dinsdag 6 november 2007

Story werkt aan stuk over vermeende buitenechtelijke relatie Morel - Vanhecke

Een week geleden werd De Jager gecontacteerd door Story, meerbepaald door Frederik De Swaef, om een paar elementen te checken wat betreft het privé-leven van de Vlaams Belang kopstukken Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke.

Na rijp beraad hebben De Jagers besloten om niet mee te werken aan dit stuk en wel om de volgende reden:

  • in tegenstelling tot Story is het De Jager niet te doen om het geld. Story zal met de 'scoop' flink wat meer kunnen verkopen, uitstekend voor een roddelblad, maar het is niet bepaald journalistiek waar wij achterstaan. En ja, we hebben een paar keer niet aan de lokroep kunnen weerstaan in het verleden om het smeuig te spelen, tot onze grote shade en schande, maar het is nooit te laat om ons leven te beteren.
  • dit is een zoveelste slinkse manier om het Vlaams Belang aan te vallen. Aan een dergelijk politiek proces gerund via roddelbladen wensen wij niet mee te werken.
  • wie zelf al eens echtelijke problemen heeft gehad zal snappen dat dit best binnenskamers wordt opgelost en niet in de boekskes. Dat Story nu toch besloten heft om dit publiek te maken op grote schaal is betreurenswaardig.
De Swaef, die al schreef over BV's in de politiek, is momenteel naarstig op zoek naar "zoveel mogelijk anekdotes, verhalen en aanwijzingen die dit verhaal kunnen staven" omdat hij "100% zeker van zijn stuk is".

Geen opmerkingen: