maandag 10 september 2007

"Moslims vinden in de gevangenis de weg naar God terug"

"Paradoxaal genoeg vinden heel wat moslims net in de gevangenis de weg naar God terug", zegt Brahim Bouhna, de Franstalige hoofdaalmoezenier. Zolang het geen moslimextremeisten worden doen de imams dus goed werk. En werk dat hebben ze in de Belgische gevangenissen zeker want er zijn zowat vierduizend moslimgedetineerden die voorlopig het licht nog niet hebben gezien.

De beslissing om tijdens de ramadan, de islamitische vastenmaand, voor het eerst betaalde aalmoezeniers te langsgaan bij Belgische moslimgedetineerden is dan ook een mooie verrassing. Een voltijdse aalmoezenier krijgt daarmee meteen 1.200 tot 1.400 euro per maand in de schoot geworpen.

En nu we het toch over de moslims hebben, de Franstalige ondervoorzitter van de Moslimexecutieve, Kissi Benjelloul, is afgelopen weekend uit Marokko teruggekeerd naar Belgiƫ. De man wordt verdacht van gesjoemel met facturen en is daarover al ondervraagd door het Brusselse gerecht. De Moslimexecutieve wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte, nadat in de boekhouding valse facturen zijn opgedoken. Het zou gaan over facturen, opgemaakt door het restaurant "Le Caire" die voor enkele recepties, etentjes en bijeenkomsten in totaal zowat 15.000 euro zou hebben gefactureerd.

Misschien moet Kissi Benjelloul ook eens de weg naar God vinden binnen de gevangenismuren.

Geen opmerkingen: