woensdag 1 augustus 2007

BBL vermoedt politiek spelletje bij uitlekken klimaatrapport KMI

De Bond Beter Leefmilieu (BBL) gaat op spokenjacht. De 'bond' vindt het namelijk erg vreemd dat het KMI-rapport over de klimaatverandering net nu bekend wordt gemaakt via een stuk in Het Laatste Nieuws en dit aan de vooravond van de regeringsonderhandelingen over het klimaat. De BBL is vooral kwaad omdat het rapport concludeert dat CO2 niet de grote boosdoener bij de klimaatverandering en de opwarming van de Aarde is zoals steeds wordt beweerd.

Volgens klimatoloog Luc Debontridder in Het Laatste Nieuws "kan het (CO2) onmogelijk de doorslaggevende rol zijn die er nu van wordt gemaakt." De studie bevestigt nog maar eens dat waterdamp het belangrijkste broeikasgas is, verantwoordelijk voor ruim 75 procent van het broeikaseffect.

Nog volgens de klimatoloog is door de film "An Inconvenient Truth" van Al Gore de invloed van CO2 zo gehypet dat niemand die feiten nog in rekening neemt:

"Alles wordt eenzijdig aan CO2 toegeschreven. Terwijl de hele reeks warme winters die we de laatste jaren hebben gehad, simpelweg een gevolg zijn van de Noord-Atlantische schommeling. Dat heeft nu echt eens niets met CO2 te maken."

1 opmerking:

Els Keytsman zei

Ondertussen heeft het KMI bij monde van klimatoloog Debontridder het volgende laten optekenen: "Ik zou compleet getikt zijn om als wetenschapper te zeggen dat koolstofdioxide niet de grote boosdoener is van de opwarming van de aarde". En: "Het nieuwe klimaatrapport van het KMI is fout geïnterpreteerd. De opwarming van de aarde van de laatste twintig jaar is wel degelijk hoofdzakelijk door CO2 veroorzaakt."