vrijdag 9 november 2007

Tinne Van der Straeten krijgt volle laag op blog na afwijkend stemgedrag

Gezien Pieter De Crem de jonge (hoogst onervaren) politica Tinne 'collabo' Van der Straeten (Groen!) terecht weigerde aan het woord te laten tijdens de stemming in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken na haar onthouding over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, besloot ze haar (kromme) redenering dan maar op haar blog te posten.

Dat dit na haar knullige excuses na de stemming niet meteen in dank zou afgenomen worden, dat had ze ook niet meteen door. Je begint je af te vragen wanneer ze überhaupt wel iets door heeft... Verschillende krantenredacties weigerden Van der Straeten gisteren trouwens het woord, maar dat zal ze niet geweten willen hebben.

Hieronder enkele reacties die gepost werden en die er op het moment van deze post nog opstonden, heel wat reacties bleken na een eindje al niet meer te lezen en waren blijkbaar gedeleted. Ook Groen! kent censuur en het ging heus niet om ranzige teksten.


"Ik heb (samen met mijn groot gezin)in de moeilijke jaren voor Groen! gestemd, maar de onthouding van Groen!op deze zo cruciale stemming voor de Vlamingen, schokt mij in die mate dat Groen ! mijn stem en mijn steun verliest. U hebt de Vlaamse consensus doorbroken om drogredenen. Ecolo (en sommige “brusseleers”) zal blij zijn, maar beseft u hoeveel stemmen het gedrag van Isabelle Durant u bij vorige verkiezingen gekost heeft? Ik neem Groen! niet meer au sérieux en zie er geen toekomst meer voor. Stap in een kartel!"

"Onthouding op een voor de vlamingen zo belangrijke stemming ?? ma Tinne toch…ik neem het je zelfs niet kwalijk. Je bent gewoon jong en nog zo onervaren.
Toch ‘ns tijd dat je je vaderlanse geschiedenis en vooral de politieke geschiedenis , annex vlaamse ontvoogdingsstrijd van 1945 tot nu gaat lezen en studeren

Als Brusselse en Vlaams brabander toch een aanrader voor je aan politiek gaat doen in dit deel van het land."

"Een onderhandelde oplossing genoot de voorkeur bij alle partijen. Het kadervoorstel dat Yves Leterme op tafel legde was méér dan genereus. Vele vlaams-nationalisten zouden het zelfs bestempeld hebben als ‘verraad’ daar het verder ging dan het egmontpact. Als je dergelijk voorstel doet (die het arrest van het Grondwettelijk hof volgt) en hierop weigert onderhandeld te worden is zo’n stemming noodzakelijk. Een oplossing is niet hetzelfde als blijven toegeven tot in het oneindige en tot de waalse partijen tevreden zijn. Dit staat beter bekent als het Belgische compromis. Het zorgt ervoor dat België verder draait in zijn logica van altijd (begrijpen wie begrijpen kan). Echter in de situatie waarin we vandaag verkeerden zou geen enkele democratische meerderheid ter wereld zich niet laten gelden. Daarom betreur ik dat Groen! zich hier onthield van de stemming en daarmee een ‘vlaams’ front doorbrak. Een vlaams front is niet noodzakelijk een rechts-extremistisch front, hou dat in gedachten…"

"De franstaligen hebben in de zaak BHV de grondwet tegen hen. Dat zou hen toch een beetje tot gematigdheid moeten aanzetten. Niet dus. In de andere dossiers eisen zij het behoud van van 11 miljard euro per jaar op de kap van de vlamingen. Triestig dat er vlamingen moeten zijn die met die onaanvaardbare eisen instemmen. Neem een voorbeeld aan de franstalige politici. Die komen ten minste op voor de rechten van hun volk."

"Maar goed, Groen! is nu eenmaal Groen!… Allochtonen doen nooit iets fout, mensen zonder papieren zijn arme slachtoffers, en die arme Franstaligen worden steeds weer geaffronteerd door die imperialistische Vlamingen. Tijd dat u naar een andere en betere regio verhuist want dit is al lang uw volk niet meer…"

CD&V weigert verder te onderhandelen zonder waarborgen staatshervorming

Blijkbaar zijn de negatieve (kranten)reacties in combinatie met de gespierde taal van de Franstalige partijen de CD&V serieus in het verkeerde keelgat geschoten. Deze middag lieten CD&V-voorzitter Jo Vandeurzen én N-VA-voorzitter Bart De Wever gezamenlijk weten dat ze alleen in een regering stappen als er waarborgen komen voor een staatshervorming.

De verrassende wending komt er na het nieuws gisteren dat CD&V de staatshervorming nog wou losgekoppelen van een nieuwe regering. Noppes dus. Al kan het ook gaan om 'onverwijld te begrijpen waarborgen' om het leuk te houden...

De Vlaamse Leeuw is nog niet moegestreden, houden zo!

woensdag 7 november 2007

Groen! anti-Vlaams ? Ja als het van Tinne Van der Straeten afhangt

Tijdens de stemming in de commissie over amendementen bij het voorstel van de splitsing van BHV stemden alle Vlaamse partijen eenstemmig tegen alle amendementen die de splitsing willen tegenhouden en voor amendementen die voor een spitsing zijn - en dus voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde.

Nu ja, 'alle' Vlaamse partijen? Nee, want Tinne Van der Straeten van Groen! onthield zich. Wat in sé betekent dat Groen! de anti-Vlaamse kaart heeft getrokken en zich nu compleet aan de zijkant zet wat de Vlaamse zaak betreft.

Zin om Tinne te mailen hierover? Volg deze link!

dinsdag 6 november 2007

Story werkt aan stuk over vermeende buitenechtelijke relatie Morel - Vanhecke

Een week geleden werd De Jager gecontacteerd door Story, meerbepaald door Frederik De Swaef, om een paar elementen te checken wat betreft het privé-leven van de Vlaams Belang kopstukken Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke.

Na rijp beraad hebben De Jagers besloten om niet mee te werken aan dit stuk en wel om de volgende reden:

  • in tegenstelling tot Story is het De Jager niet te doen om het geld. Story zal met de 'scoop' flink wat meer kunnen verkopen, uitstekend voor een roddelblad, maar het is niet bepaald journalistiek waar wij achterstaan. En ja, we hebben een paar keer niet aan de lokroep kunnen weerstaan in het verleden om het smeuig te spelen, tot onze grote shade en schande, maar het is nooit te laat om ons leven te beteren.
  • dit is een zoveelste slinkse manier om het Vlaams Belang aan te vallen. Aan een dergelijk politiek proces gerund via roddelbladen wensen wij niet mee te werken.
  • wie zelf al eens echtelijke problemen heeft gehad zal snappen dat dit best binnenskamers wordt opgelost en niet in de boekskes. Dat Story nu toch besloten heft om dit publiek te maken op grote schaal is betreurenswaardig.
De Swaef, die al schreef over BV's in de politiek, is momenteel naarstig op zoek naar "zoveel mogelijk anekdotes, verhalen en aanwijzingen die dit verhaal kunnen staven" omdat hij "100% zeker van zijn stuk is".

Wanneer racisme geen racisme is

Na Bart De Wever is het de beurt aan Johan Vermeersch, de voorzitter van voetbaleersteklasser FC Brussels, om de pek en veren aangemeten te krijgen wegens vermeend racisme. Vermeersch had de Congolese speler Zola Matumona ietwat grof beledigd waarna die zijn kans schoon zag om goed na te trappen en zijn voorzitter van racisme te beschuldigen. Matumona vertelt er echter niet bij dat hij liever de bloemetjes buitenzet dan te voetballen, allesbehalve fit op het veld staat en intussen rustig zijn riante loon opstrijkt voor iets waar hij niet eens voor heeft 'gewerkt'.

(Autochtone) collega's van Matumona lopen trouwens niet bepaald hoog op met de voetballer die ze beschreven als "een luilak eerste klas". Die waarheid heeft Vermeersch wat te kleurrijk gebracht met Congo, een boom en bananen in gedachten. Maar is dit racisme? Nee. Was het ongepast? Ja. De grootste aap in het spel blijkt nu wel Matumona te zijn die de situatie misbruikt heeft om grof gewin te halen uit de zaak, al dan niet met een schadeclaim.

Of hoe je door de aap uit te hangen heel goed kunt wegkomen. Racisme? Nee, pure chantage.

maandag 5 november 2007

Ludo Abicht steunt Bart De Wever

Deze morgen was op Radio 1 een ingesproken boodschap van filosoof en publicist Ludo Abicht te horen op het antwoordapparaat van de Radio 1 redactie. In de boodschap neemt Abicht het op voor de fel geplaagde N-VA-voorzitter Bart De Wever die volgens Abicht het verkeerde moment gekozen heeft om te ageren waardoor het verschil tussen Bart De Wever de historicus en Bart De Wever de politicus niet langer wordt gemaakt door heel wat media en politici. Met opzet? dat laat hij in het midden maar het is duidelijk dat verschillende mediamensen uit zijn op het vel van Bart DeWever zoals onder meer Ter Zake-anker Kathleen Cools die het trouwens niet onder stoelen of banken steekt zoals uit dit emo-stukje op haar blog blijkt. Moeten journalisten niet per definitie neutraal zijn?

Ook voor De Standaard lezers is de uithaal van Bart De Wever niet bepaald misplaatst. Zo liet ruim 63% in een poll weten dat zijn uitspraken over de Antwerpse joden door de beugel kunnen. Dat dit een gestuurde stemming zou zijn zoals hier en daar te horen is, is compleet onjuist. De poll is namelijk enkel toegankelijk voor geregistreerde gebruikers van De Standaard Online. Of heeft De Standaard nu ook racistische lezers?

Het is overigens duidelijk dat de uithaal van Frank Vandenbroucke naar De Wever in de Zevende Dag vooral gezocht moet worden in een afrekening met CD&V. Vreemd dat Vandenbroucke hierbij beweert dat er zonder de SP.a geen staatshervorming mogelijk is, zowel 'den baard' als de ganse SP.a elite wou van geen regeringsdeelname weten.

Misschien dat de soloslim van Vandenbroucke wel moet gevonden worden in het feit dat hij binnen de SP.a niet bepaald op enige loyauteit kan rekenen. Tenslotte heeft de SP.a top hem al meerdere malen afgeschoten en een paar flinke dolken in de rug geplant.

Groene jongens verantwoordelijk voor honger in de wereld

Gelezen in De Standaard en op Carguide: biobrandstof betekent een bedreiging voor de arme landen. Het zit zo: biobrandstoffen zullen de voedselprijzen doen stijgen en waardevolle natuurgebieden vernietigen. Niet bepaald milieuvriendelijke allemaal. Komt daarbij dat volgens een rapport van de organisatie het effect van biobrandstof in de strijd tegen de opwarming van de aarde erg verwaarloosbaar is, namelijk een schamele 3 procent. Ook niet bepaald denderend. Dartegenover staat dat wouden en waterrijke gebieden moeten verdwijnen en mogen we ons allemaal verwachten aan een gevoelige stijging van de voedselprijzen gezien zowel de grond als de gewassen die gebruikt worden verloren gaan voor de voedselvoorziening. De strijd voor biobrandstof zou intussen al verantwoordelijk zijn voor de huidige stijgingen van de graanprijzen. Tof tof tof.

Benieuwd hoe de ecologisten daarop zullen reageren... Leve de kernreactor!