donderdag 23 augustus 2007

Na Leterme een Franstalige aan zet? Ja als het van De Standaard lezer afhangt...

Yves Leterme heeft zijn ontslag ingediend als formateur. Is het nu tijd voor een Waalse formateur vroeg De Standaard aan zijn lezers? Om 16.30 was dit het resultaat:

53,14%

46,86%


Wie een gokje wil wagen op wie de volgende formateur zal worden, laat het maar weten in de comment field.

woensdag 22 augustus 2007

Moslima's eisen verbod op paaseieren

Zot zijn doet geen zeer, vooral niet met een hoofddoek aan...

"Als wij om de neutraliteit van de dienstverlening te garanderen geen hoofddoek mogen dragen aan het loket, dan eisen we dat er geen kerstbomen staan in de stadsgebouwen en er geen paaseieren meer worden uitgedeeld." Dat stelt de Antwerpse vakbondsvertegenwoordigster Badia Miri woensdag in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Genoeg om opzettelijk een rel uit te lokken dus.

Ter info, Miri is een van de zeven moslima's die hun hoofddoeken moesten afzetten als ze aan het loket wensten te blijven werken. Van de zeven personeelsleden van de stad Antwerpen die een hoofddoek droegen aan het loket, legden drie die af. Voor de anderen werd een andere functie gezocht. Niemand werd ontslagen.

Eigen festival voor allochtonen in Limburg

Integratie... het blijft een droom. De festivalorganisator Chokri Mahassine wil uiterlijk in 2009 uitpakken met een Mediterraan Festival op de oude mijnsite van Houthalen - lees, een Noord-Afrikaans festival. Met het muziekspektakel mikt hij specifiek op de allochtone gemeenschappen van Limburg.

En natuurlijk gaan we ook het boeltje mogen subsidiëren zo blijkt want Chokri ziet niet meteen in hoe het festival zelf winst zou kunnen maken. De Vlaamse minister van Cultuur Bert Anciaux (Spirit) zou er alvast niet weigerachtig tegenover staan. Woordvoerster Loes Ory liet zelfs weten dat Bert en co alvast "erg enthousiast" zijn.

Misscien eens een festival organiseren voor het eigen volk maar dat is dan weer racistisch hein...

zondag 19 augustus 2007

Eric Van Rompuy voorziet maandenlange regeringsonderhandelingen

Volgens Eric Van Rompuy (CD&V) kunnen we ons verwachten aan maandenlange regeringsonderhandelingen:

"Dit is geen normale regeringsformatie maar de onvermijdelijke confrontatie tussen de twee gemeenschappen. Acht jaar lang heeft men onder paars de communautaire tegenstellingen onder de mat geveegd. De divergenties tussen Noord en Zuid namen evenwel gestadig toe en zijn nu ontploft. Het is crisis. De formatie moet leiden tot een New Deal voor België. Dat is de inzet van de onderhandelingen in de komende weken en (wellicht) maanden."
Verder laat Van Rompuy weten dat de Franstaligen het separatisme zelf in gang aan het zetten zijn:
"Minister Robert Houben,de laatste voorzitter van de unitaire CVP-PSC, zei ooit dat separatisme niet zal ontstaan door straatgeweld of in het parlement wel door het feit dat er geen federale regering meer kan gevomd worden bij gebrek aan akkoord tussen Vlamingen en franstaligen. We naderen dit momentum als de NON aanhoudt. Bart De Wever zegt vandaag terecht dat “de franstaligen een fatale dynamiek in gang hebben gezet”."
En ook de gewone Vlaming is de Franstalige politici beu aldus Van Rompuy:
"De Vlaamse publieke opinie kijkt niet passief toe. Ik krijg steeds meer reacties dat “Bye,bye Belgium” de Vlaming niet langer afschrikt. Men is die franstalige “refus” kotsbeu. "Big bang” is geen vies woord meer. De franstalige politici en media oogsten nu wat ze zelf hebben gezaaid."

Op vakantie met Morel (1)

Marie-Rose Morel mocht in een Frans benzinestation kennis maken met de "verfijning" van de islam-cultuur, hieronder het relaas:

"Tijdens zo'n wisselweekend is het altijd waanzinnig druk ik de grote benzinestations langs de autostrade. Tanken, eten, toiletbezoek, ... veel volk op weinig plaats. En dan moet iedereen natuurlijk wat water bij de wijn doen.
Al geruime tijd stonden we met tientallen vrouwen aan te schuiven aan de toiletten. Kinderen op één been springend en moeders hopend dat het niet "net te laat" zou zijn. Achter ons horen we plots veel lawaai, voelen we geduw en getrek. Een tiental "meer dan zwaarlijvige" moslim-vrouwen wringt zich ongegeneerd door de menigte. Blijkbaar was er een bus gearriveerd, terug van nog zuidelijker oorden.

Zonder boe of bah duwen de vrouwen iedereen opzij, trekken hun kinderen mee de toiletten binnen. Iedereen is te verbouwereerd om te reageren. Tussen de wachtende (Italiaanse, Japanse, Nederlandse, Duitse, Spaanse, ... vrouwen) worden wel veelbetekenende blikken uitgewisseld.

Na het toiletbezoek monopoliseren de moslimdames de tien aanwezige lavabo's en beginnen ze zich ongegeneerd te wassen. Ik begrijp dat het warm zal zijn in een bus, maar of dat dan een excuus is om je schoenen uit te schieten en gewoon voeten - en al de rest- te beginnen wassen betwijfel ik.
Resultaat ... ganse toiletruimte omgebouwd tot een kliedernatte smeerboel. Spoelbakken te smerig om nog je handen in te wassen en de vloer kletsnat en spekglad. Luid kakelend vertrekken de moslimdames, zonder zich iets aan te trekken van de puinhoop die ze achterlaten ...

Toen ik terug in de auto uit onze picknickmand een doosje 'Rillettes de Mans' (varkensvlees in eigen vet gekookt ! Een franse delicatesse) nam, viel mijn oog op hun slogan.

"Nous n'avons pas les mêmes valeurs ..." Ik had het niet beter kunnen zeggen ..."

Op vakantie met Morel (2)

Marie-Rose Morel maakt op haar blog bekend welke vakantielectuur aan haar besteed was. Lees gerust mee:

  • Jef D'Hondt - "memoires van een wielerverzorger"
  • Eleonor Herman - "Sex with Kings"
  • Patrick Dunne - "De Lazarusbel": 'Beetje vergezocht en zonder boeiend slot' aldus Morel.
  • John Irving - "The Cider House Rules"
  • Adrian Goldsworthy - "Caesar" (biografie): 'Zeker ook een aanrader als vakantieliteratuur voor collega-politicus Wouter Van Bellingen, die meende dat Rome hét voorbeeld was van de perfecte multiculturele samenleving ... '

Reekmans stapt over naar Lijst Dedecker

Belga meldt dat de vroegere nationaal VLD-Jongerenvoorzitter Peter Reekmans toetreedt tot de Lijst Dedecker en zit meteen ook in het nationaal partijbestuur van LDD. Reekmans was van 1996 tot 1998 nationaal VLD-Jongerenvoorzitter. Volgens Reekmans is LDD 'de enige echte liberale partij in Vlaanderen'.

Reekmans heeft al jaren een turbulente relatie met Open Vld. In 1996 werd hij op 21-jarige leeftijd voorzitter van de VLD-Jongeren, maar in het voorjaar van 1998 moest hij opstappen nadat hij in P-Magazine de partijlijn op de korrel nam en partijvoorzitter Verhofstadt als een dictator bestempelde. Zijn positie werd helemaal onhoudbaar toen het Vlaams Blok bekendmaakte dat Reekmans ooit lid was van deze partij, iets wat hijzelf formeel ontkende.

Klachten van partijgenoten over antidatering van poststempels op uitnodigingen voor de algemene vergadering van de VLD-Jongeren in mei 1998 leidden tot een rechtszaak waarin Reekmans werd vrijgesproken. Hij diende hierop zelf een klacht in tegen Rudi Beeken wegens diefstal en bedreigingen waarop hij in 2002 uit de partij werd gezet. Nadat hij enkele jaren in de gemeenteraad van Glabbeek als onafhankelijke zetelde, werd hij begin 2006 terug opgenomen in de Open Vld.

Meteen slaagt Lijst Dedecker erin nog maar eens een ex-VLD-er in de Leuvense regio aan te trekken. Begin juli sloot de Partij voor Vrijheid en Democratie (PVD), die één verkozene heeft in de Aarschotse gemeenteraad, aan bij LDD. Ook de lokale Aarschotse VLD-voorzitter Fred De Keyser trad begin juli toe tot LDD.