zaterdag 12 mei 2007

Ministers regering-Verhofstadt II gebuisd over de ganse lijn

De Standaard publiceert vandaag een evaluatie van vier jaar ministerieel werk. 9 ministers zijn geslaagd, terwijl er 6 gezakt zijn. Mooi zou je denken, maar samen halen de ministers over de volledige regeerperiode niet eens de helft (49,5%) van de punten, ook al is het resultaat erg nipt. Gebuisd is gebuisd. De ministers van dienst die het resultaat onder de 50% trokken zijn Marc Verwilghen (Open VLD), Armand De Decker (MR), Andre 'ik pak het al' Flahaut (PS), Christian Dupont (PS), Sabine Laruelle (MR) en Bruno 'Nairobi' Tobback (SP.A).

Worden de staatssecretarissen - die niet bepaald uitblinken - ook in het resultaat opgenomen dan kleuren de resultaten ronduit rood met een beschamende 47,8%. De lossers van het peleton daar zijn Els Van Weert (Spirit), Didier Donfut (PS) en Gisèle Mandaila (FDF). Van deze laatste valt vooral de magere score voor communicatie op, 5 op 20. Mandaila vermeldt op haar CV nochtans een graduaatsdiploma marketing op zak te hebben...

De vicepremiers (Patrick Dewael (Open VLD), Didier Reynders (MR), Freya 'thesis' Van den Bossche (SP.A) en Laurette Onkelinx (PS)) doen het niet bepaald beter maar zijn net niet gebuisd. De Standaard voegt er echter aan toe dat de twee Franstalige vicepremers hun score vooral danken aan hun werk als vicepremier en niet als vakminister, daarvoor is de malaise op Justitie en Financiën toch net iets te groot.

Een verrassende comeback is er van de eeuwige voluntarist en optimist Premier Guy Verhofstadt. Die komt van compleet gebuisd (48%) naar een aardige 63% van de punten.

Geen opmerkingen: