vrijdag 9 november 2007

Tinne Van der Straeten krijgt volle laag op blog na afwijkend stemgedrag

Gezien Pieter De Crem de jonge (hoogst onervaren) politica Tinne 'collabo' Van der Straeten (Groen!) terecht weigerde aan het woord te laten tijdens de stemming in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken na haar onthouding over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, besloot ze haar (kromme) redenering dan maar op haar blog te posten.

Dat dit na haar knullige excuses na de stemming niet meteen in dank zou afgenomen worden, dat had ze ook niet meteen door. Je begint je af te vragen wanneer ze überhaupt wel iets door heeft... Verschillende krantenredacties weigerden Van der Straeten gisteren trouwens het woord, maar dat zal ze niet geweten willen hebben.

Hieronder enkele reacties die gepost werden en die er op het moment van deze post nog opstonden, heel wat reacties bleken na een eindje al niet meer te lezen en waren blijkbaar gedeleted. Ook Groen! kent censuur en het ging heus niet om ranzige teksten.


"Ik heb (samen met mijn groot gezin)in de moeilijke jaren voor Groen! gestemd, maar de onthouding van Groen!op deze zo cruciale stemming voor de Vlamingen, schokt mij in die mate dat Groen ! mijn stem en mijn steun verliest. U hebt de Vlaamse consensus doorbroken om drogredenen. Ecolo (en sommige “brusseleers”) zal blij zijn, maar beseft u hoeveel stemmen het gedrag van Isabelle Durant u bij vorige verkiezingen gekost heeft? Ik neem Groen! niet meer au sérieux en zie er geen toekomst meer voor. Stap in een kartel!"

"Onthouding op een voor de vlamingen zo belangrijke stemming ?? ma Tinne toch…ik neem het je zelfs niet kwalijk. Je bent gewoon jong en nog zo onervaren.
Toch ‘ns tijd dat je je vaderlanse geschiedenis en vooral de politieke geschiedenis , annex vlaamse ontvoogdingsstrijd van 1945 tot nu gaat lezen en studeren

Als Brusselse en Vlaams brabander toch een aanrader voor je aan politiek gaat doen in dit deel van het land."

"Een onderhandelde oplossing genoot de voorkeur bij alle partijen. Het kadervoorstel dat Yves Leterme op tafel legde was méér dan genereus. Vele vlaams-nationalisten zouden het zelfs bestempeld hebben als ‘verraad’ daar het verder ging dan het egmontpact. Als je dergelijk voorstel doet (die het arrest van het Grondwettelijk hof volgt) en hierop weigert onderhandeld te worden is zo’n stemming noodzakelijk. Een oplossing is niet hetzelfde als blijven toegeven tot in het oneindige en tot de waalse partijen tevreden zijn. Dit staat beter bekent als het Belgische compromis. Het zorgt ervoor dat België verder draait in zijn logica van altijd (begrijpen wie begrijpen kan). Echter in de situatie waarin we vandaag verkeerden zou geen enkele democratische meerderheid ter wereld zich niet laten gelden. Daarom betreur ik dat Groen! zich hier onthield van de stemming en daarmee een ‘vlaams’ front doorbrak. Een vlaams front is niet noodzakelijk een rechts-extremistisch front, hou dat in gedachten…"

"De franstaligen hebben in de zaak BHV de grondwet tegen hen. Dat zou hen toch een beetje tot gematigdheid moeten aanzetten. Niet dus. In de andere dossiers eisen zij het behoud van van 11 miljard euro per jaar op de kap van de vlamingen. Triestig dat er vlamingen moeten zijn die met die onaanvaardbare eisen instemmen. Neem een voorbeeld aan de franstalige politici. Die komen ten minste op voor de rechten van hun volk."

"Maar goed, Groen! is nu eenmaal Groen!… Allochtonen doen nooit iets fout, mensen zonder papieren zijn arme slachtoffers, en die arme Franstaligen worden steeds weer geaffronteerd door die imperialistische Vlamingen. Tijd dat u naar een andere en betere regio verhuist want dit is al lang uw volk niet meer…"

Geen opmerkingen: