donderdag 12 juli 2007

Morelleke, forelleke, deze keer mét brief

Het weekblad Knack publiceert deze week onder de titel "Marie-Rose Morel verdeelt het Vlaams Belang" een artikel waarin Marie-Rose Morel deftig door de mangel wordt gehaald. Ten huize Morel is de sfeer intussen om te snijden, maar blijkbaar doet Vlaams Belang voorzitter Frank Vanhecke er alles aan om zijn 'forelleke' te paaien... (what's in a word). Deze licht sarcastische brief kreeg MR Morel van Vanhecke:


Forelleke,

Viel Feind, viel Ehr. Vergeet dat nooit. 't Is weer fraai vandaag in Knack. Deze keer mét cover ! Geef toe … er zouden er sommigen bij ons een moord voor doen. ;-) Daarnaast weet ik wel dat voor de zoveelste keer in de vuurlinie staan niet leuk is, maar U weet ook dat dit in de eerste plaats is omdat U een sterke plaats verworven hebt in ons clubje en omdat onze tegenstanders maar al te goed weten dat U uitschakelen ook het Vlaams Belang politiek en menselijk verarmen is. Zet u neer met een glas witte wijn en lees dat smerig artikel er eens rustig op na. Wat verwijten ze U eigenlijk? Wel enkele erge dingen natuurlijk : Uw thesis was niet van bij het eerste contact met uw promotor in orde ! U hebt stukken moeten herwerken. Over de inhoud - hm - zullen we het een andere keer nog wel eens hebben ... De sanctie voor het herwerken van de thesis zullen we in het volgende pb bespreken. Ceder en ik hebben al enkele suggesties. Verder, uw madammen-bedrijfje is wel voor weinig centen verkocht. Ik dacht dat u rijker was. Ook hiervoor zullen sancties volgen. En dan de bvba van Christian: - trouwens proficiat met jullie "jubilee" - dit verklaart waarom we de laatste keer op de bbq van meneer doktoor gewoon worst kregen ipv de "bergen kaviaar" die destijds op de feestjes met BDW geserveerd werden. Kaviaar is zeer calorierijk.

Enfin, de zielige afgunst van de "moedige" anonieme tipgevers druipt er zo van af. Goede raad, misschien volgende keer wat selectiever zijn in wie je in je privé uitnodigt. Vivre heureux, vivre caché.

Trouwens, kan je mij dat geld van die sponsordiner nog doorstorten ? Zou welkom zijn nu met de vakantie. Nee, serieus, ik neem aan dat dit gaat over het sponsordiner voor FDW bij jouw thuis. Is misschien wel belangrijk dat recht te zetten met het oog op mijn verkiezingsuitgave !

Wat het politieke luik betreft, wil ik daar nu niet in detail op ingaan, U weet trouwens dat ik uw mening deelde voor wat het recente verleden betreft, en dat ik trouwens vandaag nog steeds denk wat ik toen dacht. Je weet dat de slagen die je nu krijgt, een stuk ingegeven zijn door mannelijk machogedrag. Het is een soort van verwerkingsproces van mannen die een vrouw zien die meer wil zijn dan leuke decoratie. (waar ik natuurlijk niets tegen heb !) You win some, you lose some, maar ik heb geleerd dat een meningsverschil met een vrouw - en soms het onderspit moeten delven - heus het einde van de wereld niet is. Maar mijn generatie mannen is dat nog niet gewoon, en de inktkoelies van de regimepers blijkbaar ook niet. Die knarren van voor '68 hé ...

Toen U net bij ons was, heette het dat U zich braafjes had ingeschakeld in de rol van "leuke hostess". Buikspreekpop voor het trio. Bon, dat bleek dus een foute inschatting en nu ondertussen iedereen weet dat U een eigen mening hebt, is het ook weer niet goed. A Bitch is born… Jaren worden wij beschuldigd een autoritair geleide partij te zijn en nu het tegendeel bewezen wordt, gaan dezelfde meningmakers als gekken tekeer omdat ik afwijkende meningen apprecieer. Het journalistieke executiepeleton staat klaar. Dat tot op heden het schietcommando niet gegeven werd en dat men zich zielig moet wenden tot laster en roddel bewijst uw meerwaarde en politiek zuivere parcours.

Waarom ik U dit schrijf vanachter mijn bureauke in het Europees parlement ? Omdat ik na vier jaar forelleke in de partij wel weet dat ook U niet van ijzer en staal bent. Al twijfel ik soms ... En ook omdat het maandelange gezever eigenlijk mijn strot uithangt. Als voorzitter moet en wil ik de spreekbuis zijn van honderdduizenden mensen in Vlaanderen die het Vlaams Belang vertrouwen en die van mij verwachten dat ik mij gedraag naar het principe: wie aan één van ons raakt, raakt ons allemaal. En natuurlijk ook omdat ik als kameraad bezorgd ben over de gemoedstoestand van duracelleke (om Rina te citeren). Wat zegt mijn moeke altijd ? "In de gazet van vandaag pakken ze morgen de vis in" en ik voeg er aan toe "en op de Knack schillen we de patatjes" of we vragen Amber de hond om andere suggesties ! Dus, volgende week een goed glas wijn op een Brussels terras en vier vanavond toch een klein feestje met de "faillieten" doktoor (grapje !).

Ik wil U bij deze ook nog uitnodigen om Philip, Koen en mij nog eens met een bezoekje te vereren in Straatsburg, we halen daar meer pers mee dan met ons zéér actieve politieke werk. En ik wil u Pol Goossens nog eens zien kussen ende versmachten ! Hiphoi en Houzee !

Uw "voorzitterke en grooten lijder"

F.
Marie-Rose Morel bereidt alvast een recht van antwoord voor voor de Knack-redactie.

1 opmerking:

keitel zei

Ik hoor zo die rollende huig door heel dat briefje.

Sterk!