vrijdag 5 oktober 2007

'Belgische' community site maakt massaal misbruik van Messenger logins leden

Misschien kan Freya zich hier eens mee bezighouden nu ze toch niets meer om handen heeft. De nieuwe community site MeetYourMessenger.be maakt massaal misbruik van de gegevens van haar leden om spam te versturen. De site vraagt namelijk je login en paswoord van je MSN Messenger applicatie om daarna al je contacten op te vissen en in jouw naam mails rond te sturen met een invitatie om bij de community te komen. Waarna ook deze contactpersonen opnieuw gevraagd worden hun messenger gegevens op te geven.

De site probeert op deze manier (succesvol) zijn ledenaantal te boosten. MeetYourMessenger.be werd geregistreerd door de Deen Rene Kolmos (e-mail: rene@crazywin.dk ) op 7 december 2006. Verder info is te verkrijgen via DNS.be.
De site is naast de .be extensie ook actief met de volgende urls
http://www.meetyourmessenger.co.uk
http://www.meetyourmessenger.fr
http://www.meetyourmessenger.dk
http://www.meetyourmessenger.it
http://www.meetyourmessenger.se
http://www.meetyourmessenger.pt
http://www.meetyourmessenger.pl
http://www.meetyourmessenger.es
http://www.meetyourmessenger.be
http://www.meetyourmessenger.de
http://www.meetyourmessenger.at
http://www.meetyourmessenger.ch
http://www.meetyourmessenger.nl
http://www.meetyourmessenger.co.nz
http://www.meetyourmessenger.no
http://www.meetyourmessenger.com.ar
http://www.meetyourmessenger.com.ve

Verder neemt de site ook je persoonlijke gegevens over van je MSN Messenger account and plaats die op de site.

Te mijden dus. En ontvang je toch een uitnodiging voor de site van een van je contacten, gewoon de mail deleten en je contact op de hoogte brengen dat zijn account misbruikt wordt door de website.

maandag 1 oktober 2007

Terry Verbiest parlementair medewerker van Verstrepen

Terry Verbiest is sinds vandaag parlementair medewerker van Jurgen Verstrepen (LDD) in het Vlaams Parlement. De communicatie- en mediaspecialist zal vooral de mediadossiers volgen. Voorts zal hij de communicatiecel en de Vlaamse Parlementscel van Lijst Dedecker versterken.

Verbiest was eerder hoofd Communicatie van Spirit-staatssecretaris Els Van Weert en woordvoerder van voetbalclub Lierse SK.

Ludo Sannen: "We kunnen België beter onmiddellijk afschaffen"

In een post op zijn blog laat Ludo Sannen (SP.A/Spirit) weten dat hij zijn keuze al heeft gemaakt en die luidt als volgt:

"Ik denk dat we er best uitgeraken door te zeggen wat we federaal houden. Als we dit niet doen, kunnen we beter België onmiddellijk afschaffen. Je moet immers consequent zijn: wie wil dat België blijft bestaan, moet het ook bevoegdheden geven."
De bevoegdheden die Sannen federaal wil houden zijn buitenlands beleid en ontwikkelingssamenwerking, justitie, defensie, veiligheid en politie net als belangrijke delen van de sociale zekerheid, het fiscaal beleid en delen van het milieubeleid (bijvoorbeeld geluidsnormen).

Tegelijk pleit Sannen voor een federale kieskring omdat politici nu slechts aan de helft van de bevolking verantwoording afleggen. Misschien moet Sannen maar eens beseffen dat Walen en Vlamingen gewoonweg een andere cultuur hebben en niet veel gemeens hebben? Maar voor een socialist is zelfs een confederatie al 'fascistisch' ideeëngoed, zodoende...