zaterdag 19 mei 2007

Gentse Roma eisen 400 euro en een job van Keulen en Dupont, wie niet?!

De Gentse Roma dagen minister van Wonen en Inburgering Marino Keulen en minister van Maatschappelijke Integratie Christian Dupont voor de vrederechter. Ze eisen van beide heren namelijk 400 euro om op de privémarkt een huis te kunnen huren + een vaste betrekking. Wie wil er nog iets want 't is het moment! Meer info over deze bedelactie vind je hier. Maandag doet de rechter een uitspraak...

Vlaams Belang slachtoffer internetterreur

Een grapjas heeft de site www.nazi.be geregistreerd via de Franse registrar OVH en de site laten doorlinken naar die van het Vlaams Belang. Nogal wiedes dat het Vlaams Belang niet bepaald kan lachen met deze actie. Volgens de gegevens zou ene Bruce Harnett (VS) van SDS Inc. verantwoordelijk zijn, maar het gaat waarschijnlijk om een valse naam.

Deze blog bericht eveneens over het incident en voegt er een compleet uit de context gerukte foto bij van Filip De Winter die zogezegd de Hitlergroet brengt. Jongens, indien je echt het Vlaams Belang wil bestrijden, doe het dan met feiten niet met dergelijke leugens die jullie geloofwaardigheid helemaal niet ten goede komen.

In verder Vlaams Belang gerelateerd nieuws heeft Vlaams Belang voorzitter Frank Vanhecke besloten een open brief te richten aan de heren Guy Verhofstadt, Johan Vande Lanotte en Yves Leterme gezien de VRT verkozen heeft om Vlaams Belang niet uit te nodigen voor het programma 'Mondelinge Vragen' nu zondag.

In de open brief vinden we oa. deze opmerkelijke oproep:

"Ik neem daarom aan dat u tenminste de fairplay zal opbrengen om bij het begin van de uitzending te protesteren tegen de onaanvaardbare discriminatie door de VRT van de Vlaams-nationale oppositiepartij."

Goed geprobeerd Frank, maar eerlijk gezegd denken we dat het noppes zal zijn.

vrijdag 18 mei 2007

SP.A aan de haal met domeinnaam Mimount Bousakla

Dat je beter je domeinnaam zelf registreerd, daar is nu ook Mimount Bousakla achtergekomen. Het was ons al opgevallen dat haar site al een tijdje uit de lucht was, we vermoeden van net na haar uitval naar de SP.A toe in de kranten. De site werd letterlijk gepluimd en blijkt ook niet meer bereikbaar voor Bousakla zelf luidens een post op haar nieuwe site www.bousakla.be.

"Bij een poging om de website www.mimountbousakla.be aan te passen bleek ik niet eens de eigenaar te zijn. De sp.a registreert de domeinen van haar mandatarissen op eigen naam. Een snel nazicht leert zelfs dat een aantal ex-collega’s niet eens eigenaar zijn van ‘hun’ domeinnaam. Misschien kunnen ze tijdig actie nemen en zelf eigenaar van hun domein worden: Anissa Temsamani, Maya Detiège, Cemal Cavdarli, Monica De Coninck, Dalila Douifi, David Geerts, Dirk Van der Maelen en Magda De Meyer."
Aan Hans Bonte, Griet Vandewijngaerden en Meryame Kitir geeft Bousakla mee dat hun domein nog beschikbaar is voor registratie.

Indien de SP.A de domeinnaam alsnog niet vrijwillig overdraagt, verwachten we ons aan een mooi mediatiek optreden waarbij de SP.A een proces aan hun broek krijgen dat Bousakla honderd ten honderd zal winnen voor de rechter en dit misschien gedurende de sperperiode... hm, dat lijkt ons een heel leuk vooruitzicht!

Sven Gatz wil spelen in tuin Koning

Eergisteren al verschenen in een paar kranten maar het bleef sindsdien enorm stil in de blogwereld rond deze actie. Foei! Dus bij deze!

Met bijna 2 vierkante kilometer vormt het Koninklijk domein van Laken - inclusief vijvers - één van de weinige uitgestrekte oases binnen Brussel. Maar het park is echter om een onbegrijpelijke reden afgesloten voor het grote publiek en dit in een stad waar meer dan één miljoen mensen dicht op elkaar leven. Begrijpen wie begrijpen kan.

Gelukkig zijn er nog de Open VLD'ers Sven Gatz en zijn poulain Els Ampe die dit (terecht!) niet langer pikken. Ze eisen dan ook dat Albert en Paola dit park geheel of gedeeltelijk terug in de stad Brussel integreren. Meer info op de "Sloop de muur" website openpark.be.

Als toemaatje krijgt u er ook nog de affiche van Els Ampe bij:

Patrik Vankrunkelsven verlaat Open VLD voor Spirit ?

We keken heel even verbaasd op toen we een mail kregen met deze titel en een foto (zie hiernaast) in attachement. Volgens de mail verstuurd door ene S. Verdonckt (onbekend is onbemind) was Patrik Vankrunkelsven (Open VLD) overgelopen naar Spirit en was dit de foto van de eerste 'partijvergadering' waaraan de ex-VU'er had deelgenomen.

Wou Spirit ons terugpaken na ons bericht over het Banksy plagiaat? De aanwezigheid van Fauzaya Talhaoui leek ons alvast vreemd, niet bepaald een zwaargewicht in Spirit, plus de Patrik met een zonnebril voor een foto, nee, dat kon niet... Na wat zoekwerk bleek het niet om Vankrunkelsven te gaan, maar om ene Guido Staes, de voorzitter van Spirit Ekeren. Verder op de foto staan ook nog ex-scoutsleider Luc Van Berlo en Liliane Calluy.

Eerlijk gezegd, Guido en Patrik, ze hebben iets weg van elkaar... Allé, mooi geprobeerd.

Presidentiële campagne van Verhofstadt gepikt van Ceysens

Jawel, Patrica 'e-mama' Ceysens was hem voor ! Gezien op www.patriciaceysens.be. Of Clinton nu nog weet wie dat ouder wicht op de foto is, durven we te betwijfelen, mah bon.

Ze buigt eveneens ietje voorover, iets wat ook Guy poogt te doen bij belangrijke(re) bezoeken. Kwestie van nederig over te komen? Gewoon vanuit verlegenheid? Of vanuit schaapachtigheid? We gokken op het tweede, al zal het wel het derde zijn. En aan de vierde keuze durven we niet te denken.

Marijke Dillen (VB) gaat open en bloot

Nu ja, je moet alles met een korreltje zout nemen dus dit bericht ook. Op zoek naar de (onbestaande?) webstek van Vlaams Belang-lid Marijke Dillen stootten we op de 'Officiële website van Marijke Dillen'. Niet van onze Marijke Dillen, maar wel die van een 21-jarige naamgenote uit Turnhout. Die Marijke Dillen blijkt bovendien een fotomodel te zijn, of wat daarvoor zou moeten doorgaan.

Dan maar snel doorgeklikt naar de linksectie op haar pagina, maar het resultaat daar is niet veel beter, tenzij je valt voor de looks van Melissa, Kelly Deville of Sofie Vancanneyt?

Beste Marijke Dillen (de échte dus), misschien is het hoog tijd om volgende domeinen eens te registreren want die andere Marijke Dillen is niet bepaald goede reclame voor je boetiek: www.marijke-dillen.be en www.marijkedillen.be. Nu enkel nog opletten dat de blockbusters en ander ongeregeld je niet voor zijn...

donderdag 17 mei 2007

Mimount Bousakla ongecensureerd

Wat doe je als de pers je verhaal niet brengt zoals je het wil? Dan laat je je eigen ploegen filmen en zwier je de ganse reutemeteut online. Dat is precies wat Jurgen Verstrepen (Lijst Dedecker) heeft gedaan. De persconferentie van Mimount Bousakla en haar verhaal kan je downloaden op de site van Jurgen Verstrepen. Maar De Jagers maakten het iets makkelijker voor je en laadden de ganse file op naar Google video. Zie hieronder en let op de uitspraak van Bousakla rond minuut 2:40, want de SP.A én de spitsbroeders van de PS blijken een onsmakelijke rol gespeeld te hebben in het toestaan van de verstoting van moslimvrouwen door hun mannen via het goedkeuren van een 'shariawet'...

Pieter De Crem wappert in Oost-Vlaanderen - wij willen zo'n vlag !

Oost-Vlaanderen wordt bedolven onder de vlaggen van CD&V lijsttrekker Pieter De Crem. Van de wapperende stukken textiel zou hij er zo'n 400 over de provincie hebben laten verspreiden.

Wie ons zo'n vlag kan bezorgen mag zich aan een heel leuk cadeau verwachten ! Wij kennen alvast 1 iemand uit Aalter die staat te trappelen om ons een vlag toe te vertrouwen: lokaal Groen!-kopstuk Jef Tavernier. Go go go Jef !

Kan de Lijst Dedecker het ?

Als het van Rob Van de Velde (Plaats 10 kamer en 1ste opvolger Lijst Dedecker Antwerpen) afhangt wel. Op de juist gelanceerde site www.kanhet.be probeert Van de Velde de (Vlaams Belang) kiezers te overtuigen niet langer een stem te geven "aan een partij die nooit mee het beleid zal voeren" maar voor de Lijst Dedecker te stemmen. Meteen krijg je de meest smakelijke punten van de Lijst Dedecker voorgeschoteld:

  • Bevriezen van de overheidsuitgaven op 40%
  • Flattax van 30% in de personenbelasting
  • 19% vennootschapstax
  • Verlaging BTW en accijnzen
  • Een efficiëntere sociale zekerheid
  • Sociaal profitariaat wegwerken en werken stimuleren
Onderaan de website staat ook een link naar de site www.iedereenondernemer.be , maar die site staat nog in zijn kinderschoenen en zal "binnenkort" compleet online staan. Afwachten maar.

Tip: LVB

woensdag 16 mei 2007

Spirit weinig 'origineel' met Banksy plagiaat

Jong Spirit wou effe hip zijn en haalde de spuitbussen boven in plaats van de eeuwige verkiezingsaffiches (zie hierboven, incluis foeilelijke kleuren). "Origineel" klonk het bij de Spiritisten. Om origineel te zijn moet je wel iets meer doen dan designs jatten bij andere mensen. Want wat blijkt? Spirit heeft 'bruikje leen' gaan spelen bij o.a. het Engelse collectief Banksy. Bewijzen nodig? Check deze Banksy foto en vergelijk ze met deze (gespiegelde) foto van Spirit. Op het moment dat dit online ging had Spirit nog steeds geen credits aangebracht. Hieronder een montage van de gestolen artwork :
Je beseft meteen dat we niet hoog oplopen met de 'originaliteit' van Spirit. Volgende keer beter jongens en meisjes ! Voor wie echte originaliteit aan de slag wil zien, bij deze een video reportage over Banksy :

Tiptrofee: SV

NEE krijgt meer dan 100.000 aanvragen voor een politieke blowjob

De partij NEE is er in geslaagd om de meest succesvolle virale en politieke campagne ooit te lanceren in België. De belofte om 40.000 blowjobs uit te delen heeft haar uitwerking niet gemist, meer dan 100.000 mannen hebben zich kandidaat gesteld voor de actie, inclusief De Jagers.

De bedoeling van NEE is om een vrije keuze te bieden aan de mensen die vinden dat geen enkele politieke partij hun stem verdient. De eventuele verkozen senaatszetels zullen niet worden ingevuld en zullen tot een verlies van inkomsten zorgen voor andere partijen waarvan de zetels afgesnoept werden.

Tijd voor IAB-Belgium om NEE tot de beste marketingmachine van 2007 te bombarderen.

Het toppunt van integratie: datingsite voor allochtonen

Gelezen in De Standaard deze morgen: Kif Kif (idem dito in het Arabisch), een Nederlandstalige jongerenplatform en website met nieuws over de multiculturele samenleving (vooral de Arabische dan), start een datingsite voor allochtonen (lees 'vooral voor moslims'). Het is Kif Kif namelijk opgevallen dat datingsites voor moslims bijzonder goed boeren, tijd dus om er ook een graantje van mee te pikken.

Ook niet-allochtonen en niet-moslims kunnen zich aanmelden, maar het is maar de vraag of zij aanvaard zullen worden... Hoe dit de integratie van de allochtonen verder zal of kan helpen is ons minder duidelijk.

Tanguy Veys (VB) op oorlogspad tegen Antwerps Augustinus Muziekcentrum

Het Augustinus Muziekcentrum (Amuz) te Antwerpen pakte recent uit met een nieuwe reeks (mooie) affiches met daarop geënsceneerde foto's van mensen die een hostie krijgen. Niets speciaals aan de hand zou je denken? Mis poes. Volgens Tanguy Veys (Vlaams Belang) is het pure godslastering:

"Deze affiches zijn echter godslasterlijk. Het is dan ook goed maar vooral noodzakelijk dat het Vlaams Belang en de Beweging voor Christelijke Solidariteit hiertegen protesteren."
Enzovoort, enzovoort, ... Philippe Van der Sande, voorzitter van de Beweging voor Christelijke Solidariteit en voorzitter van de Vlaams-Belangfractie in de Antwerpse OCMW-raad, stuurde hierover intussen al een protestbrief naar de schepen van cultuur Philip Heylen (CD&V), ook voorzitter van de Raad van Bestuur van Amuz. Volgens Veys en Van der Sande moeten de affiches van Amuz vervangen worden door een 'niet godslasterlijk beeld'.

Wij snappen begot niet waar Veys zich druk over maakt.

Uitvaartsector hekelt gebrek mediabelangstelling voor begrafens Karel Dillen

In een post of haar website staat de Vlaamse Autonome Raad voor het Uitvaartwezen nog even stil bij de begrafenis van Karel Dillen, de oprichter van het toenmalige Vlaams Blok. De vereniging is allesbehalve te spreken over de gebrekkige berichtgeving van de begrafenis door o.a. de VRT.

"Soms wordt er echter zoveel onrecht aangedaan dat het gezegd moet worden.
Zo werd volgens 'de perceptie' van de media Karel Dillen in alle stilte begraven. Het is ontstellend te ervaren hoe een persoon, zo belangrijk voor Vlaanderen, zo wordt stilgezwegen. Koude rillingen zou men er van krijgen en vertrouwen in het 'systeem' of de 'maatschappij' worden door deze ervaring flink door elkaar geschud. Misschien is de uitvaart van wijlen de Heer Karel Dillen voor de media geen 'nieuws' en is een multicultureel event op de grote Markt het wel ? Alleen vergeet men dat alleen al de aanwezigheid van meer dan 2700 mensen op een uitvaart wel betekenis heeft. Het aantal uitvaarten waar er meer dan 2000 mensen de dienst bijwonen kan men in Vlaanderen voor de laatste decennia op één hand tellen."
De volledige tekst kun je hier lezen. Tipper: GA

Actie 'Red Jacinta De Roeck' gaat van start

Eventjes een korte situatieschets: De SP.A onafhankelijke senatrice Jacinta De Roeck werd wandelen gestuurd bij de SP.A nadat ze een handtekening leverde voor de Lijst De Decker (de SP.A heeft sinds kort ook een cordon sanitaire rond de Lijst Dedecker geplaatst speciaal op vraag van 'Den Baard').

Ondanks deze blamage gaat ze toch voor een derde termijn weliswaar op een schier onverkiesbare tiende plaats. Dat ze niet tevreden is over de gang van zaken bij 'haar' partij blijkt uit de volgende boodschap op haar blog.

Monddood dreigt ze wel te worden gemaakt. Jammer want De Jagers lustten De Roeck, die in een vorig leven nog de ethisch specialist van Groen! was, wel. Het was bijvoorbeeld aandoenelijk om zien hoe De Roeck, gewapend met dossiers, bijna elke morgen stond te wachten op het groene licht aan het Centraal Station. Wachten ging haar niet af want af en toe snelde ze toch nog door het rood. Het weze haar vergeven want in enkele dossiers heeft ze echt wel getoond wat ze waard was.

Hulp komt er alvast van de volgende vrienden: ere-vicerector Etienne Vermeersch - Pierre Mertens - Benjamin & Bart - dr. Rudy De Meester - Manuel Chiguero - Jef Tilkens - Prof. Dr. Petra De Sutter - Lionel Vandenberghe - Myriam Streignart - Yolande Donceel .

dinsdag 15 mei 2007

Vlaamse kranten weigeren (opnieuw) advertentie Vlaams Belang

Het zat er aan te komen, zoals in elk verkiezingsjaar trouwens al is gebeurd: alle Vlaamse kranten weigeren de advertentie (een mooie A4) van Vlaams Belang voor de verkiezingen van 10 juni. Vlaams Belang voorzitter Vanhecke wil desnoods via de rechtbank de publicatie van de advertenties afdwingen. Maar dan zal hij van een kale reis terugkomen, want wettelijk gezien mogen uitgevers advertenties weigeren.

Het is duidelijk dat het Vlaams Belang dit zoals steeds zal gebruiken als (gratis) promotiestunt, wat bij deze opnieuw geslaagd is, en lopen de kranten een paar 10.000 euro mis. Of hoe je al slapend 'rijk' kunt worden.

1-0 voor het Vlaams Belang.

Minder opgetogen blijft de partij over de beslissing bij de VRT om het Vlaams Belang niet uit te nodigen bij de twee grote VRT-verkiezingsdebatten.

1-1 deze keer voor de VRT

Meest debiele viral van deze week

ONE agency heeft deze week de prijs gewonen voor meest debiele viral die ze dan nog gebruiken als een advert op andere sites. Hoeveel imagoschade dit gaat opleveren is nog maar de vraag. We helpen ze alvast een beetje.

SP.A vermijdt stempelfraude als verkiezingsthema

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) heeft vorig jaar zowat 22.000 sancties uitgevaardigd meldt HLN. Dat is de helft meer dan het jaar voordien. In het totaal wist de RVA meer dan 40 miljoen euro terug te vorderen. De reden voor de sancties:

  • cumuleren van een uitkering met een loon of een andere uitkering
  • zwartwerk
  • opgeven van een foute gezinstoestand om een hogere uitkering te krijgen
Dit alles kwam Vlaams Belang-parlementslid Guy D'haesleer te weten van minister van Werk Peter Vanvelthoven (SP.A) na een parlementaire vraag. Vreemd toch dat een SP.A-minister enkel noodgedwongen uitpakt met cijfers over misbruik na een vraag van een Vlaams Belang-parlementslid... of is stempelfraude misschien niet aantrekkelijk genoeg (lees: anti-reclame) als verkiezingsthema voor de socialisten ?

Groen! gaat voor hoofddoeken op affiches

Groen! zal gebruik maken van affiches met een gesluierde moslima op om de discussie over hoofddoeken bij het Antwerpse stadspersoneel nogmaals in de schijnwerpers te zetten. De achterliggende bedoeling is om de Belgische stemgerechtigde moslims erop te wijzen dat een stem op de SP.A een stem tegen de hoofddoek is en ze die dus beter kunnen geven aan Groen!.

Papabonus moet redding brengen voor onbekende SP.A-lijsttrekster Christine Van Broeckhoven

De socialisten hebben er een handje van weg om bekende koppen op te trommelen om hun (Antwerpse) kopman aan te prijzen dan wel om zélf op de SP.A-lijst te figureren. Een truuk die ze ook onlangs weer herhaalden toen ze terug naar de 'werkmens' wilden. In ijltempo werden vakbondsmensen van het ABVV gerecruteerd om de verkiezingslijsten te bemannen. Maar deze taktiek is niet feilloos zo ervaren de socialisten nu ook...

Toen Patrick Janssens met steun van 'Den Baard' ook de 'intellectuelen' wou vertegenwoordigen, liep een en ander niet zoals gepland. De lijsttrekster in spé - de bekende Alzheimer-specialiste Christine Van Broeckhoven - blijkt allesbehalve een campagnebeest en is in haar stad bovendien een nobele onbekende. Dat de SP.A-top dit niet heeft ingeschat mag toch verbazing wekken. Het is ook bij de SP.A-militanten in het verkeerde keelgat geschoten: "Madam de professor vindt zich iets té intelligent om deur-aan-deur campagne te doen hoewel ook heel wat gewone militanten nog nooit van haar hebben gehoord," aldus J.D. uit Berchem.

De vrees van de militanten wordt bevestigd door een studie waaruit volgens De Standaard blijkt dat amper 10 % van de Antwerpse kiesgerechtigde bevolking haar kent.

Onbekend is onbemind, vooral tijdens verkiezingen. En dat is ook Eric Van Rompuy opgevallen:

"Van Broeckhoven is beslist een sterk geëngageerde dame, wat respect afdwingt. Vraag is of ze haar sterk wetenschappelijke reputatie internationaal kan standhouden, nu ze toch een veertigtal uren per week zich politiek "onledig" houdt. Zeker als lijsttrekker van de belangrijkste Vlaamse provincie, kan ze zich niet wegstoppen op het politieke toneel. Men zal haar ondervragen over de splitsing Brussel-Halle-Vilvoorde en andere politieke hangijzers. Zal zij de onaangename kanten van de politiek, zoals het afschuimen van de plaatselijke afdelingen, de vele partijvergaderingen en andere, zomaar terzijde kunnen leggen en enkel met de belangrijke dingen bezig zijn. Het wordt een boeiend experiment. Ik wens haar veel arbeidsvreugde toe."
Intussen is de SP.A een offensief gestart om haar Antwerpse lijsttrekster wat meer te profileren. Zo zal Van Broeckhoven samen campagne voeren met Patrick Janssens, Kathleen Van Brempt, Caroline Gennez en Maya Detiège én werd ze vriendelijk gevraagd een 'ideetje' te lanceren in De Standaard van vandaag, wat ze ook prompt deed. Op pagina 18 vinden we een pleidooi voor ra ra ra.... een 'papabonus', een idee letterlijk gepikt uit Duitsland.

Leestip: Christine van Broeckhoven zelf een beetje dement?

Herman en Eric Van Rompuy trekken ten strijde

"Tijd voor verandering" is de slogan waarmee Herman Van Rompuy ten strijde trekt in de regio Brussel-Halle-Vilvoorde. Spitsbroeder Eric Van Rompuy speelt hierbij een ondersteunende rol en toont zich bijzonder strijdlustig:

"De partij blijft vastberaden op koers, zonder euforie en steeds behoedzaam voor “scuds” vanuit de politieke "tegenstanders en de media. Open VLD is de pedalen kwijt en schiet in alle richtingen maar haar “ war-room” is zijn feeling kwijt."
En nu Anderlecht landskampioen is kan er ook een quote van Michel Verschueren af:
"De CVP (lees CD&V) is het Anderlecht van de Belgische politiek. Vroeg of laat spelen jullie opnieuw kampioen."

Shocklog Geenstijl verwikkelt in schandaal rond 'vuurwerkramp' Enschede

Voor deze post kleuren we even buiten de geografische lijntjes. Verschillende bloggers in Nederland denken namelijk een doofpotoperatie ontdekt te hebben waarbij onder andere de shocklog Geenstijl een kwalijke rol zou spelen. Waar draait het om? Er gaan steeds meer geruchten dat niet vuurwerk de oorzaak was van de ramp in Enschede, maar landmijnen die er geplaatst zouden zijn met medeweten van het Nederlandse leger. De rol van Geenstijl in dit alles? Geenstijl zou als een bezetene alle postings weghalen die een verband leggen tussen de landmijnenkwestie en de vuurwerkramp.

maandag 14 mei 2007

Virale campagne PS drijft spot met MR

Gelezen op Digimedia : de PS lanceert een virale campagne in de aanloop naar de federale verkiezingen. De campagne werd gemaakt door Barnes & Richardson en omvat een ‘fake’ (blauwe) website van een ‘nieuwe politieke partij’, de ‘Mouvement du Retour’. Daarin wordt op hilarische wijze de draak gestoken met de politieke praktijk van het ‘veel beloven’. Het is duidelijk de PS hiermee mikt op de MR.

Hoeveel dit filmpje gekost heeft aan de belastingsbetaler? Daar zwijgt de PS liever over. Verder valt het eveneens op dat wanneer er inhoudelijk moet gediscussieerd worden, de socialisten opvallend graag teruggrijpen naar het demoniseren van tegenstanders, zie ook deze video van Royal.

Schort er iets aan het Kieskompas van De Standaard ?

Volgens Luc Van Braekel is er iets niet snor met het Kieskompas van De Standaard. Van Braekel ziet een probleem met de vermelding van "groen" samen met "progressief" en "libertair". Het kieskompas van De Standaard bepaalt namelijk je positie in twee dimensies: een economische dimensie en een ethisch-sociale dimensie en volgens de blogger behoort de milieuproblematiek tot de economische dimensie, en niet tot de sociale. Van Braekel:

"Het feit dat milieu hier tot de ethisch-sociale dimensie gerekend wordt, zorgt er meteen voor dat ik in die dimensie als een centrist gepositioneerd wordt."
Meer bedenkingen door Luc Van Braekel vind je op zijn blog.

Veto Vande Lanotte tegen Di Rupo als premier

De Tijd tekende volgende uitspraak op uit de mond van Johan 'Den Baard' Vande Lanotte (SP.A):

"Elio Di Rupo als premier, dat zou zeer moeilijk liggen in Vlaanderen. Dat is misschien onrechtvaardig, maar het is de realiteit. Ik heb dat ook tegen Elio gezegd. Ik denk niet dat de Vlamingen een Franstalige premier zouden aanvaarden. Dat zou een cultuurschok geven."

Lijst Dedecker gaat lopen met Mimount Bousakla

Uittredend SP.A-senatrice Mimount Bousakla zal op 10 juni de Antwerpse Kamerlijst van Lijst Dedecker duwen. Het bericht werd bevestigd door Jean-Marie Dedecker aan HLN. De schrijfster auteur van het boek "Couscous met frieten" was met zowat 30.000 voorkeurstemmen zeker van een plaatsje in de Senaat. Maar voor de SP.A werd ze al snel een blok aan het been. Haar uitspraken schrikten allochtone kiezers af en laat dat nu net de vijver zijn waar de SP.A overvloedig in ging vissen. In 2005 kwam daar bovenop nog een rijverbod van enkele maanden wegens dronken achter het stuur. Het gevolg liet zich raden: SP.A zette Bousakla op een zijspoor.

Het was uiteindelijk de Antwerpse lijsttrekker voor Lijst Dedecker, Jurgen Verstrepen, die Bousakla over de streep hielp. In zijn blog schrijft Verstrepen hierover:

"Het is juist, Mimount Bousakla zal de lijst duwen voor ons in de provincie Antwerpen. Ze stapt over van SP.a naar LDD omdat ze inhoudelijk bij ons op haar kritische manier dezelfde standpunten deelt. Ik ben blij én trots over haar overstap... en je kan in mijn weblogarchief eerdere standpunten van haar terugvinden die ik onderschrijf, zelfs in de tijd van het Vlaams Belang..."
Update: Kijk naar de volledige persconferentie van Mimount Bousakla van 15 mei.

Front 242 frontman op Ecolo lijst

Op de Brusselse kamerlijst van Ecolo treffen we niemand minder aan dan Richard Jonckheere. Hoewel die naam niet meteen een belletje doet rinkelen bij de meesten onder jullie zal het pseudoniem R23 aka Richard 23 wel hier en daar een lichtje doen beginnen branden. Jonckheere is nameljk de frontman van de populaire Belgische cult dance groep Front 242. Richard Jonckheere, 44 jaar, is een verruimer op de lijst.

In een nog niet zo ver verleden bedacht het weekblad HUMO de jongens van Front 242 nog met de term 'fascisten' wegens hun combat outfit. Dat HUMO niet bepaald verder keek dan de looks is nu wel helemaal duidelijk geworden.

Voor wie Front 242 de laatste jaren uit het oog verloor, op muzikaal vlak bracht de groep in 2005 nog een live DVD "Catch The Men" uit bij het Belgische electro dance label Alfa Matrix. De DVD bevat live opnames van de 2004 editie van de Lokerse Feesten.

Zal Bert Anciaux herrie schoppen in China?

"China is een heilige koe geworden. Quasi onaantastbaar." Dit valt vandaag te lezen op de blog van Bert Anciaux. Hij hekelt er de houding van de "meestal uitstekende Buitenlandminister Karel De Gucht" (dixit Anciaux) in het Dalai Lama dossier.

Eind volgende maand word Anciaux verwacht in China voor de opening van een 'indrukwekkende' kunsttentoonstelling. Te zien aan de teneur van de rest van zijn blogpost zou Anciaux wel eens herrie kunnen/willen schoppen. Zal Anciaux zijn mond durven opendoen of is het veel geblaat en (heel) weinig wol? De weddenschappen gaan nu in! Benieuwd wat de Chinese ambassadeur daarvan denkt.

Wie alvast wat Chinese kritiek op de 'middle way' van de Dalai Lama wil lezen kan terecht op de website van de Chinese ambassade in Oudergem.

zondag 13 mei 2007

Extreem links krijgt plaats op lijsten CAP


Het conservatief linkse Comité Andere Politiek (CAP) van Jef Sleeckx kan zowel in Vlaanderen als Wallonië Senaatslijsten en Kamerlijsten indienen. Langs Nederlandstalige kant kregen de CAP'ers zelfs 5.766 gewettigde handtekeningen, ruim boven de 5.000 vereiste. Volledige Senaatslijsten worden ingediend in het hele land en volledige Kamerlijsten zijn te vinden in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Brussel-Halle-Vilvoorde, Leuven, Luik en Henegouwen.

De kandidaten zijn overwegend conservatief links tot extreem links. Deze laatste strekking vinden we terug bij onder andere de opvolger Geert Cool. De Antwerpse 'West-Vlaming' Cool is jurist en een van de kopstukken van Blokbuster. Cool is heel actief op internetfora en slaagt er met de regelmaat van de klok in mensen tegen zich in het harnas te jagen, niet in het minste door zeer ongenuanceerde houdingen aan te nemen. Zo verweet hij de Boechoutse burgemeester Mariën in 2005 nog een rechtse figuur te zijn omdat de storende acties van Blockbuster op het Sfinksfestival van 2005 aan banden werden gelegd door de plaatselijke politie.

Aangeraden: deze search op Google !

NEE frontvrouw belooft pijpbeurt aan 40.000 mannen


Tania Derveaux, de uiterst aantrekkelijke kandidate van de Partij NEE, wil in de senaat raken en belooft daarom naast 400.000 jobs eveneens 40.000 blowjobs aan eenieder die erom vraagt. Kandidaten kunnen zich hier inschrijven.

Voor wie het nog niet door had, Derveaux's partij NEE zinspeelt hiermee op de heersende trend bij vooral de Paarse politici om eender wat te beloven om maar kiezers te paaien en te winnen, gaande van 200.000 jobs tot populistische 'graaitaksen'. En Derveaux voegt eraan toe: "Volgens mijn planning zou het me 500 dagen kosten om wereldwijd mijn ding te doen en 80 blowjobs per dag af te werken." Smakelijk !

De engelstalige page op de website van NEE heeft alvast een 200-tal diggs gekregen op Digg.com sinds het er vrijdag werd opgeplaatst. Meteen kan NEE zich verzekeren van de nodige (media)aandacht.

Tip via mafiablog.net.

Groen! vreest voor voortbestaan

"Het is erop of eronder voor Groen!," althans dat zegt boegbeeld Freya Piryns vandaag in een interview met de gratis krant De Zondag. Piryns blijkt helemaal niet zeker te zijn van de toekomst van Groen! of hoe moet je anders de volgende uitspraak interpreteren: "Als er geen parlementsleden zijn, komt het voortbestaan van de partij zwaar onder druk te staan." In hetzelfde interview probeert Groen! woordvoerster Sylvie Fabré de negatieve toon wat te milderen: "Eigenlijk gaat het voor ons over de toekomst van de planeet en niet die van Groen!"

Dat er een malaise is bij de ecologisten is echter duidelijk en alles duidt er op dat Groen! allesbehalve zeker is dat ze de kiesdrempel zullen halen. Goed om weten, de kiesdrempel werd notabene door Groen! zelf mee goedgekeurd toen ze nog in een overwinningsroes verkeerden. Wie meer van Freya's gedachten wou lezen op haar blog komt bedrogen uit, sinds 20 oktober 2006 heeft Piryns geen enkel bericht meer gepost.