donderdag 31 mei 2007

Maya Detiège (SP.A) in de clinch met Vande Lanotte (SP.A)

Het rommelt opnieuw bij de Antwerpse afdeling van de SP.A. Maya Detiège kan het blijkbaar maar moeilijk verkroppen dat niet zij, maar wel Christine Van Broeckhoven de lijsttrekster mocht zijn in Antwerpen. Intern wordt Van Broeckhoven - die politiek nogal erg groen achter de oren is - nu al omschreven als een miskleun van jewelste, maar naar de buitenwereld toe is er natuurlijk geen vuiltje aan de lucht.

Ondanks de zalvende woorden van andere SP.A-kopstukken weet Detiège haar onbegrip niet langer onder stoelen of banken te steken. Dat wordt pijnelijk duidelijk in een interview met De Morgen waarin ze hetvolgende kwijt wou over haar collega Van Broeckhoven:

"Bij elke niewe job moet je opnieuw leren zwemmen. Maar een lijsttrekker moet meteen een Fred Deburghgraeve zijn. Twee maanden zijn wat kort om de steil te leren."
Johan Vande Lanotte liet prompt weten dat het nu wel duidelijk is waarom Maya de Bij niet geschikt is als lijsttrekker. Als hint kan dit tellen. Ondanks dit alles is er bij de SP.A wel een stijgende kritiek op de mediatraining van Christine Van Broeckhoven die als een "wel heel dunne spoeling" wordt omschreven.

Verdere kritiek van Maya op Christine kun je hieronder lezen:
Lees ook: Papabonus moet redding brengen voor onbekende SP.A-lijsttrekster Christine Van Broeckhoven

Geen opmerkingen: