vrijdag 20 juli 2007

Rudy Demotte opgevrijd door Anciaux en Leterme

Zowel Yves Leterme als Bert Anciaux dingen naar de gunsten van Rudy Demotte (PS) zo lijkt het wel. Vandaag was dit op de blog van Bert Anciaux te lezen:

"Mijn vriend, de Minister-President. Hij komt wat vreemd over, een beetje nederig, met een blozend lachje. Zijn Nederlands is beminnelijk. Komt door zijn moeder, een echte Vlaamse uit Ronse. Als kind speelde hij steeds in Vlaanderen. Zijn roots liggen daar. En toch is hij nu Minister-President. (...) Wallonië heeft een kans met Demottte, een stevige kans om de 21ste eeuw binnen te treden. Zonder veel schijn, zonder veel pretentie. Maar met een wilskracht die bergen verzet. Een harde werker in de stilte. Contrast met de liberale Waalse zonnekoning. Wie is nu het oude Wallonië, wie het nieuwe?"
En Leterme? Die verklaarde na afloop van zijn onderhoud met koning Bibber dat hij vol lof is over de nieuwe Waalse minister-president Rudy Demotte. Zo zou hij Demotte al meer dan 10 jaar te kennen en liepen ze elkaar vooral in de Kamer, in de Kamercommissie Financiën, tegen het lijf.

Positief volgens Leterme zijn zijn goede kennis van het Nederlands (weliswaar met een wreed accent uit Ronse) en van Vlaanderen. Als vingerwijzing naar Di Rupo (die niet bepaald uitblinkt in het Nederlands ondanks een peperdure - door de belastingbetaler gefinancierde - spoedcursus van enkele dagen) voegde Leterme er fijntjes aan toe: "Alle politici die verantwoordelijkheid opnemen in dit land zouden tweetalig moeten zijn."

(Bovenstaande foto van Demotte komt uit het archief van de Rotary Club van Lessines.)

Geen opmerkingen: