zaterdag 4 augustus 2007

VTM-journalist Piet Deslé naar Lijst Dedecker

Dedecker en Co maken flink wat vooruitgang met de organisatie van hun partij. Het Laatste Nieuws en Belga melden dat Lijst Dedecker oud-journalist Piet Deslé (56) heeft aangeworven als communicatiemanager. Deslé verlaat daarvoor de VTM, waar hij na tien jaar carrière bij de openbare omroep in 1988 mede-oprichter van de nieuwsdienst was en een tijdlang de functie van hoofdredacteur vervulde. De laatste jaren was hij verantwoordelijk voor de nieuwsuitzendingen op de radiozenders van het Vilvoordse mediahuis.

Op de site van Lijst Dedecker staat te lezen dat Deslé uitgekeken was op zijn werk:

"En als ik nog iets anders wou doen, dan was het nu het moment. De verkiezingsuitslag van LDD bood me die kans."
Verder denkt Deslé dat hij de jonge partij nog heel wat kan bijbrengen op organisatorisch vlak. Verder zint het hem wel dat "ze nog niet vasthangt aan een verleden, aan oude krokodillen en allerlei organisaties."

Deslé verdwijnt meteen ook uit de Raad voor de Journalistiek. De Raad voor de Journalistiek is een onafhankelijke instelling voor zelfregulering van de media, opgericht door de Vlaamse journalistenverenigingen, de uitgevers en de mediahuizen. Men kan bij de raad terecht met vragen en klachten over de journalistieke beroepsethiek.

Geen opmerkingen: