donderdag 12 juli 2007

Morelleke, forelleke, deze keer mét brief

Het weekblad Knack publiceert deze week onder de titel "Marie-Rose Morel verdeelt het Vlaams Belang" een artikel waarin Marie-Rose Morel deftig door de mangel wordt gehaald. Ten huize Morel is de sfeer intussen om te snijden, maar blijkbaar doet Vlaams Belang voorzitter Frank Vanhecke er alles aan om zijn 'forelleke' te paaien... (what's in a word). Deze licht sarcastische brief kreeg MR Morel van Vanhecke:


Forelleke,

Viel Feind, viel Ehr. Vergeet dat nooit. 't Is weer fraai vandaag in Knack. Deze keer mét cover ! Geef toe … er zouden er sommigen bij ons een moord voor doen. ;-) Daarnaast weet ik wel dat voor de zoveelste keer in de vuurlinie staan niet leuk is, maar U weet ook dat dit in de eerste plaats is omdat U een sterke plaats verworven hebt in ons clubje en omdat onze tegenstanders maar al te goed weten dat U uitschakelen ook het Vlaams Belang politiek en menselijk verarmen is. Zet u neer met een glas witte wijn en lees dat smerig artikel er eens rustig op na. Wat verwijten ze U eigenlijk? Wel enkele erge dingen natuurlijk : Uw thesis was niet van bij het eerste contact met uw promotor in orde ! U hebt stukken moeten herwerken. Over de inhoud - hm - zullen we het een andere keer nog wel eens hebben ... De sanctie voor het herwerken van de thesis zullen we in het volgende pb bespreken. Ceder en ik hebben al enkele suggesties. Verder, uw madammen-bedrijfje is wel voor weinig centen verkocht. Ik dacht dat u rijker was. Ook hiervoor zullen sancties volgen. En dan de bvba van Christian: - trouwens proficiat met jullie "jubilee" - dit verklaart waarom we de laatste keer op de bbq van meneer doktoor gewoon worst kregen ipv de "bergen kaviaar" die destijds op de feestjes met BDW geserveerd werden. Kaviaar is zeer calorierijk.

Enfin, de zielige afgunst van de "moedige" anonieme tipgevers druipt er zo van af. Goede raad, misschien volgende keer wat selectiever zijn in wie je in je privé uitnodigt. Vivre heureux, vivre caché.

Trouwens, kan je mij dat geld van die sponsordiner nog doorstorten ? Zou welkom zijn nu met de vakantie. Nee, serieus, ik neem aan dat dit gaat over het sponsordiner voor FDW bij jouw thuis. Is misschien wel belangrijk dat recht te zetten met het oog op mijn verkiezingsuitgave !

Wat het politieke luik betreft, wil ik daar nu niet in detail op ingaan, U weet trouwens dat ik uw mening deelde voor wat het recente verleden betreft, en dat ik trouwens vandaag nog steeds denk wat ik toen dacht. Je weet dat de slagen die je nu krijgt, een stuk ingegeven zijn door mannelijk machogedrag. Het is een soort van verwerkingsproces van mannen die een vrouw zien die meer wil zijn dan leuke decoratie. (waar ik natuurlijk niets tegen heb !) You win some, you lose some, maar ik heb geleerd dat een meningsverschil met een vrouw - en soms het onderspit moeten delven - heus het einde van de wereld niet is. Maar mijn generatie mannen is dat nog niet gewoon, en de inktkoelies van de regimepers blijkbaar ook niet. Die knarren van voor '68 hé ...

Toen U net bij ons was, heette het dat U zich braafjes had ingeschakeld in de rol van "leuke hostess". Buikspreekpop voor het trio. Bon, dat bleek dus een foute inschatting en nu ondertussen iedereen weet dat U een eigen mening hebt, is het ook weer niet goed. A Bitch is born… Jaren worden wij beschuldigd een autoritair geleide partij te zijn en nu het tegendeel bewezen wordt, gaan dezelfde meningmakers als gekken tekeer omdat ik afwijkende meningen apprecieer. Het journalistieke executiepeleton staat klaar. Dat tot op heden het schietcommando niet gegeven werd en dat men zich zielig moet wenden tot laster en roddel bewijst uw meerwaarde en politiek zuivere parcours.

Waarom ik U dit schrijf vanachter mijn bureauke in het Europees parlement ? Omdat ik na vier jaar forelleke in de partij wel weet dat ook U niet van ijzer en staal bent. Al twijfel ik soms ... En ook omdat het maandelange gezever eigenlijk mijn strot uithangt. Als voorzitter moet en wil ik de spreekbuis zijn van honderdduizenden mensen in Vlaanderen die het Vlaams Belang vertrouwen en die van mij verwachten dat ik mij gedraag naar het principe: wie aan één van ons raakt, raakt ons allemaal. En natuurlijk ook omdat ik als kameraad bezorgd ben over de gemoedstoestand van duracelleke (om Rina te citeren). Wat zegt mijn moeke altijd ? "In de gazet van vandaag pakken ze morgen de vis in" en ik voeg er aan toe "en op de Knack schillen we de patatjes" of we vragen Amber de hond om andere suggesties ! Dus, volgende week een goed glas wijn op een Brussels terras en vier vanavond toch een klein feestje met de "faillieten" doktoor (grapje !).

Ik wil U bij deze ook nog uitnodigen om Philip, Koen en mij nog eens met een bezoekje te vereren in Straatsburg, we halen daar meer pers mee dan met ons zéér actieve politieke werk. En ik wil u Pol Goossens nog eens zien kussen ende versmachten ! Hiphoi en Houzee !

Uw "voorzitterke en grooten lijder"

F.
Marie-Rose Morel bereidt alvast een recht van antwoord voor voor de Knack-redactie.

De Vlaamse leeuw is geen 'Arabier'

Wim Verreycken windt zich op over de herkomst van de Vlaamse Leeuw. Het beest is volgens de Vlaams Belanger allesbehalve Arabisch en dat zullen ze bij de Gazet Van Antwerpen geweten hebben.

Wim Verreycken: "En ja hoor, wat lees ik vandaag op de webstek van Gazet van Antwerpen? Nog eens het dwaze verhaal dat ‘de Vlaamse leeuw een Arabier is’. Die leugen is natuurlijk de droom van elke multiculturalist: het Vlaamsnationale symbool van strijdbaar verzet tegen vervreemding en islamisering zou zélf afkomstig zijn uit het Midden-Oosten!"

Erotische boobdance video van Ludo Van Campenhout terug online

De beruchte erotische video van Ludo Van Campenhout (Open VLD) is terug online. Nadat Van Campenhout de file nog van YouTube haalde onder druk van de Open VLD zelf, heeft hij er hem nu terug op gekieperd. Nu de verkiezingsbuit toch binnen is kan het blijkbaar opnieuw ...

maandag 9 juli 2007

Militair voertuig over de kop na aanrijding met everzwijn

Grappig nieuws gevonden op paracommando.com : In de Kamperbaan in Hechtel-Eksel kwam zaterdag 7 juli om 22.15 uur een militair voertuig in aanrijding met een everzwijn van zo'n 80 kilogram. De terreinwagen én militairen gingen over de kop en kwamen in de berm terecht. Rudi Oeyen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder gaf alvast meer om het everzwijn dan om de militairen:

"Bij onze aankomst was het everzwijn al gestorven (zie foto). Voor de inzittenden van de terreinwagen zal alles nog wel meevallen, want wij hebben geen ziekenwagens gezien. Maar de impact van zo'n dier is heel groot. Ik vraag mij af of de inzittenden het zouden overleefd hebben als het om een kleine wagen was gegaan."
De everzwijnen, die werden uitgezet door jagers, vormen al geruime tijd een heuse plaag in Midden-Limburg. Andre Flahaut zou ter plaatse zijn gekomen met een helicopter om het everzwijn alsnog postuum een medaille op te prikken.

Dat zagend en klagend klotevolkske

Fata Morgana heeft al meermaals het hart van Bert 'klotedossier' Anciaux (SP.A/Spirit) gestolen. Ook zondagavond was het weer raak toen Borgloon een paar duizend man op de been kreeg voor wat een - zoals steeds - aan massahysterie grenzend spektakel was. Voor positivo Bert kon zijn weekend echer niet meer stuk na het aanschouwen van zoveel klef gedoe:

"Vlaanderen kan fier zijn op zijn inwoners. Week in week uit slagen alle mogelijke dorpen en steden erin een golf van goed gevoel door onze contreien te jagen. Door die inzet, in regen of zonneschijn, worden duizenden mensen goedgemutst. En dat is een prachtprestatie, zonder meer."
Wie niet hoog oploopt met dergelijke festijnen mag zich rekenen tot "dat zagend en klagend klotevolkske". Tja...

Speedlinking....

Volgende nieuwtjes wilden we jullie toch niet onthouden:

Dehaene heeft uitgelekte nota 'nooit gezien' volgens Belgabericht

Deze morgen pakte De Morgen uit met het bericht dat onderhandelaar Jean-Luc Dehaene grondwetsartikel 35 zou willen gebruiken om een staatshervorming te realiseren. Het bericht was zogezegd gebaseerd op een nota van Dehaene en zijn medewerkers. Dehaene laat via Belga weten dat hij een dergelijke nota nooit gezien heeft.

Ter verduidelijking: Artikel 35 van de grondwet zegt dat alle bevoegdheden bij de deelstaten liggen, tenzij ze 'uitdrukkelijk' aan het federale niveau zijn toegewezen. De Morgen gaat er van uit dat gezien die lijst van federale bevoegdheden nooit opgesteld is, Dehaene van plan is om deze door de volgende regering te laten opstellen.

Niets van aan zegt Dehaene, gezien artikel 35 van de grondwet niet voor voor herziening vatbaar is.

zondag 8 juli 2007

Er moet meer geflits worden langs de autosnelwegen volgens Flor Koninckx (SP.A)

Ex-flik Flor Koninckx is niet te spreken over de gepresteerde manuren bij de politie als het over snelheidscontroles gaat:

"... nog maar 34.000 manuren voor snelheidscontrole door de wegpolitie tegenover 44.000 in 2005 en 46.000 in 2004. Gevolg: opnieuw een stijging van het aantal doden en zwaargewonden op de autosnelwegen en de 'snelle' gewestwegen en... terug naar de toestand van 2004."
In datzelfde jaarverslag 2006 van de federale politie staat ook dat de ex-collega's van Flor méér manuren hebben gepresteerd voor het escorteren van allerlei internationaal politiek personeel dan aan de controles op snelheid, alcohol, drugs en gordelgebruik in het verkeer.

Reactie van Flor: "'t Is godgeklaagd."

Els Keytsman (Groen!) pleit voor LED-lampen in verkeerslichten

Els Keytsman heeft het (groen) licht gezien in Taiwan waar over drie jaar alle verkeerslichten vervangen zullen zijn door duurzamere LED-lampen. LED staat voor 'light emitting diode'. Keytsman:

"LED-lampen leveren net als spaarlampen en daglichtlampen grote besparingen op. Ze gaan langer mee, verbruiken minder nergie en gaan veel minder snel stuk. Uit onderzoek van het Taiwanese Ministerie blijkt een totale energiebesparing van 85% voor de verkeerslichtenoperatie. Naast de al gekende toepassingen in verkeerslichten en straatverlichting, worden andere toepassingen aan een razend tempo ontwikkeld."

Sven Gatz net geen Caramellensenator

Pech voor Sven Gatz (Open VLD). Vorige week was hij bijna senator geworden gezien de Senaat minstens één Brusselse Vlaming in haar rangen moet tellen. "Maar toch niet helemaal. En dus helemaal niet." (dixit Gatz) Gemengde gevoelens heeft Gatz hierbij:

"Enkele weken geleden net de (vroegere) senatoriële leeftijd (en wijsheid :-) ) bereikt. Federale thema’s vanuit het rode pluche aansnijden. Leuk.

Maar anderzijds: ik zou als gemeenschapssenator Vlaams parlementslid gebleven zijn en bijgevolg moeten lopen van het ene naar het andere parlement. Daar heb ik ervaring mee. Van 1999 tot 2004 holde ik wekelijks van het Brussels naar het Vlaams parlement en weer terug. Dat was vaak een vermoeiende zaak en een extra werklast.


Kordaat in de Senaat én present in het Vlaams parlement: niet simpel.

Paraat in de Senaat én een vent in het Vlaams parlement: moeilijk.


Wat een rijmelarij.
Caramellensenator?"