dinsdag 24 juli 2007

Wim De Vilder (VRT) geeft Cristophe Deborsu (RTBF) lik op stuk


Naar aanleiding van het 'Brabançonne' incident met Yves Leterme (CD&V) lijkt gans journalistiek Wallonië aan een heksenjacht bezig tegen Leterme. Hun Vlaamse collega's staan heel wat kritischer tegenover deze komkommerjournalistiek zoals blijkt uit het videofragment hierboven (VRT-journaal 21 juli). In verband hiermee staat een gevat opiniestuk van gewezen VTM journalist Chris Michel in De Standaard van vandaag en ook andere ex-media mensen nemen de subjectiviteit van de Waalse pers op de korrel.

Goed om weten, de reden waarom Leterme al telefonerend te zien was tijdens het Te Deum was omdat het momenteel niet zo goed gaat met zijn vader. Aan De Standaard liet Leterme weten dit ook zo te doen in de toekomst.

Leterme heeft ondertussen zijn excuses aangeboden (al vragen wij ons serieus af waarom en waarvoor) waarna het aanwezige Franstalige journaille nog even vroeg om die in het Frans over te doen. Daarmee bevestigen ze eigenlijk wat Leterme al zei, namelijk dat Walen intellectueel gezien niet in staat zijn Nederlands te begrijpen. Ter info, Leterme heeft geweigerd om op de eis in te gaan.

Filip Dewinter feliciteert Leterme intussen eraan toevoegend dat "indien de antwoorden van Leterme een politieke bedoeling hadden, het al evenzeer voor de hand liggend is dat Yves Leterme zeer moeilijk zal kunnen functioneren als premier van dit land."

Geen opmerkingen: