donderdag 26 juli 2007

De rol van De Standaard in het Vlaams Belang versus Jurgen Verstrepen

Het Vlaams Belang, meerbepaald het koningspaar Vanhecke - Morel, zet zijn aanval tegen Lijst Dedecker en vooral Jurgen Verstrepen voort. Deze morgen stond een artikel in De Standaard onder de kop "Forza Flandria wordt moddergevecht" (geschreven door Bart Brinckman) waarin Vanhecke en Morel flink hun gal spuwen over Verstrepen insinuerend dat Verstrepen geknoeid heeft met zijn rekeningen naar het Vlaams Belang toe.

Het duo schoot in actie nadat de firma van Jurgen Verstrepen een juridisch dossier startte tegen het Vlaams Belang wegens zowat 13.461 euro aan achterstallige rekeningen.

Het lijkt ons nogal vreemd dat een kwaliteitskrant als De Standaard in deze 'story' wil meespelen, want het lijkt erop dat Vanhecke en Morel de feiten niet precies weergeven. Zo zou Verstrepen het Vlaams Belang verlaten hebben voor het geld. Vreemd, want volgens Verstrepen heeft het Vlaams Belang op 17 april 2007 (datum van zijn overstap) nog netjes de rekening betaald voor zijn diensten. Het artikel insinueert echter dat de partij vanaf eind december 2006, begin januari 2007 niet meer wou betalen voor de geleverde diensten... misschien had Bart Brinckman dit ook beter even gecheckt?

En over Bart Brinckman gesproken... gezien Morel niet bepaald hoog oploopt met Brinckman, lijkt het ons wijs dat hij de woorden van Morel met een flinke korrel zout neemt.

Jurgen Verstrepen geeft op zijn blog ook nog even een persoonlijke boodschap aan Frank Vanhecke:

"Als jij je wat meer had beziggehouden met jonge skinheads en neonazi's van bepaalde VBJ-fuifjes, waar ik als gastDJ ging draaien, te weren dan had je een eerste stap in de verruiming gezet. Politiek had ik daar een serieus probleem mee maar ik moest het niet zo serieus nemen hé. Vergeten? Had toen toch al een signaal gevraagd?"

Geen opmerkingen: