vrijdag 20 juli 2007

De thesis van Marie-Rose Morel downloadbaar in tweevoud

Een jaar geleden plaatste Knack nog de thesis van Freya Van den Bossche (SP.A) op het internet, nu doet Knack krak hetzelfde met de twee thesissen van Marie-Rose Morel (Vlaams Belang). Volgens het weekblad schreef Morel als geschiedenisstudente twee licentiaatsthesissen nadat de eerste, "Holocaustmemorialen in Belgiƫ" (klik hier voor de PDF versie), volgens Knack afgewezen werd wegens onvoldoende kwalitatief. Er volgde een tweede thesis, "Het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk" (klik hier voor de PDF versie).

Morel betwiste eerder al de aantijgingen op haar blog en insinueerde dat huidig N-VA'er Bart De Wever achter de informatie zat. Niet zo volgens de Knack die op haar blog laat weten dat ze "verscheidene mensen gesproken (hebben), onder wie haar promotor, die zich haar doortocht van meer dan tien jaar geleden nog als de dag van gisteren herinnert, en hem niet als een van de hoogtepunten uit zijn loopbaan beschouwt." Nog volgens Knack zouden moeder en dochter Morel gedreigd hebben met juridische stappen toen Morels promotor (Dr. G. Verbeeck) de verhandeling besloot af te keuren, wegens "ver beneden de laagste standaard om een diploma te kunnen krijgen".

Knack publiceert de thesissen naar eigen zeggen "om iedereen de kans te geven de kwaliteit van die verbeteringen, en van haar werk in zijn geheel, te beoordelen". Morel laat weten dat ze de publicatie "leuk" vindt omdat ze de verbeteringen op de oorspronkelijke tekst had aangebracht, zonder deze eerst te bewaren.

Intussen heeft ook Bart Brinckman (De Standaard) het aan de stok met Morel. 'Stoute' Brinckman schreef dat Frank vanhecke net als Morel aanwezig was op de VBJ zomerunief in Hongarije. Niet correct zegt Morel: "Zoals ik op deze weblog schreef op 18 juli ben ik in Hongarije met Jurgen Ceder. Frank Vanhecke heb ik hier nog niet gezien en zal ik ook niet te zien krijgen. VBJ bevestigde me namelijk dat hij al maanden geleden liet weten niet aanwezig te kunnen zijn op deze zomeruniversiteit."

Geen opmerkingen: