dinsdag 31 juli 2007

Cursus: Hoe misbruik ik een kind om een verblijfsvergunning te krijgen?

Het antwoord op deze eenvoudige vraag: volg dagelijks de soap rond de Ecuadoraanse Ana Cajamarca en haar dochter Angelica en je komt al een heel stuk verder. Of hoe een zootje ongeregeld (lees: vzw's die 'ijveren' voor de rechten van illegalen) maximaal profiteert van de onmondigheid van minder gefortuneerde illegalen om een duidelijk geval van illegale aanwezigheid te laten regulariseren.

Dat dit bovendien gebeurd met medeweten van de Ecuadoriaanse president is ongehoord, hij zou er niet moeten op toezien dat zijn eigen volk toekomst in eigen land heeft. Het signaal dat nu wordt uitgestuurd naar zijn landgenoten is eenvoudig: ga naar België, leef er als illegaal, verwek een kind, ga voor de schijn scheiden, trouw (opnieuw voor de schijn) met een Belg(ische) en schakel je zoon of dochter in om eenmaal het foutloopt een gedwongen terugkeer uit te stellen.

Het is te hopen dat Binnenlandse Zaken niet toegeeft en alsnog overgaat tot de repatriëring van moeder en dochter. Waarom? Omdat het een compleet verkeerd signaal is naar wie wel probeert op een legale manier in België te blijven. Wie niet eens de moeite neemt om een legaal statuut aan te vragen in België heeft helemaal geen rechten op te eisen eenmaal het retourticket klaarligt.

Wraakroepend is bovendien de bewering als zouden ze mishandeld geweest zijn tijdens hun geaborteerde repatriëring. De twee probeerden gisteren te ontsnappen en net daarom werd de moeder korte tijd gehandboeid, van een mishandeling was helemaal geen sprake. Integendeel, de moeder heeft tijdens haar ontsnapping in het been van een van de bewakers gebeten. Dat de persmeute geloof hecht aan wat een tiener vertelt die duidelijk langs alle kanten wordt gemanipuleerd door haar vader, moeder en verschillende wereldvreemde belangenorganisaties grenst aan het absurde.

Terwijl de PS ronduit populistisch de kaart trekt van het gezin Cajamarca nemen slechts enkele politici de familie op de korrel.

De Standaard lezers zijn alvast overtuigd dat zowel moeder als dochter richting Ecuador mogen gestuurd worden blijkens de volgende twee polls:

  • De zaak van de Ecuadoraanse Angelica draait rond het opsluiten van minderjarigen. Vindt u dat een illegale minderjarige van zijn vrijheid beroofd mag worden? Bekijk resultaten.
  • De rechter besliste dat de Ecuadoraanse Ana Cajamarca en haar elfjarige dochter Angelica moeten worden vrijgelaten. Bent u tevreden met die beslissing? Bekijk resultaten.

Geen opmerkingen: