zondag 20 mei 2007

De Ridder bijt van zich af na racistisch incident

Vreemd dat bepaalde incidenten nooit breed worden uitgesmeerd in de pers, of zou er sprake zijn van positieve discriminatie? Pak nu het volgende verhaal dat woensdag in het klein verscheen in de VUM kranten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Tijdens een avondje uit in Antwerpen werd Open VLD'ster Annick De Ridder geconfronteerd met een groepe Marokkaanse jongeren die een Britse vrome jood de huid volscholden en onder meer de man diets maken dat ze hem wel de keel wilden oversnijden. Nadat De Ridder de jongelui duidelijk maakt dat ze hun nummerplaat heeft genoteerd, ontfermt ze zich over de Joodse man.

Daarop wordt De Ridder zelf bedreigd door de jongelui. Maar De Ridder weet haar mannetje te staan en besluit het hierbij niet te zullen laten. Na een uitgebreid verslag bij de politie heeft ze ook Jozef De Witte van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding gevraagd dit verder te onderzoeken. In de krant voegt ze er aan toe:

"Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de vijandigheid van gastjes met een islamachtergrond tegen de joodse gemeenschap hand over hand toeneemt."
Jong VLD Berchem pakt er alvast mee uit op hun website. We moesten meer van zulke politici hebben...

Geen opmerkingen: