zondag 20 mei 2007

Van Brempt wil flitscamera's voor te snel rijdende bus- en tramchauffeurs

En opnieuw een rood ideetje gelanceerd. Op een vraag van de coming lady bij de Open VLD-lid, Annick De Ridder, tijdens de Commissie Openbare Werken en Mobiliteit, antwoordt Kathleen 'ik hou mijn hoofd steeds schuin' Van Brempt, Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen, dat ze bereid is onbemande camera's te plaatsen op vrije bus- en trambanen. Niet om de gewone bestuurders te bekeuren maar om bus- en tramchauffeurs op de bon te slingeren wegens te snel rijden. Hierbij letterlijk haar antwoord:

"In ben voorstander om onbemande snelheidscamera’s te plaatsen op vrije tram- en busbanen. Ik meen dat dezelfde normen hierbij gehanteerd kunnen worden dan de normen die gehanteerd worden op andere wegvlakken. Daardoor zullen er allicht weinig plaatsen op tram- en busbanen in aanmerking komen. De prioriteiten worden immers bepaald op basis van de ‘gewogen ernst’ (doden, zwaargewonden, licht gewonden) per km weglengte. Als ondergrens wordt ondermeer 20 ongevallen per km weg over 5 jaar gehanteerd."
Of dit betekent dat De Lijn zal opdraaien voor de boetes is nog maar de vraag, chauffeurs worden er bij De Lijn aan herinnerd dat elke minuut telt en sommige chauffeurs trappen daarom ietsje meer door op het gaspedaal. Misschien kunnen ze dan meteen ook eens de diplomaten flisten die in het centrum van Brussel rondrazen alsof het er Francorchamps is?

Geen opmerkingen: