donderdag 20 september 2007

Mufti... het terroristenkonijn

Goed gevonden van Zattevrienden.be die parodie op de Vlaamse animatiefiguur Musti. Mufti komt er naar aanleiding van het bericht dat de Arabische zender Al Jazeera de tekenfilmreeks in 22 Arabische landen gaat uitzenden.

Voor de firma ER Productions-Paradiso TV is er niet bepaald iets verkeerd aan. Zoals je kunt zien kreeg Mufti een donker kleurtje én een bommengordel om. Miauw!

woensdag 19 september 2007

Een dure sint hebben ze daar in Antwerpen

Maar liefst 114.950 euro heeft Antwerpen veil om de VRT-sint nogmaals te 'mogen' ontvangen. Voeg daarbij nog een resem kosten aan toe en je hebt een gouden sint. Kritische vragen blijken door de rode Burgervader Patrick Janssens niet altijd even intelligent beantwoord te worden. We gaan over naar Jurgen Verstrepen voor een verslag ter plaatse...

Eric Van Rompuy eerbiedigt radiostilte broer Herman

De anders niet zo zwijgzame Eric Van Rompuy gunt zijn broer-verkenner Eric wat ademruimte door zich stil te houden op zijn online dagboek en geen interviews meer toe te kennen:

"Sinds Herman aangeduid is als koninklijk verkenner, houd ik mij aan de discretie die zijn opdracht kenmerkt. Als ik als broer politieke verklaringen afleg zal dit onmiddellijk politiek worden geduid. Nooit kreeg ik zoveel aanvragen voor interviews maar de bedoeling hiervan is meestal om de discretie van Herman te doorbreken met verklaringen van zijn eigen broer. Dit Dagboek zal dan ook de Radiostilte respecteren."
Maar het is slechts uitstel want zodra Herman verkenner af is, steekt Eric opnieuw van wal:
"Be Free laat ik alleen zwijgen voor mijn broer. Laat dit duidelijk zijn! Als Herman stopt als verkenner zal dit Dagboek hernemen. Hopelijk met goed nieuws over BHV en een New Deal voor België.Zoniet Be Free… "

Open Vld maakt goede beurt in peiling HLN

De zomer kan niet meer stuk voor Bart Somers (Open VLD). Naar aanleiding van 100 dagen formatiebesprekingen hield de krant Het Laatste Nieuws een telefonische enquête bij 1.000 Vlamingen. Daarin werd ook gevraagd naar de stemintenties. Uit de resultaten blijkt dat Open Vld lichte winst boekt. Verder krijgt Somers zelf een 9,8 op 10 van de Open Vld-kiezers.

Lees het volledige stuk op de blog van Bart Somers.

Sommige politieke blogs laten het afweten...

Het licht is voorlopig uit op de blog van Anke Vandermeersch (Vlaams Belang). Blijkens een bericht op haar site heeft de Vlaamse blondine haar licentie vergeten te verlengen. Van wat is niet meteen duidelijk maar haar systembeheerder zal haar vast en zeker verder kunnen helpen.

Verder blijft het oorverdovend stil bij Anissa Temsamani. Een ferme uithaal naar "het manwijf Gennez" ware nochtans leuk geweest. Eerlijkheidshalve moeten we eraan toevoegen dat er sinds juni alvast 1 nieuw bericht verschenen is: "deze website wordt herwerkt" Leuk, leuk, leuk ...

Brute pech voor Gennez, verschillende SP.A-afdelingen brengen proteststem uit

De arrogantie van SP.A-superbitch Caroline Gennez werkt menige SP.A-afdeling op de heupen. Ze krijgt meer en meer tegenstand te verwerken binnen haar eigen partij.

Hoewel tegenkandidaat Erik De Bruyn het niet zal halen in de voorzittersverkiezingen maken vele SP.A-leden dankbaar gebruik van zijn kandidatuur om Gennez duidelijk te maken dat ze niet bepaald geliefd is. Zo kan De Bruyn rekenen op extra West-Vlaamse steun nu ook de SP.A-afdelingen van Nieuwpoort en Knokke-Heist beslist hebben de kandidatuur van Erik De Bruyn in de strijd om het SP.A-voorzitterschap te steunen. Eerder kreeg De Bruyn ook al steun uit Brugge, Deerlijk, Diksmuide, Middelkerke, Kortemark en Kuurne.

Morgen wordt de eerste ronde van de SP.A voorzittersverkiezingen afgesloten. Tot nu toe heeft Gennez al 35 SP.A-afdelingen en rond de 13.000 leden achter haar naam terwijl uitdager De Bruyn 'slechts' twaalf afdelingen en rond de 5.500 leden achter zich weet te scharen. Niet bepaald de stalinistische score die we gewend zijn bij de SP.A, en dat beseft ook Gennez die onlangs in besloten kring nog liet weten De Bruyn maar 'een dikke onnozelaar' te vinden. Ze ziet nu lede ogen toe hoe diezelfde 'onnozelaar' het haar knap lastig maakt.

Een wereldwijde joke

Soms is een spot echt wel grappig.