vrijdag 11 mei 2007

Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel een koppel ?

Het hoeven niet altijd de SP.A en Open VLD excellenties te zijn die een scheve schaats rijden. Wie tussen de lijntjes leest in de meest recente berichtgeving van onder andere De Standaard en De Morgen heeft intussen begrepen dat er meer gesuggereerd wordt tussen Vlaams Belang voorzitter Frank Vanhecke en volksvertegenwoordiger Marie-Rose Morel. Er bloeit iets mooi, het is te zeggen, voor Vanhecke en Morel zal het wel iets mooi zijn, maar voor Vanheckes gezin en de toplui bij het Vlaams Belang is het niet bepaald leuk om aanzien.

Vooral politiek leidt dit tot problemen binnen de partij. Annemans en De Winter zien de greep van Morel op Vanhecke namelijk dag na dag toenemen. "Morel heeft teveel macht gekregen en leidt het Vlaams Belang regelrecht naar de afgrond", aldus een Vlaams Belanger die ik deze morgen sprak in Vlaams Parlement.

En dat is het minste wat je kunt zeggen, Morel slaagt er eigenhandig in om het trio Vanhecke-Annemans-Dewinter compleet uiteen te drijven. Ze zat ook achter het vertrek van de eerder sympathieke Jurgen Verstrepen naar de Lijst Dedecker. Morel heeft de 'putsh' echter niet op haar eentje bedisseld. Ze kan rekenen op de steun van Karim Van Overmeire, Jurgen Ceder en Wim Verreycken. Deze drie heren hebben zich al herhaaldelijk openlijk afgekeerd tegen De Winter, die alsnog van zich afbijt en er ondermeer voor zorgde dat Morel naast een verkiesbare plaats greep op de Senaatslijst tot grote woede van Morel die De Winter de huid vol schold tijdens een partijvergadering.

Je zou bijna medelijden met De Winter krijgen. Bijna want De Winter is niet bepaald onder de indruk van zijn vroegere poulain en steekt zijn afkeer voor het 'snobmens' niet onder stoelen of banken.

De Morgen gaat verder door te stellen dat Marie-Rose Morel wel eens een door N-VA-voorzitter Bart De Wever binnengebracht paard van Troje zou kunnen zijn. "Een theorie die naar het rijk der fabelen verwezen mag worden, want van De Wever is geweten dat hij sinds de overstap van ex-N-VA'ster Morel naar Vlaams Belang een jeukende uitslag krijgt alleen al van haar te horen of te zien", aldus een N-VA kamerlid.

3 opmerkingen:

Luc Van Braekel zei

Twee weken geleden wist Luc Van der Kelen op een debatavond te melden dat al die geruchten over Morel en Van Hecke absoluut niet klopten en op niets berusten.

De Jager zei

Ik hoor andere zaken van VB-parlementsleden...

Vrije zei

Het is niet omdat Luc Van der Kelen iets zegt, dat het waar is. Zeker niet op een debatavond, die niet dezelfde status heeft als een krantenartikel. Verba volent.