maandag 10 september 2007

Een reportage over Paola op Canvas, is dit nu echt nodig?

Terwijl Elletra Marconi - de dochter van de Nobelprijswinnaar Guglielmo Marconi, uitvinder van de draadloze telegrafie - haar ding doet op TV met een beverig stemmetje de lof zingt over Paola, is het echt wel de vraag of Canvas-kijkers op dit stukje over het paard getild royalisme zit te wachten.

Het is me trouwens serieus onduidelijk waarom in de voorafgaande promospots voor deze 'reportage' zoveel de nadruk wordt gelegd op het interview met Elletra Marconi. Het bejaard vrouwtje komt niet verder dan gemeenplaatsen en van haar zal je niet bepaald een genuanceerd beeld bekomen van de uiterst instabiele en niet bijster intelligente Paola.

De grootste vraag blijft waarom Canvas het klaarspeelt om ons de oren te slaan met een portret van een vrouw die allesbehalve een voorbeeld genoemd kan worden en bovendien geheel in het niets zal verdwijnen in de geschiedenisboeken wegens compleet irrelevant.

Vergeten de makers van dit programma dat Paola heeft tijdens haar ganse verblijf in Belgiƫ allesbhehalve respect getoond voor meer dan de helft van haar nieuwe landgenoten? Ze spreekt amper Nederlands en heeft haar kroost ook niet bepaald nederlandskundig weten op te laten groeien. Ze is bovendien een rotslecht voorbeeld van een moeder: complete desinteresse voor haar kinderen gepaard gaande met een disproportionele interesse voor vreemdgaan, drinken en godsdienstfanatisme waar ze haar gelijke vindt in die andere furie, Fabiola.

U weet weeral warvoor uw belastingsgeld dient. Laat de VRT vooral niet beweren geld tekort te hebben als ze met deze rommel durven af te komen.

Geen opmerkingen: