woensdag 21 januari 2009

Koningin Fabiola is dood, overleden, in de hemel, bij Boudewijn

Yeah but, no but, yeah but, no but...

De redactie.be, de nieuwswebsite van de openbare omroep VRT, en de website van de Gazet van Antwerpen kondigden gisteren de dood van koningin Fabiola aan. Helaas, (een paar dagen?) te vroeg. Net zoals op alle redacties werd er de voorbije dagen heel wat bijeengescharreld over Fabiola en wat ze (al of niet) heeft betekent voor de Belgen in ons geval gewoon een Spaans blok aan het been - maar waren ze vergeten de internet entries op closed te zetten zodat Google en of de surfers de files niet konden vinden.

In het geval van de Gazet van Antwerpen kan de krant alvast al rekenen op de eerste rangschikking in Google indien Fabiola toch mocht komen te overlijden eerstdaags gezien de link toch nog een paar dagen beschikbaar zou moeten zijn. SEO ten top :) !

dinsdag 20 januari 2009

Een islamfilmpje uit de oude doos

Ook Roland Duchâtelet voelt de crisis in de autosector

De aanhoudende crisis in de autosector noodzaakt de Belgische softwareonderneming Melexis om wereldwijd zeventig banen, zijnde 10% van zijn personeelsbestand, te schrappen. Melexis wie? Melexis is een onderneming gespecialiseerd in chips voor de autosector en is in handen van Roland Duchâtelet (Open VLD). Lees "Crisis in autosector raakt ook Belgische softwareonderneming Melexis" voor meer info.

Derk Jan Eppink praat met LDD over plaats op Europese lijst - Lijst Dedecker ontkent

De Nederlandse journalist Derk Jan Eppink wordt mogelijk lijsttrekker voor Lijst Dedecker (LDD) bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in juni. Althans, dat bericht het Nederlandse persagentschap ANP dat Eppink als volgt citeert: "Dedecker heeft mij uitgenodigd voor een gesprek en ik zal eens horen wat hij te zeggen heeft."

Piet Deslé van Lijst Dedecker ontkent het bericht.

In Vilvoorde intussen...
De overstap van het Vilvoordse Vlaams Belang gemeenteraadslid Daisy Vander Elst naar LDD ontlokte fractievoorzitter van Vlaams Belang Filip De Man alvast deze spontane reactie: "LDD is een asielcentrum voor gebuisde mandatarissen."

Bart Caron, ex-Vl.Pro en... nu ook al ex-SP.A

Wat overlopen betreft kennen de Spiritisten, Vl.Pro-ers, SP.A-ers er wel iets van. Vlaams parlementslid Bart Caron, ex-Vl.Pro en vertrouweling van minister Bert Anciaux, stapt namelijk niet langer over naar SP.A. Op de SP.A-receptie in Kortrijk werd Caron uitgejouwd en dat was er teveel aan. Verder is de partijloze politicus niet te spreken over de manier waarop Anciaux behandeld is:

"Hij zou fouten gemaakt hebben, terwijl hij het slachtoffer is in een oorlog tussen Caroline Gennez en de oude garde. (...) Ik heb Bert vaak gehoord de afgelopen dagen, hij heeft het heel moeilijk met de zaak. Als ik hem was, ik gooide de handdoek bij SP.A in de ring."

Vreemdelingen ruilen nep-rijbewijs in België probleemloos om

Dit staat te lezen in De Standaard van vandaag:

Zowat 10.000 mensen van vreemde afkomst hebben hun rijbewijs uit hun land van herkomst probleemloos ingeruild voor een Belgisch exemplaar. Vaak kochten ze hun document of tikten ze een vervalst exemplaar op de kop. Een rijexamen hebben ze nooit afgelegd. Dat stuurt mensen met een uiterst beperkte rijvaardigheid op onze wegen.

Exit Marie-Rose Morel

Het is over en out voor Marie-Rose Morel (35), na amper vijf jaar vertrekt ze uit het parlement. De top van het Vlaams Belang lust haar niet meer nu Frank Vanhecke voorzitter af is. Morel staat niet op de Antwerpse lijst voor de Vlaams verkiezingen en als lijstduwer voor Europa is ze kansloos.

Zelf ontkent ze in De Standaard dat er druk is geweest van de 'Antwerpse mannen': Bruno Valkeniers, Gerolf Annemans en Filip Dewinter. Die wilden namelijk niet dat Frank Vanhecke de Europese lijst trok met 'vriendin' Morel op nummer twee. Door het vertrek van Morel valt Vlaams Belang terug op twee mandatarissen.

maandag 19 januari 2009

Politiek gerotzooi rond vergoeding familie van Oulematou Niangadou

SP.A, Open VLD en Groen! lopen elkaar bijna plat om toch maar te kunnen scoren op de kap van de overleden Oulematou Niangadou, de Malinese oppas van Luna Drowart die in mei 2006 door Hans Van Themsche werd neergeschoten in Antwerpen. Allen eisen ze dat de familie van Oulematou Niangadou wordt vergoed door de commissie voor financiële hulp aan slachtoffers van opzettelijke gewelddaden.

De familie van Oulematou Niangadou heeft echter totaal geen recht op een schadevergoeding van de commissie omdat de oppas geen geldige verblijfsvergunning had. Los van het feit dat niemand in het openbaar wil zeggen dat de familie van Oulematou puur uit is op geld, ziet het ernaar uit dat het een operatie 'hoe beschadigen we Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V)' wordt.

De Clerck zei terecht dat hij de betreffende wet niet wil wijzigen zodat een schadevergoeding toch mogelijk wordt.

Eerder prefinancierde de stad Antwerpen om onduidelijke reden al de vliegtuigtickets van de familieleden van Oulematou Niangadou, die waren opgeroepen als getuigen op het proces van Hans Van Themsche. Toen waren er al vragen wat de familie hier in België kwam doen gezien ze niet bij de feiten betrokken waren en dus niet moesten getuigen.

Pittig detail, twintig familieleden van de Malinese kinderoppas Oulematou Niangadou vroegen schadevergoedingen van Hans Van Themsche terwijl hun verwantschap met de vermoorde Oulematou Niangadou nooit echt 100% bevestigd kon worden.

Op het proces over de burgerlijke belangen in de zaak van Hans Van Themsche besliste het Antwerpse hof van assisen namelijk dat er geen bijkomend onderzoek mocht gebeuren naar de identiteit van de twintig familieleden van de vermoorde Oulematou Niangadou en hun verwantschap met het slachtoffer. De ambassadeur van Mali had hun identiteit en verwantschap met Oulematou wel bevestigd in een brief, maar de vraag is of hij dat wel grondig had onderzocht.

Franstalig kutonderwijs in Brussel

Van de drie onderwijstypes is het Franstalig onderwijs er in Brussel het slechtst aan toe. Dat zeggen niet wij, geen Vlaamse Nationalisten maar twee onderzoekers van de VUB (Vrije Universiteit Brussel). Het was notabene La Dernière Heure die het maandag bekend maakte.

Volgens de studie is het Franstalig onderwijs in Brussel

  • minder goed gefinancierd dan het Vlaams onderwijs
  • creëert het een schoolachterstand, van het lager onderwijs tot het einde van de leergang
  • resulteert het in 28 procent van de Franstalige Brusselse leerlingen die hun schoolloopbaan afsluiten zonder diploma. In de rest van het land is dat 17 procent.
De twee professoren stellen de "ruimtelijke en financiële scheiding" aan de kaak in het Brussels onderwijs, die zelfs "etnisch" van aard zou zijn. Ze klagen aan dat er scholen van rijken zijn in de betere buurten en scholen van armen in de minder begunstigde wijken. Tenslotte pleiten ze voor meertalig onderwijs met een curriculum in twee talen als basis.

Keep on dreaming...

Geslaagde N-VA affichecampagne in Wallonië

De N-VA is in Wallonië met een affichecampagne begonnen waarin ze oproept voor meer autonomie. De naam N-VA kwam niet op de affiches voor. Goed gezien ware het niet dat La Libre erachter kwam wie achter deze campagne zat. Jammer want zoals Bart De Wever terecht opmerkt: "De voorbije twee jaar heeft N-VA zelden een eerlijke kans gekregen om aan het debat deel te nemen. De publieke opinie is doordrongen van angst voor een staatshervorming."

Er hoort trouwens ook een website bij: www.prejuges.be waarop de N-VA een aantal standpunten in het Frans uiteen zet. Bezoekers kunnen ook reageren en doen dat massaal, maar nu men weet wie er achter de campagne zit is de toon gezet... Ze zullen het ook nooit (willen) snappen in het zuiden.

Toestand Koningin Fabiola niet goed, slecht zelfs

Een tweeter meldt ons vanuit het Sint-Jan ziekenhuis in Brussel dat de gezondheidstoestand van Koningin Fabiola verre van goed is. Er wordt al volop rekening gehouden met een overlijden van Fabiola zo blijkt het. Fabiola ligt momenteel op de afdeling intensieve zorgen.

UPDATE: Op de Wikipedia page van Fabiola (nee, geen link want Wikipedia geeft ook geen linklove door) heeft een aanbidder van het oude besje dit zielig proza gezet:

De koningin zou niet bevreesd zijn voor de dood, aangezien de dood voor haar niet het einde betekent, maar een hereniging met haar echtgenoot Boudewijn

In de coulissen gehoord: Bert Anciaux zou het al opnieuw willen aftrappen bij SP.A

Bert Anciaux laat er geen gras over groeien. Caroline Gennez zou een razende Anciaux aan de telefoon gehad hebben, waarna 'het manwijf' (zoals flink wat Open VLD-ers haar al noemen) Bert 'Den Bleiter' Anciaux liet verstaan dat de deur wagenwijd open staat... naar buiten. Afwachten wat de volgende stap zal zijn nu Anciaux op zijn minst een goed verkiesbare plaats opeist - wat Gennez hem in eerste instantie ook had beloofd.

Adolf Hitler is hot in België...

Met de op hand zijnde 'vieringen' rond de inval van Polen in september 1939, wilden enkele snuiters van extreem-rechts allooi url's te pakken krijgen die te maken hebben met hitler. Pech want een medeblogger blijkt ze voor geweest te zijn en registreerde het domein www.adolf-hitler.be vorige week om er een neutrale site op te zetten rond de figuur van Adolf Hitler.

Niet slecht gezien. De maker van de site belooft ook multimedia en geluidsfragmenten aan te bieden op de site. Kan niet slecht zijn.

En waarom verschijnen er nu Hebreeuwse advertenties naast dit artikel?