zaterdag 12 mei 2007

MR-bronnen bevestigen: Louis Michel gaat voor premierschap

Het witte konijn in de wetstraat is gevonden. Bronnen binnen de MR vertellen ons dat Louis Michel wel degelijk het premierschap ambieert. Eerder liet hij aan de Franstalige krant Le Soir nog uitschijnen dat hij niets uitsluit, zelfs het premierschap niet, maar blijkbaar staat de MR-gedachtengang al heel wat verder.

Wanneer Michel zijn kandidatuur zal bekendmaken is niet zeker, maar het staat volgens onze bronnen vast: Michel keert terug in de Belgische politiek als premier, indien de resultaten dit mogelijk maken uiteraard. Officieel is Didier Reynders nog steeds de eerste keuze van de MR, maar officieus kregen we te horen dat de MR met Michel een grotere kans maakt om de hoofdvogel af te schieten. Louis Michel heeft alvast het voordeel dat hij bij de Vlamingen niet de aversie oproept die een Elio Di Rupo wel doet. Michel is bovendien perfect tweetalig, in tegenstelling tot Di Rupo die nog steeds worstelt met het beeld van een nederlandsonkundige (zie ook deze video) ondanks herhaaldelijke spoedcursussen Nederlands. Michel hoopt alvast meer dan 100.000 stemmen te halen tijdens de komende verkiezingen waardoor hij een mandaat krijgt van de kiezers.

Michel, die de Commissaris voor Ontwikkeling en Humanitaire Hulp is in Europese Commissie, neemt officieel (onbetaald) politiek verlof van 12 mei tot 10 juni om de MR campagne voor de federale verkiezingen in Belgiƫ te ondersteunen. Het ziet er echter naar uit dat zijn tijdelijke vervanger Fin Olli Rehn zicht heeft op een vaste betrekking.

Of MR ons opzettelijk in het ootje probeert te nemen zullen we pas later weten...

Geen opmerkingen: