zaterdag 12 mei 2007

Meer dan mooie woorden voor Els Van Weert (Spirit) - niet bepaald

Van Weert treft het niet bepaald. Uit het rapport van De Standaard dat vandaag werd gepubliceerd bleek ze een magere 39% te halen wat haar palmares als Staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling en Sociale Economie betreft. Haar zwakheden: een efficiëntie die met 10 op 40 niet bepaald hoge toppen scheert en een mank lopende communicatie. Van Weert is bij haar collega's gekend als een strevertje met bijzonder weinig originele inhoud - één excellentie had het zelfs over een perfect voorbeeld van een 'geboren looser', een andere over 'quantité négligeable', een label dat Spiritisten wel vaker opgespeld krijgen.

De site www.meerdanmooiewoorden.be van Van Weert klinkt in deze context dan ook nogal hol. Op de site somt Van Weert de verwezenlijkingen op in 'haar' beleidsdomeinen duurzame ontwikkeling en sociale economie. Helaas voor Van Weert had ze geen vinger in de pap te brokken in de meeste van de opgesomde verwezenlijkingen en werd ze door haar collega's, inclusief Verhofstadt, als een last beschouwd.

1 opmerking:

Codeboy zei

Els Van Weert is ook 'quantité négligeable'. Als parlementair zal ze wel voldoen, in het parlement zitten immers heel wat minder bekwame figuren.

Als staatssecretaris mag ze gewoon wat budget verdelen. Nobody knows and nobody cares.

Een ex-universitaire medewerker van het parlement