zaterdag 4 augustus 2007

Sportbeoefening te duur voor allochtonen... voor Vlamingen niet dan?

Als er iets is waarvan onze tenen beginnen te krullen is het wel het telkens weerkerende geklaag van allochtonen die klagen over een ongelijke behandeling. Deze keer is het de sportbeoefening die niet naar wens is. Dat zou moeten blijken uit de eindverhandeling van ene Patricia Mortelmans die ermee promoveerde aan de faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van de K.U.Leuven.

Volgens de dame is de financiële drempel om aan te sluiten bij een sportclub vaak te hoog voor allochtonen. Allochtonen zijn ook onvoldoende op de hoogte van het aanbod zo zegt ze. Wat ze er evenwel niet bij vertelt is dat Vlamingen ook diep in hun portemonnee moeten tasten om aan sport te doen. Zo is het lidmaatschap van een fitnessclub nu eenmaal niet bepaald goedkoop. Moeten er daarom speciale 'voortrekkers'maatregelen komen voor allochtonen?

Ze ondervroeg voor haar 'onderzoek' veertig allochtonen... je leest het goed 40 ! Ons lijkt het niet meteen logisch om daar conclusies aan te verbinden. En nu de mooiste van allemaal, Mortelmans pleit voor een korting aan allochtonen voor wie het financieel niet mogelijk is bij een club aan te sluiten. Je reinste discriminatie dus. Indien allochtonen korting krijgen dan u en wij ook!

Een kleine rondvraag, bij een tiental allochtonen rond ons (een vierde van Mortelmans haar selectie dus), leerde ons dat ze ook dit eisen:

  • Vrouwelijke allochtonen willen aparte ruimtes om in te sporten
  • Mannelijke allochtonen willen aparte ruimtes om in te sporten
  • Er moet een gebedsruimte zijn
  • Liever geen al te opzichtige kledij van medesporters
Kortom, het zal een leuk boeltje worden.

VTM-journalist Piet Deslé naar Lijst Dedecker

Dedecker en Co maken flink wat vooruitgang met de organisatie van hun partij. Het Laatste Nieuws en Belga melden dat Lijst Dedecker oud-journalist Piet Deslé (56) heeft aangeworven als communicatiemanager. Deslé verlaat daarvoor de VTM, waar hij na tien jaar carrière bij de openbare omroep in 1988 mede-oprichter van de nieuwsdienst was en een tijdlang de functie van hoofdredacteur vervulde. De laatste jaren was hij verantwoordelijk voor de nieuwsuitzendingen op de radiozenders van het Vilvoordse mediahuis.

Op de site van Lijst Dedecker staat te lezen dat Deslé uitgekeken was op zijn werk:

"En als ik nog iets anders wou doen, dan was het nu het moment. De verkiezingsuitslag van LDD bood me die kans."
Verder denkt Deslé dat hij de jonge partij nog heel wat kan bijbrengen op organisatorisch vlak. Verder zint het hem wel dat "ze nog niet vasthangt aan een verleden, aan oude krokodillen en allerlei organisaties."

Deslé verdwijnt meteen ook uit de Raad voor de Journalistiek. De Raad voor de Journalistiek is een onafhankelijke instelling voor zelfregulering van de media, opgericht door de Vlaamse journalistenverenigingen, de uitgevers en de mediahuizen. Men kan bij de raad terecht met vragen en klachten over de journalistieke beroepsethiek.

woensdag 1 augustus 2007

Vlaams Belang wil heruitgave metropooltornooi

Af en toe graaien in het verleden kan wel wat leuks opleveren moet het Vlaams Belang gedacht hebben. Daarom pleit de ervoor om het Antwerpse Metropooltornooi in ere te herstellen.

Voor wie het op het tweede verdiep hoort donderen, in de jaren tachtig organiseerde het toenmalige Beerschot VAV, Antwerp FC en Berchem Sport het Metropooltornooi. Later werd het tornooi omgedoopt tot de Ludo Coecktrofee, naar de overleden ex-stervoetballer van Berchem Sport Ludo Coeck. Het Vlaams Belang wil terug met deze traditie aanknopen en de organisatie van zo’n Antwerpse mini-zomercompetitie aanmoedigen en ondersteunen.

Het Vlaams Belang hoopt dat de Antwerpenaren vanaf 2008 terug van stadsderby’s zullen kunnen genieten.

Weigering om lompe oenen of beroepsdoppers aan te nemen levert Molse horeca-uitbater klacht op

Het is ook nooit goed. Zo trekt de Kempense afdeling van het ACV naar het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR) omdat het niet te spreken is over een personeelsadvertentie van een horeca-uitbater in Mol (De Kleppende Klipper die eerder al het rookverbod naast zich neerlegde). De uitbater van de zaak had doodleuk in een personeelsadvertentie vermeld geen "Lompe oenen, beroepsdoppers en ongeïnteresseerde individuen" te willen.

Grappig. Niet zo volgens de Kempense ACV-afdeling die argumenteert dat mensen die om bepaalde redenen een vervangingsinkomen genieten zich zwaar gepakt voelen. En voegt de vakbond er nog aan toe: "Doppen is géén beroep." Jaja, grappig toch.

Danny Vermeer van de Kleppende Klipper heeft alvast een originele uitleg voor de tekst: "Ik betaal al maanden voor een personeelsadvertentie, maar de meeste mensen die reageren voldoen niet. Daarom heb ik het bericht aangepast."

Gelukkig voor Vermeer ziet het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding niet bepaald graten in de advertentie hoewel ze spreken over een 'bedroevend' taalgebruik.

BBL vermoedt politiek spelletje bij uitlekken klimaatrapport KMI

De Bond Beter Leefmilieu (BBL) gaat op spokenjacht. De 'bond' vindt het namelijk erg vreemd dat het KMI-rapport over de klimaatverandering net nu bekend wordt gemaakt via een stuk in Het Laatste Nieuws en dit aan de vooravond van de regeringsonderhandelingen over het klimaat. De BBL is vooral kwaad omdat het rapport concludeert dat CO2 niet de grote boosdoener bij de klimaatverandering en de opwarming van de Aarde is zoals steeds wordt beweerd.

Volgens klimatoloog Luc Debontridder in Het Laatste Nieuws "kan het (CO2) onmogelijk de doorslaggevende rol zijn die er nu van wordt gemaakt." De studie bevestigt nog maar eens dat waterdamp het belangrijkste broeikasgas is, verantwoordelijk voor ruim 75 procent van het broeikaseffect.

Nog volgens de klimatoloog is door de film "An Inconvenient Truth" van Al Gore de invloed van CO2 zo gehypet dat niemand die feiten nog in rekening neemt:

"Alles wordt eenzijdig aan CO2 toegeschreven. Terwijl de hele reeks warme winters die we de laatste jaren hebben gehad, simpelweg een gevolg zijn van de Noord-Atlantische schommeling. Dat heeft nu echt eens niets met CO2 te maken."

Patricia Ceysens haalt slag thuis: Van Dale pikt woorden e-mama, e-papa en e-werken op

De e-politica Patricia Ceysens (Open VLD) zal in haar nopjes zijn, de woorden 'e-mama', 'e-papa' en 'e-werken' worden namelijk opgenomen in het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal. De opname komt er specifiek op vraag van Patricia Ceysens, fractieleider van Open VLD in het Vlaams parlement. Misschien moeten we zelf ook maar eens een paar woordjes lanceren...

dinsdag 31 juli 2007

Cursus: Hoe misbruik ik een kind om een verblijfsvergunning te krijgen?

Het antwoord op deze eenvoudige vraag: volg dagelijks de soap rond de Ecuadoraanse Ana Cajamarca en haar dochter Angelica en je komt al een heel stuk verder. Of hoe een zootje ongeregeld (lees: vzw's die 'ijveren' voor de rechten van illegalen) maximaal profiteert van de onmondigheid van minder gefortuneerde illegalen om een duidelijk geval van illegale aanwezigheid te laten regulariseren.

Dat dit bovendien gebeurd met medeweten van de Ecuadoriaanse president is ongehoord, hij zou er niet moeten op toezien dat zijn eigen volk toekomst in eigen land heeft. Het signaal dat nu wordt uitgestuurd naar zijn landgenoten is eenvoudig: ga naar België, leef er als illegaal, verwek een kind, ga voor de schijn scheiden, trouw (opnieuw voor de schijn) met een Belg(ische) en schakel je zoon of dochter in om eenmaal het foutloopt een gedwongen terugkeer uit te stellen.

Het is te hopen dat Binnenlandse Zaken niet toegeeft en alsnog overgaat tot de repatriëring van moeder en dochter. Waarom? Omdat het een compleet verkeerd signaal is naar wie wel probeert op een legale manier in België te blijven. Wie niet eens de moeite neemt om een legaal statuut aan te vragen in België heeft helemaal geen rechten op te eisen eenmaal het retourticket klaarligt.

Wraakroepend is bovendien de bewering als zouden ze mishandeld geweest zijn tijdens hun geaborteerde repatriëring. De twee probeerden gisteren te ontsnappen en net daarom werd de moeder korte tijd gehandboeid, van een mishandeling was helemaal geen sprake. Integendeel, de moeder heeft tijdens haar ontsnapping in het been van een van de bewakers gebeten. Dat de persmeute geloof hecht aan wat een tiener vertelt die duidelijk langs alle kanten wordt gemanipuleerd door haar vader, moeder en verschillende wereldvreemde belangenorganisaties grenst aan het absurde.

Terwijl de PS ronduit populistisch de kaart trekt van het gezin Cajamarca nemen slechts enkele politici de familie op de korrel.

De Standaard lezers zijn alvast overtuigd dat zowel moeder als dochter richting Ecuador mogen gestuurd worden blijkens de volgende twee polls:

  • De zaak van de Ecuadoraanse Angelica draait rond het opsluiten van minderjarigen. Vindt u dat een illegale minderjarige van zijn vrijheid beroofd mag worden? Bekijk resultaten.
  • De rechter besliste dat de Ecuadoraanse Ana Cajamarca en haar elfjarige dochter Angelica moeten worden vrijgelaten. Bent u tevreden met die beslissing? Bekijk resultaten.