woensdag 1 augustus 2007

Weigering om lompe oenen of beroepsdoppers aan te nemen levert Molse horeca-uitbater klacht op

Het is ook nooit goed. Zo trekt de Kempense afdeling van het ACV naar het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR) omdat het niet te spreken is over een personeelsadvertentie van een horeca-uitbater in Mol (De Kleppende Klipper die eerder al het rookverbod naast zich neerlegde). De uitbater van de zaak had doodleuk in een personeelsadvertentie vermeld geen "Lompe oenen, beroepsdoppers en ongeïnteresseerde individuen" te willen.

Grappig. Niet zo volgens de Kempense ACV-afdeling die argumenteert dat mensen die om bepaalde redenen een vervangingsinkomen genieten zich zwaar gepakt voelen. En voegt de vakbond er nog aan toe: "Doppen is géén beroep." Jaja, grappig toch.

Danny Vermeer van de Kleppende Klipper heeft alvast een originele uitleg voor de tekst: "Ik betaal al maanden voor een personeelsadvertentie, maar de meeste mensen die reageren voldoen niet. Daarom heb ik het bericht aangepast."

Gelukkig voor Vermeer ziet het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding niet bepaald graten in de advertentie hoewel ze spreken over een 'bedroevend' taalgebruik.

Geen opmerkingen: