dinsdag 5 juni 2007

Turkse CD&V kandidaat brengt Leterme in verlegenheid omtrent Armeense genocide

Na het bericht in De Morgen dat Yves Leterme het woord genocide niet in de mond wil nemen als het gaat over de Turkse massamoorden op Armeniërs uit 1915, lezen we hetvolgende op de blog van Abdelhay Ben Abdellah, als een flinke geut olie op vuur kan dit wel tellen:

"CD&V-kopman Yves Leterme zit verveeld met de uitspraken van zijn Senaatskandidaat Ergün Top. In een debat tussen allochtone politici verwijst Top naar Yves Leterme om de circa 1,8 miljoen Armeniërs die tussen 1900 en 1920 zijn gedood niet als een genocide te bestempelen. Hij beschouwt Letermes ontkenning als een persoonlijke verwezenlijking.

Top deed er, volgens de Turkse journalist Mehmet Koksal op zijn weblog, nog een schepje bovenop door te beweren dat Leterme nooit een debat over de genocide zou toelaten in het parlement als hij het haalt als premier. Leterme ontkent die belofte formeel."
Verder vinden we op de blog van Mehmet Koksal nog enkele andere 'markante' uitspraken van Top:
  • "En cas de guerre, je me battrai contre la Belgique si nécessaire"
  • "Ma position personnelle est très claire sur ce sujet et la presse flamande connaît très bien ma position. En droit tant qu'il n'y a pas de preuves, il n'y a rien. Tant qu'il n'y a pas de preuves, il n'y a rien !"
  • "... quand j'ai commencé à travailler dans son cabinet. Il a commencé par me foutre à la porte en me disant qu'il ne comptait pas nier l'histoire, etc."
Top deed zijn uitspraken tijdens een verkiezingsdebat tussen kandidaten van Turkse origine afgelopen zondag 3 juni in Schaarbeek. Eerder al deed Selahattin Koçak, schepen (SP. A) van Openbare Werken, in Beringen gelijkaardige uitspraken.

Goede raad voor Yves Leterme: oppassen met interviews over genocides en vooral oppassen met losgeslagen allochtone verkiezingskandidaten...

1 opmerking:

Bart zei

Was eind jaren '80 als student in het secundair actief in de Socialistische Jonge Wacht, de jongerenafdeling van de trotskistische S.A.P., een organisatie die niet hoog opliep met welk nationalisme ook en vooral veel sympathie had (en heeft) voor de PKK. Ergun Top was gedurende een periode ook actief binnen de Lierse SJW. Enkel gekken veranderen nooit van idee, maar Ergun bakt het tegenwoordig toch wel erg bruin....