maandag 11 juni 2007

Wanneer verliezen je moeilijk afgaat

De Leuvense wetenschapper Peter Tom Jones, tweede op de Senaatslijst van Groen!, heeft de algemene verkiezingsuitslag niet bepaald goed verteerd. Aan Belga laat Jones weten:

"De kiezer heeft altijd gelijk, zegt men. Flauwekul. Wat er gisteren is gebeurd, is vooral een overwinning voor de antipolitiek, de navelstaarderij, het individualisme, en voor het je m'en fous-gehalte van onze samenleving."
Dus jullie weten het, zowat 80 proecent heeft niet links gestemd en dus zijn jullie antipolitieke egoïsten...

Verder sukkelt Jones ook nog met een schaamtegevoel over de uitslag omdat hij zich afvraagt wat buitenlanders nu van ons land moeten denken. Niets zouden we denken gezien in gans Europa de linkerzijde klappen krijgt, misschien gewoon wegens middelmatig tot ronduit slecht bestuur?

Goed om weten, Jones zelf raakte met een persoonlijke score van 15.811 voorkeursstemmen
niet verkozen.

5 opmerkingen:

Flor zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Flor zei

Coole naam, Tom Jones! Hij heeft gelijk ook, je mag nog met 95% te zijn dan heb je nog niet automatisch gelijk. Beetje dom om dat als argument te bechouwen, maar dat zal passen in het schaamteloze populisme van rechts zeker?

Den Police Freak zei

Florke, linkse rakker, Mr Tom Jones pretendeert te zijn wat hij is: een arrogante linkse academicus met een verstand op nul.

Flor zei

Oké, ik zie je punt. Tegen zulke sterke argumenten kan ik weinig inbrengen.

Den Police Freak zei

Inderdaad, u bent een wijs man.