vrijdag 27 juli 2007

Leterme stopt even met bloggen

Formateur Yves Leterme heeft zijn handen vol met de onderhandelingen op Hertoginnedal voor Leterme I zo lijkt het wel. Dit staat te lezen op de blog van Yves Leterme:

Paracommando's doen beklag over misbruik term 'paracommando' in misdaadpers

Op paracommando.com doen onze paratroopers hun beklag over de misdaadberichtgeving in ondermeer Het Laatste Nieuws. In een recent artikel staat namelijk "ex para-commando" vermeld. En net dat is erover aldus onze paracommando's. Het volgende 'nieuwsbericht' werd gepost door ene Couwet JP:

"Ik vind het platvloers laks en laf van dergelijke verslaggever om deze terminologie te gebruiken temeer dat de insigne de ex para-commando doet denken dat de meeste misdaden gebeuren door iemand die een para-commando is geweest.

Er gebeuren meer misdaden van burgers die hun legerdienst vervuld hebben bij een andere eenheid dan de para's maar nooit wordt daar maar één melding van gemaakt, want ik heb nog nooit gelezen : ex-cyclist doet dit of ex-genie soldaad doet dat of ex-ardeense jager gaat uit de bol enz,enz.

Het wordt stilaan tijd dat we eens deze haatdragers die dit schrijven eens laten wijsmaken dat wij geen misdadige opleiding gekregen hebben maar een humanitaire.Of zijn zij jaloers dat zij die opleiding niet kunnen overleven en gedegradeert zijn tot slaphanger die die enkel nog leven om ons korps te bekladden met allerlei negatieve verslagen."

Privé-secretaris paus waarschuwt voor islamisering Europa

AP verspreidde vandaag het volgende bericht:

BERLIJN - 'Pogingen om het Westen te islamiseren kunnen niet worden ontkend', zegt privé-secretaris van paus Benedictus XVI, Georg Gänswein. Hij benadrukt dat het continent zijn christelijke wortels niet moet veronachtzamen.
'De gevaren daarvan voor de identiteit van Europa moeten niet worden genegeerd uit een verkeerd begrepen respect.'

Gänswein doet zijn uitspraken in het weekblad Süddeutsche Magazin, dat vrijdag uitkomt.

Gänswein verdedigde ook een rede die Benedictus vorig jaar gaf waarin hij een verband legde tussen de islam en geweld, die veel verontwaardiging bij moslims wekte. Volgens Gänswein wilde de paus met zijn toespraak 'optreden tegen een zekere naïviteit'.
Voor één keer moeten we Benedictus ferm gelijk geven! Het interview kun je hier online lezen, auf Deutsch.

donderdag 26 juli 2007

Koninklijke familie bende leeglopers

De Baskische senator Inaki Anasagasti heeft de leden van de Spaanse koninklijke familie op zijn blog omschreven als 'onfatsoenlijk' en 'een bende leeglopers'. Onder de titel "El Bribón" beschrijft de PNV-volksvertegenwoordiger in de Baskische regering de monarchie als een 'voorbijgestreefde instelling' die beschermd wordt door 'mediacensuur'.

En nog:

"Spanje lacht met de Baskische eisen rond het historische recht op zelfbestuur, maar laat niemand toe om er ook maar aan te denken de geringste kritiek te uiten over de Spaanse koning Juan Carlos en zijn familie, die twee maand vakantie doorbrengt op Mallorca dankzij ons belastinggeld."
Anasagasti reageert hiermee op het verbod op de publicatie van het jongste nummer van het satirische tijdschrift El Jueves (zie gisteren). Op de voorpagina stond een cartoon waarin kroonprins Felipe en zijn echtgenote Letizia zwaar aan het werk zijn in de hoop de sinds kort door de regering toegekende babypremie te verwerven waarop de prins zegt:
"Realiseer jij je dat als je zwanger wordt, ik dichter bij werken kom dan ik ooit in mijn leven ben geweest?"

De rol van De Standaard in het Vlaams Belang versus Jurgen Verstrepen

Het Vlaams Belang, meerbepaald het koningspaar Vanhecke - Morel, zet zijn aanval tegen Lijst Dedecker en vooral Jurgen Verstrepen voort. Deze morgen stond een artikel in De Standaard onder de kop "Forza Flandria wordt moddergevecht" (geschreven door Bart Brinckman) waarin Vanhecke en Morel flink hun gal spuwen over Verstrepen insinuerend dat Verstrepen geknoeid heeft met zijn rekeningen naar het Vlaams Belang toe.

Het duo schoot in actie nadat de firma van Jurgen Verstrepen een juridisch dossier startte tegen het Vlaams Belang wegens zowat 13.461 euro aan achterstallige rekeningen.

Het lijkt ons nogal vreemd dat een kwaliteitskrant als De Standaard in deze 'story' wil meespelen, want het lijkt erop dat Vanhecke en Morel de feiten niet precies weergeven. Zo zou Verstrepen het Vlaams Belang verlaten hebben voor het geld. Vreemd, want volgens Verstrepen heeft het Vlaams Belang op 17 april 2007 (datum van zijn overstap) nog netjes de rekening betaald voor zijn diensten. Het artikel insinueert echter dat de partij vanaf eind december 2006, begin januari 2007 niet meer wou betalen voor de geleverde diensten... misschien had Bart Brinckman dit ook beter even gecheckt?

En over Bart Brinckman gesproken... gezien Morel niet bepaald hoog oploopt met Brinckman, lijkt het ons wijs dat hij de woorden van Morel met een flinke korrel zout neemt.

Jurgen Verstrepen geeft op zijn blog ook nog even een persoonlijke boodschap aan Frank Vanhecke:

"Als jij je wat meer had beziggehouden met jonge skinheads en neonazi's van bepaalde VBJ-fuifjes, waar ik als gastDJ ging draaien, te weren dan had je een eerste stap in de verruiming gezet. Politiek had ik daar een serieus probleem mee maar ik moest het niet zo serieus nemen hé. Vergeten? Had toen toch al een signaal gevraagd?"

woensdag 25 juli 2007

Zot zijn doet geen zeer bij koningskinderen...

Inteelt, het heeft zo af en toe nare gevolgen... De Noorse prinses Märtha Louise bijvoorbeeld laat weten dat ze mensen wil leren hoe ze met engelen moeten praten. Ze voegde er aan toe dat ze al haar hele leven helderziend is.

De prinses die van opleiding fysiotherapeute is laat op de website van het Astarte Education Centrum weten dat ze al sinds haar jeugd met engelen praat.

Leuk om weten, het telefoonnumer op de site is eveneens het telefoonnummer van het Noorse koninklijke paleis. Tja, de een houdt van beesten, de andere van engelen...

dinsdag 24 juli 2007

De sekscartoon waarrond alles draait

Deze leuke cartoon moest de voorpagina vormen van het jongste nummer van het satirisch Spaanse tijdschrift El Jueves. 'Moest', want een Spaanse rechter verbood vrijdag de publicatie ervan wegens majesteitsschennis. Te zien in de cartoon zijn kroonprins Felipe (lijkt verdacht veel op 'Filip', toeval?) en zijn echtgenote Letizia die aan het seksen zijn in de hoop de sinds kort door de regering toegekende babypremie van 2.500 euro per nieuwgeborene te verwerven. In de tekstballonnetjes staat deze tekst: "Realiseer jij je dat als je zwanger wordt, ik dichter bij werken kom dan ik ooit in mijn leven ben geweest?"

Volgens Belga is het bewuste nummer van El Jueves intussen een collecter’s item geworden en is op het internet te koop voor zowat 2.500 euro, terwijl de normale verkoopprijs 2,50 euro bedraagt.

Op de website van het tijdschrift is intussen een aletrantieve cover te zien met opnieuw Felipe en Letizia in de hoofdrollen die heel wat minder spitant is. Maya de Bij heeft meer sex om het lijf dan deze twee.

Benieuwd hoe een cartoon over de in vitro fertilisatie van Mathilde in het Leuvense Gasthuisberg zou ontvangen worden in België... Oeps, of was dat een geheim?

Wat u niet mocht horen tijdens de 21 juli toespraak van Albert II

Jurgen Verstrepen heeft een uiterst leuke parodie gepost op de 21 juli toespraak van Albert II (klik hier rechts om te downloaden). Dat niet iedereen ze kon smaken blijkt uit de reacties van ondermeer het wereldvreemde allegaartje van B-plus:

"Geachte, volgens mijn gegevens maakt u zich schuldig aan het beledigingen van het hof door de woorden van de koning te verknippen en uit de context te halen.In plaats van het nationale feestlied gebruikt u daarenboven het separatistische Vlaamse volkslied. Als volksvertegenwoordiger heeft u eed en trouw gezworen aan de koning. Ik keer mij af van uw nationalistische daden met uw "nieuwsbericht"."
Nu we het toch over B-Plus hebben, de vzw kondigde een paar nieuwe leden aan. Iemand zal die mensen toch eens duidelijk moeten maken dat dit hen wel eens wat publiek kan kosten (sorry Wim Helsen, je ziet ons niet meer terug in je shows):
  • Anne-Marie Lizin (oud-Voorzitster van de Senaat – burgemeester van Hoei - PS)
  • Rudy Aernoudt (topambtenaar bij de Vlaamse administratie en auteur van "Vlaanderen - Wallonië, je t'aime moi non plus")
  • Hervé Jamar (Staatssecretaris - MR)
  • Wim Helsen (cabaretier - humorist)
  • Jan Peeters (Ere-Voorzitter Belgische Voetbalbond KBVB)
  • Vitalski (zanger - humorist - cabaretier - “nachtburgemeester van Antwerpen”)
  • Walter Zinzen (publicist - voormalig journalist bij de VRT)

Wim De Vilder (VRT) geeft Cristophe Deborsu (RTBF) lik op stuk


Naar aanleiding van het 'Brabançonne' incident met Yves Leterme (CD&V) lijkt gans journalistiek Wallonië aan een heksenjacht bezig tegen Leterme. Hun Vlaamse collega's staan heel wat kritischer tegenover deze komkommerjournalistiek zoals blijkt uit het videofragment hierboven (VRT-journaal 21 juli). In verband hiermee staat een gevat opiniestuk van gewezen VTM journalist Chris Michel in De Standaard van vandaag en ook andere ex-media mensen nemen de subjectiviteit van de Waalse pers op de korrel.

Goed om weten, de reden waarom Leterme al telefonerend te zien was tijdens het Te Deum was omdat het momenteel niet zo goed gaat met zijn vader. Aan De Standaard liet Leterme weten dit ook zo te doen in de toekomst.

Leterme heeft ondertussen zijn excuses aangeboden (al vragen wij ons serieus af waarom en waarvoor) waarna het aanwezige Franstalige journaille nog even vroeg om die in het Frans over te doen. Daarmee bevestigen ze eigenlijk wat Leterme al zei, namelijk dat Walen intellectueel gezien niet in staat zijn Nederlands te begrijpen. Ter info, Leterme heeft geweigerd om op de eis in te gaan.

Filip Dewinter feliciteert Leterme intussen eraan toevoegend dat "indien de antwoorden van Leterme een politieke bedoeling hadden, het al evenzeer voor de hand liggend is dat Yves Leterme zeer moeilijk zal kunnen functioneren als premier van dit land."

Sven Gatz (Open VLD): "Wat het land nu nodig heeft, is een rooms-blauwe regering"

Voor Sven Gatz (Open VLD) is het duidelijk, de socialisten mogen thuis blijven ook al blaast de Open VLD nu vooral koud in de richting van formateur (annex republikein) Yves Leterme wat betreft de onderhandelingsnota. Een beleid met liberale krijtlijnen is volgens Gatz "misschien nog net uitvoerbaar met een moderne Vlaamse sociaal-democratische coalitiepartner", maar is zonder meer onmogelijk in de steigers te zetten met de PS, "de partij die op sociaal-economisch vlak de meest conservatieve van Europa mag genoemd worden (en die daar schijnbaar ook nog trots op is) en die migratie overigens uitsluitend benadert vanuit een stedelijk electoraal cliëntelisme". Die zit !