dinsdag 22 mei 2007

SP.A-Oudenaarde begaat overtreding in verkiezingsuitgaven

Goed gezien van Tanguy Veys, al zal een beetje nijd wegens het niet uitgenodigd zijn hem ook wel parten spelen: Op vrijdag 25 mei organiseert de jongerenorganisatie van de SP.a, Animo, een verkiezingsdebat in Oudenaarde. Hiervoor werden kandidaten van verschillende partijen uitgenodigd om het ondermeer te hebben over jeugdwerkloosheid, lonen van topmanagers, enz. Niets verkeerd aan ware het niet dat ze GRATIS drank aanbieden.

Laat net GRATIS drank aanbieden verboden zijn. De Federale Parlementaire Controlecommissie Verkiezingsuitgaven stelt in haar regelgeving (pagina 74) namelijk duidelijk dat "het aanbieden van gratis drank ter gelegenheid van verkiezingen wordt bestraft conform artikel 184 van het Kieswetboek"... Beboeten dus de handel !

De aanwezige GRATIS overtreders: Bruno Tuybens (staatsecretaris en burgemeester Zwalm - 3de plaats kamer SP.a-Spirit), Robrecht Bothuyne (schepen Kruishoutem – 9de plaats kamer CD&V), Jef Tavernier (Vlaams Parlementslid - lijstduwer Kamer Groen!) en Marnic De Meulemeester (Vlaams Parlementslid en burgemeester Oudenaarde – 10de opvolger kamer Open VLD). Het debat wordt gemodereerd door Femke Coopmans (AVS).

Vriendelijk als we zijn hebben we dit bericht effe doorgestuurd naar animo_oudenaarde@hotmail.com .

2 opmerkingen:

Ernest zei

Ze moeten toch met één reden voor de dag komen om mensen te kunnen overhalen op hen te stemmen. Het is wat de Sp.a al altijd gedaan heeft. Praten naar de mond van de onwetende, niet kritische, modale burger. En dit aan de hand van goedkope praatjes en nu blijkbaar ook al graits drank. Dit alles niet om België/Vlaanderen vooruit te helpen, maar om aan de macht te blijven. Bedroevend.

Tanguy_Veys zei

Als het een troost mag zijn; ik had het bericht ook al doorgestuurd naar het bestuur van Animo-Oudenaarde.