vrijdag 11 mei 2007

Site Noel Slangen is regelrechte miskleun

Slangen is niet meteen de beste gok wanneer je een goede communicatie op poten wilt zetten, althans niet wanneer het hem gaat om een website te maken die tot doel heeft een groot publiek te bereiken. Want dat had Slangen in het achterhoofd toen hij meneerrik.be en rikdenolf.be lanceerde. De sites werden gecreëerd met de bedoeling de baas van Roularta, Hendrik De Nolf, aan te vallen wegens een uit te hand gelopen grap in Knack. Helaas heeft de site, beide domeinnamen komt uit op meneerrik.be, zelf heel wat schoonheidsfoutjes op SEO-vlak en laat communicatie nu net een stokpaardje van Slangen zijn.

Wat ontbreekt er nu juist aan de site om ze beter te doen vinden in zoekmotoren? 2 zaken :

  1. De titel tag van de pagina is niet bepaald een toonbeeld van hoe een titel tag zou moeten zijn. In plaats van "www.MeneerRik.be - oordeel nooit op woensdag" had Slanger beter de volgende titel tag gebruikt: "Rik De Nolf van Knack versus Noël Slangen". Dan had hij tenminste toch een paar keywords in zijn titel tag, in tegenstelling tot nu.

  2. De meta description is ook allesbehalve, lees maar mee: "MeneerRik - Forum over het recht op vrije meningsuiting en de ethische grenzen die de pers zichzelf tot nu heeft opgelegd en altijd gerespecteerd heeft." Beste Noël, een dergelijke omschrijving is niet bepaald een manier om veel Google liefde te krijgen. Een beter idee ware geweest om volgende zin te gebruiken: "Hoe Rik De Nolfs Knack valse beschuldigingen de wereld instuurt over Noël Slangen, spin doctor van Open VLD." Je ziet, meteen een hele resem keywords die heel wat meer trafiek hadden kunnen opleveren voor Slangen's eenmansactie.
Gelukkig kreeg de site toch nog wat media-aandacht waardoor er her en der op het net links met een juiste anchor text tevoorschijn kwamen waardoor uw site alsnog op plaats 3 terechtkwam in Google voor de term Rik De Nolf. Persoonlijk had ik voor een gerichte link actie gegaan waarbij de term Knack gebruikt werd als anchortext voor een link naar www.meneerrik.be en www.rikdenolf.be, zo dus: Knack. Dat zou pas een leuk idee geweest zijn. Een Google bomb dus die hoewel zogezegd niet langer mogelijk wel degelijk nog toe te passen is. Links vormen nu namelijk het hoofdbestanddeel van het internet net als de anchor text die gebruikt wordt.

De conclusie: indien u echt een site wilt promoten, dan is Slangen niet uw beste partner vrees ik. En nu wachten hoe lang het zal duren voor Noël Slangen zijn site zal aanpassen... Lees intussen alvast zijn CV.

Meer info over de registratie van de betreffende domeinen vind je op de LVB.net blog.

Geen opmerkingen: