vrijdag 25 mei 2007

Speeddaten met bom en bomma

Christine Van Broeckhoven en Kathleen Van Brempt willen met jou speeddaten over een betere combinatie arbeid en gezin. Ze doen dit donderdag 31 mei vanaf 12u op het kruispunt van Meir en Wapper in Antwerpen. Wie de bom en wie de bomma is in dit verhaal is duidelijk dachten we? :)

Nu mag er iemand ons wel eens uitleggen wat voor een zin dergelijke acties hebben. 'Hou het kopje scheef' Van Brempt mag dan wel de onbekende en onbeminde Van Broeckhoven in de spotlights willen zetten, het blijft een zielige bedoening.

André 'den dikken' Flahaut betaalt dieselrekeningen leger te laat

Paracommando.com meldt dat Shell de benzinetoevoer aan defensie heeft afgesloten. De afsluiting zou er naar verluid gekomen zijn wegens wanbetaling van de militaire overheid. In een reactie aan De Standaard laat Ingrid Baeck, woordvoerster van Defensie, weten dat de oorzaak van het gebrek aan benzine 'een probleem met de heronderhandeling van het meerjarencontract' betreft. Alsof Shell dan zomaar de toevoer stopt? Dit zaakje geurt zoals steeds bij dikken dré Flahaut nogal tamelijk onwelriekend.

De Morgen postte onlangs nog een weinig vleiend portret van Flahaut die nu al de "Gaston Lagaffe van de Armée Belge" wordt genoemd in defensiekringen.

N-VA niet opgezet met Terzake optreden van ex-scouts voorman

De ex-verbondscommissaris van de Vlaamse scouts en gidsen, Rudy Verhoeven, heeft het verkorven bij de N-VA na zijn optreden in Terzake gisterenavond. Verhoeven weigerde herhaaldelijk, tot ergernis van oa presentatrice Kathleen Cools, te antwoorden op de vraag of CD&V de gezondheidszorg wou splitsen.

N-VA-ondervoorzitter Louis Ide kan er niet om lachen zo te zien aan zijn blogpost gisterenavond:

"Ik geef het toe: ik liep de muren op toen ik het gezondheidsdebat op Ter Zake zag. En kreeg haast een hartinfarct toen ik de scoutsleider bezig hoorde. (...) En dan mocht de scoutsleider ook eens iets zeggen. Welnu, ik mag hopen dat dit een uitschuiver is van een onnozele beginneling. Hij zou beter eerst het partijprogramma van CD&V lezen én het kartelakkoord. Het is goed om weten dat N-VA gaat voor die Vlaamse gezondheidszorg. Daar zal CD&V toch rekening moeten mee houden!"
Verhoeven staat op de dertiende plaats op de CD&V-lijst voor de Senaat. Allé, nog effe die partijprogramma's lezen en het lukt wel, Rudy !

donderdag 24 mei 2007

Moet er nog licht zijn?

De Groene politica Els Keytsman is nog de slechtste niet. Op haar blog vind je regelmatig berichten die getuigen van inzicht in plaats van rabiaat wollensokkengemekker. Zo lazen we enkele dagen geleden nog een leuk stukje over hoe je ruimtes voldoende kunt verlichten met daglichtlampen. En twee dagen later kwam daar nog wat politieke onderbouw bij.

Greenpeace kiest politiek kleur

Dat Greenpeace allesbehalve kleurloos is op politiek vlak wisten we al, het is nu ook bewezen. Terwijl de goede maatjes bij Paars allesbehalve een kleurloos parkoers aflggen op milieuvlak, gingen de regenboogjongens over tot een partijtje CD&V pesten. Zo leverden ze deze week nog een vat radioactief slib af bij het CD&V-hoofdkwartier in de Wetstraat. Met het slib, afkomstig van de oevers van de Molse Nete, roept Greenpeace de CD&V op haar standpunt inzake kernenergie bij te sturen en de wet op de kernuitstap alsnog te bevestigen. "Met windmolentjes her en der halen we de nodige energienormen ook wel", aldus Greenpeace. Yeah, right, keep on dreaming.

Al een geluk dat de CD&V alvast niet toegeeft aan deze vorm van publieke chantage.

Greenpeace zal zowieso bedrogen uitkomen als ze in zee gaan met de socialisten in Europe, want hun beste 'copine' Ségolène Royal, jawel de verslagen Franse presidentskandidate, is de zus van Gérard Royal, de man die de Rainbow Warrior tot zinken bracht. Chapeau, mooie vrienden hebben ze bij Greenpeace...

woensdag 23 mei 2007

Bart Martens (SP.A) zoekt plakkers en leurders

Het begint SP.A'er Bart Martens stilaan te dagen dat het 1) verkiezingen zijn en dat 2) de SP.A zetels dreigt te verliezen, dus lanceerde hij gisteren de actie 'Help BART!'. Vermits Bart (waarvan we ons heel lang hebben afgevraagd of dit nu geen omgebouwde vrouw is) opkomt voor de Senaat wil hij zich bekend maken in heel Vlaanderen en daarom kan hij best nog hulp gebruiken van vrijwilligers (in heel Vlaanderen, wat dacht je) voor het:

  • hangen van raamaffiches
  • verdelen van folders met zijn beeld van de toekomst aan vrienden en familie
  • plaatsen van bord in voortuin
Wie zin heeft in een onbetaalde job: martens.bart@vlaamsparlement.be

Viral van de week

Gezien op de blog van Jurgen Verstrepen. Ter info: De zaakvoerster van het Britse cosmeticabedrijf 'Elave', de 38-jarige Joanna Gardiner, gaat helemaal naakt in de nieuwste commercial van 'Elave'. 'Nothing to hide' genereerde al meer dan 135.000 views en het blijft oplopen. Leuke viral.

Antwerpse Vlaams Belang afdeling lanceert campagne site

Je kan de campagne van Gerolf Annemans en de campagne van het Vlaams Belang in de provincie Antwerpen op de voet volgen door te surfen naar www.stemvlaamsbelang.org . Enkele YouTube videos zijn alvast.... euh... grappig :)

Anissa Temsamani (SP.A) heeft een nieuwe site... en het blijft een mager beestje

Wie www.anissatemsamani.be intikt komt vanaf nu terecht op www.puuranissa.be. Waar Temsamani in haar vorige website al uitblonk in een totaal gebrek aan info, bakt ze het deze keer nog bruiner, er staat eigenlijk niets op, of je zou enkele foto's en een promo bla bla al serieus moeten nemen. Je moet bovendien echt wel een intelligente webmaster hebben om van de slechts drie links op een site er dan nog één mis te hebben (deze link leverde gisteren namelijk nog een error op).

Een goede raad aan politici en vooral Temsamani: indien je echt niet weet wat je op je site moet zetten, bezin dan eens dringend over je politieke carrière, waarschijnlijk is ze al even overbodig.

dinsdag 22 mei 2007

SP.A-Oudenaarde begaat overtreding in verkiezingsuitgaven (bis)

De Jager ontving een reactie naar aanleiding van ons bericht gisteren dat de jongerenorganisatie van de SP.A, Animo, een verkiezingsdebat in Oudenaarde organiseert waarbij gratis drank wordt geschonken, wat in tegenspraak van de verkiezingswet is.

David Vanden Bossche, voorzitter animo Oudenaarde:

“Vlaams Belang heeft geen spreker en reageert hier bitsig op door zich te fixeren op het drankje dat het publiek achteraf aangeboden krijgt. Zij beweren dat dit in strijd is met de kieswetgeving.”

“De aantijging van het Vlaams Belang is helemaal ten onrechte. Ikzelf volg voor de studiedienst van sp.a de kieswetgeving op,” zegt Maarten Blondeel, “Art. 5 van de wet op de beperking en de controle van de verkiezingsuitgaven stelt dat gedurende de sperperiode politieke partijen of kandidaten geen gadgets of geschenken uitdelen. Volgens art. 1 is animo geen politieke partij, want zij neemt niet deel aan de verkiezingen, en vormt ook geen entiteit die rechtstreeks verbonden is met de partij zoals een studiedienst, fractie, etc. Bovendien gaat het om een debat met kandidaten van verschillende partijen en wordt niemand bevoordeeld. Vlaams Belang zoekt dus spijkers op bijzonder laag water.

“Trouwens, op de markt van donderdag laatstleden deelde het Vlaams Belang in Oudenaarde kaartspelen uit onder de slogan “wie wil een geschenkje van het Vlaams Belang?!”. Dit terwijl de Vlaamse Controlecommissie voor de verkiezingsuitgaven in haar commentaar aanhaalt dat een kaartspel onder verboden gadgets valt. Laat hen dus eerst de hand in eigen boezem steken in plaats van constant de positieve initiatieven van een grote groep vrijwilligers onderuit te halen. animo wenst aan dergelijke aantijgingen geen verdere woorden vuil te maken.”, besluit David Vanden Bossche, voorzitter animo Oudenaarde.

SP.A-Oudenaarde begaat overtreding in verkiezingsuitgaven

Goed gezien van Tanguy Veys, al zal een beetje nijd wegens het niet uitgenodigd zijn hem ook wel parten spelen: Op vrijdag 25 mei organiseert de jongerenorganisatie van de SP.a, Animo, een verkiezingsdebat in Oudenaarde. Hiervoor werden kandidaten van verschillende partijen uitgenodigd om het ondermeer te hebben over jeugdwerkloosheid, lonen van topmanagers, enz. Niets verkeerd aan ware het niet dat ze GRATIS drank aanbieden.

Laat net GRATIS drank aanbieden verboden zijn. De Federale Parlementaire Controlecommissie Verkiezingsuitgaven stelt in haar regelgeving (pagina 74) namelijk duidelijk dat "het aanbieden van gratis drank ter gelegenheid van verkiezingen wordt bestraft conform artikel 184 van het Kieswetboek"... Beboeten dus de handel !

De aanwezige GRATIS overtreders: Bruno Tuybens (staatsecretaris en burgemeester Zwalm - 3de plaats kamer SP.a-Spirit), Robrecht Bothuyne (schepen Kruishoutem – 9de plaats kamer CD&V), Jef Tavernier (Vlaams Parlementslid - lijstduwer Kamer Groen!) en Marnic De Meulemeester (Vlaams Parlementslid en burgemeester Oudenaarde – 10de opvolger kamer Open VLD). Het debat wordt gemodereerd door Femke Coopmans (AVS).

Vriendelijk als we zijn hebben we dit bericht effe doorgestuurd naar animo_oudenaarde@hotmail.com .

Smijt Al Gore's dvd maar in de vuilbak

Nu snappen we waarom de HUMO met de gratis Al Gores DVDs naar onze koppen smijt... Gezien bij PDW die het op zijn beurt gezien heeft bij Zattevrienden.be : de grote 'Global warming swindle'. Wie effe een uurtje en 13 minuten de tijd heeft vandaag, bekijk gerust onderstaande video.

Patrik Vankrunkelsven maakt zijn marathon schema bekend

Nu gepost door Patrik Vankrunkelsven: met dit schema liep Patrik Vankrunkelsven in 2006 de marathon in Berlijn in 2u 57min 06 sec. Enkel voor wie ietwat opgehitst raakt van cijfertjes in kolommen. Maar we benijden je conditie Patrick !

maandag 21 mei 2007

Tim en Barbera gaan jatten bij Guy en Freya

Het hoeft niet altijd origineel te zijn, zoals Spirit onlangs al aantoonde, ook de jongens van het Vlaams Blok Belang hebben soms een 'artblock'. Zo gingen Vlaams Belanger's Tim Willekens (Schoten) en Barbara Bonte (Antwerpen) effe wat inspiratie opdoen bij de gezamenlijke campagne van Freya Guy Verhofstadt (Open VLD) en Freya Vanden Bossche (SP.A) tijdens de Gentse gemeenteverkiezingen. Gevolg, vanaf nu zitten ook Willekens en Bonte samen op een bank. Het klinkt alvast ietsje geloofwaardiger van deze twee. Van Freya is namelijk geweten dat ze niet vies is van achterklap, zelf niet over haar Gentse collega Verhofstadt. Willekens en Bonte komen heel wat amikaler uit de hoek.

Tip: GVA

Tania Derveaux zendt assistente uit om blowjobs te doen

We berichtten al eerder over Tania Derveaux en haar blowjob stunt die intussen wereldwijd kon rekenen op een enorme vraag. Gezien Derveaux niet alle mannen zelf kan 'afwerken' stuurt ze nu een assistente uit:

Groen! wil korte vliegreizen afschaffen

Na de SP.A met hun Citibank 'affaire' en nietszeggende Graaitaksen is het aan de de groenen om een balonnetje op te laten. Een degelijk balonnetje want de idee erachter is compleet verdedigbaar.

Zo willen de Vlaamse groenen korte afstandsvluchten van minder dan vijfhonderd kilometer gewoon verbieden indien er minder vervuilende alternatieven bestaan. Die vluchten zijn namelijk extra belastend voor het milieu, aldus Groen. Ter info, kerosine is de enige brandstof waarop geen accijnzen betaald moeten worden, waardoor er een concurrentievoordeel met het minder belastende treinverkeer bestaat. Daarom pleit Groen! ervoor om kleine luchthavens af te bouwen en het geld te investeren in bijvoorbeeld het Diabolo-project, dat Antwerpen via een spoorverbinding linkt aan Zaventem.

Goed idee, maar in tegenstelling tot de SP.A die steeds wel weet hoe ze parasitair kan scoren, hebben de groenen het nog niet door dat het politiek niet loont om mensen hun pleziertjes af te pakken. Politieke zelfmoord met andere woorden hoewel het idee perfect verdedigbaar is.

5 redenen waarom 'Mondeling vragen'geen hoogvlieger was

Het startschot voor de verkiezingsprogramma's van de openbare omroep werd gisterenavond gegeven op Eén met het programma 'Mondelinge vragen'. Wie echter dacht dat de confrontatie tussen premier Guy Verhofstadt (Open VLD), minister-president Yves Leterme (CD&V) en SP.A-voorzitter Johan Vande Lanotte vuurwerk ging geven was er serieus aan voor de moeite. Hieronder even kort 5 redenen waarom het fout liep.

  1. De vragen werden zogoed als steeds gesteld door mensen die van hun eigen gelijk overtuigd waren (let op de vele boze gezichten bij de vragenstellers) en helemaal niet open stonden voor enige nuance. Dat leverde weinig charmant beeldmateriaal op. Een geërgerde Leterme begreep duidelijk niet hoe zoveel star denken nog mogelijk was in het kleine Vlaanderen.
  2. Hoe men ertoe komt om bepaalde vragen toch toe te laten is me eveneens een raadsel. Zo kreeg, opnieuw Leterme, een vraag in de schoot geworpen over de hoofddoek. Een blijkbaar niet erg geïntegreerde Marokkaan (?) wou eens van de minister-president weten of hij achter het verbod op de hoofddoek in openbare ambten stond of niet. Een vraag waar iedere Vlaming het antwoord al op kent of zou moeten kennen. Leterme liet zich niet vermurwen en gaf duidelijk aan dat hij ook van de immigranten eiste dat ze zich integreerden. Hij had er eveneens aan kunnen toevoegen dat ook Vande Lanotte en Verhofstadt zijn mening deelden. Het is in zijn voordeel dat hij hier geen toevlucht toe nam.
  3. De opzet is zo dat geen enkele kandidaat-premier weerwerk kan bieden aan de andere kandidaat, wat wel eens had gemogen. Enkele kandidaten lanceerden een resem cijfers (Den Baard) en een wasem van voluntarisme (Het Keun) die allesbehalve vrij waren van interpretatie. Voeg daar aan toe dat Letermes uitleg over goed bestuur best wel eens wat concreter mocht zijn.
  4. Er werden maar 3 goede vragen gesteld: de bovenstaande 'goed bestuur'-vraag, het dossier over de verkoop van de gebouwen (en het principe sale and lease back) en een vraag over het Zilverfonds, toevallig of niet beide vragen waar Vande Lanotte duidelijk in de problemen kwam.
  5. Er is totaal geen tijd om uit te wijden wanneer het echt interessant wordt, zie de vraag over de verkoop van gebouwen en het virtuele Zilverfonds.
Al bij al een vrije matte uitzending waarvan de meerwaarde ons helemaal niet duidelijk was. Wie de kiesprogramma's van alle partijen gelezen heeft, heeft hier niets bijgeleerd, integendeel. Hopelijk herpakken ze zich bij de VRT nog.

zondag 20 mei 2007

De Ridder bijt van zich af na racistisch incident

Vreemd dat bepaalde incidenten nooit breed worden uitgesmeerd in de pers, of zou er sprake zijn van positieve discriminatie? Pak nu het volgende verhaal dat woensdag in het klein verscheen in de VUM kranten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Tijdens een avondje uit in Antwerpen werd Open VLD'ster Annick De Ridder geconfronteerd met een groepe Marokkaanse jongeren die een Britse vrome jood de huid volscholden en onder meer de man diets maken dat ze hem wel de keel wilden oversnijden. Nadat De Ridder de jongelui duidelijk maakt dat ze hun nummerplaat heeft genoteerd, ontfermt ze zich over de Joodse man.

Daarop wordt De Ridder zelf bedreigd door de jongelui. Maar De Ridder weet haar mannetje te staan en besluit het hierbij niet te zullen laten. Na een uitgebreid verslag bij de politie heeft ze ook Jozef De Witte van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding gevraagd dit verder te onderzoeken. In de krant voegt ze er aan toe:

"Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de vijandigheid van gastjes met een islamachtergrond tegen de joodse gemeenschap hand over hand toeneemt."
Jong VLD Berchem pakt er alvast mee uit op hun website. We moesten meer van zulke politici hebben...

Van Brempt wil flitscamera's voor te snel rijdende bus- en tramchauffeurs

En opnieuw een rood ideetje gelanceerd. Op een vraag van de coming lady bij de Open VLD-lid, Annick De Ridder, tijdens de Commissie Openbare Werken en Mobiliteit, antwoordt Kathleen 'ik hou mijn hoofd steeds schuin' Van Brempt, Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen, dat ze bereid is onbemande camera's te plaatsen op vrije bus- en trambanen. Niet om de gewone bestuurders te bekeuren maar om bus- en tramchauffeurs op de bon te slingeren wegens te snel rijden. Hierbij letterlijk haar antwoord:

"In ben voorstander om onbemande snelheidscamera’s te plaatsen op vrije tram- en busbanen. Ik meen dat dezelfde normen hierbij gehanteerd kunnen worden dan de normen die gehanteerd worden op andere wegvlakken. Daardoor zullen er allicht weinig plaatsen op tram- en busbanen in aanmerking komen. De prioriteiten worden immers bepaald op basis van de ‘gewogen ernst’ (doden, zwaargewonden, licht gewonden) per km weglengte. Als ondergrens wordt ondermeer 20 ongevallen per km weg over 5 jaar gehanteerd."
Of dit betekent dat De Lijn zal opdraaien voor de boetes is nog maar de vraag, chauffeurs worden er bij De Lijn aan herinnerd dat elke minuut telt en sommige chauffeurs trappen daarom ietsje meer door op het gaspedaal. Misschien kunnen ze dan meteen ook eens de diplomaten flisten die in het centrum van Brussel rondrazen alsof het er Francorchamps is?