje aan de lucht bij Spirit volgens Bert Anciaux

Dat Spirit een serieuze opdoffer te verwerken heeft gekregen tijdens de laatste federale verkiezingen blijft nazinderen. Het bericht dat Stijn Bex liever de plaats in zou nemen van de huidige Spirit-voorzitter Geert Lambert is er voor Bert Anciaux net iets teveel aan:

"In de pers wordt nu gedaan alsof de partij in conflict ligt. Spirit heeft nu geen nood aan geklaag en gezaag. Samen met Geert als voorzitter, Els en alle andere mandatarissen en partijbestuursleden, samen met de duizenden leden en militanten hebben we er meer dan zin in er echt voor te gaan."
Verder laat Anciaux weten dat Spirit geen partij is "van mensen die enkel voor zichzelf werken (...) of van belangen en machtsgroepen". Wat volgt is een resem redenen waarom Spirit als partij moet blijven bestaan met als uitsmijter:
"We weten niet hoe het de volgende weken en maanden zal lopen. Binnen de partij worden de krachten zeker gebundeld. Want extern moeten we vooral met anderen bezig zijn. Niet met onszelf. Het gaat niet over onszelf. Politiek is te mooi om het over te laten aan zij die het enkel doen voor hun eigen belang. Waar we ook staan, waar we ook belanden. Vlaanderen kan wat Spirit meer dan ooit gebruiken."

Sex sells, ook bij de Europese Unie

De Europese Unie maakt momenteel reclame voor haar filmindustrie met een speciale videoclip die gepost werd op YouTube. In de clip van 44 seconden die al zo'n 1,872,501 maal bekeken werd, worden vrijscènes uit 18 verschillende Europese films gebundeld. De titel van het knip- en plakwerk: "Let’s come together".

dinsdag 3 juli 2007

Pas de blog van Jurgen Verstrepen eens aan

De blog van Jurgen Verstrepen (LDD) moet een nieuw kleedje krijgen. Wie zich geroepen voelt om een constructieve bijdrage te leveren over de look en feel van de nieuwe layout, kan hier een reactie achterlaten of simpelweg een mailtje sturen naar Jurgen Verstrepen .

Gerommel bij Spirit: positie Geert Lambert wankel

De Morgen publiceert vandaag het bericht dat voormalig Spirit Kamerlid Stijn Bex ernstig overweegt om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van zijn partij Spirit. Meteen wordt duidelijk dat niet iedereen bij Spirit achter de huidige voorzitter Geert Lambert staat. De stap van Bex zou vooral het gevolg zijn van de erbarmelijk slechte uitslagen van 10 juni waarbij Spirit mee kopje onder ging met haar kartelpartner SP.A waardoor er amper te verdelen mandaten waren. Dat Geert Lambert naast voorzitter ook nog eens verkozen raakte in de Senaat was er duidelijk teveel aan. Lambert is zich van geen kwaad bewust, nu ja, wat verwacht je van iemand die een plaspauze inroept als verschoning om geen kleur te moeten bekennen.

Op de foto zie je Bex en Lambert nog broederlijk naast elkaar tijdens een Leuvense 'afwasbeurt'. Met Stijn Bex zou Spirit zich alvast een beter imago kunnen aanmeten dan met Lambert die nu eenmaal niet bepaald dynamish overkomt (in alle aspecten)...