zondag 10 juni 2007

Nacht van de Lange Messen bij SP.A ?

De verpletterende nederlaag van de federale verkiezingen wordt maar heel moeilijk verteerd bij de Vlaams Socialisten. De partij rekende al op een paar procenten verlies, maar het werd het slechts mogelijke scenario met een pandoering van jewelste. Op heel wat plaatsen wordt de partij zowat gehalveerd. Volledige uitslagen laten nog op zich wachten, maar het wordt nu al duidelijk dat het niet veel beter wordt.

In Antwerpen, waar de SP.A dankzij het Patrick-effect tamelijk goed stand hield maar ook niet meer dan dat, liet Maya Detiège al eerder blijken dat zij, en niet de politieke miskleun Christine Van Broeckhoven de lijsttrekster had moeten zijn. Ze heeft dit nu ook herhaald tijdens de marathon uitzending van de federale verkiezingen op de VRT. Vande Lanotte liet Detiëge al weten dat haar soloslim niet bepaald wordt geapprecieerd.

Verder krijgt oa Bruno Tobback bakken kritiek over zich heen omdat hij de partij de ecologische toer deed uitgaan, iets wat de gewone partijmilitanten niet bepaald lustten zo te zien aan de uitslag. Tobback stond ook voluit achter de opname van de zonderlinge huisvrouw Magaretha Guidone in de SP.A. Haar ticket richting exit zou al klaarliggen.

In de SP.A gaan er alvast stemmen op om het aftreden te eisen van Vande Lanotte en dringen heel wat SP.A mandatarissen erop aan om de rol van Spirit binnen de partij te herzien. Bij Spirit wacht me nu gespannen op de voorkeurstemmen... weinig stemmen kunnen wel eens de doodsteek betekenen voor de liliputterpartij.

Geen opmerkingen: