vrijdag 11 mei 2007

Paola246 : verdien 100 euro door haar identiteit vrij te geven

Yep, ik wil wel eens weten wie dit wicht is en voor welk bureau ze werkt. Wie alle details kent van deze scherts, mag me contacteren via deze blog. Mij lijkt het alvast duidelijk dat het om een stunt gaat van Sknet om hun Skynetblogs aan te prijzen. Dat net Clo Willaerts opduikt in het ganse verhaal zegt genoeg. Maar bewijzen zijn er op dit moment niet, dus blijft het bij gissen en loof ik 100 euro uit aan wie me een gouden tip bezorgt. Geef toe, het is een leuke manier om een blog te starten...

Het ganse Paola246 verhaal is echter een duidelijk voorbeeld van een reclamebureau of -team met een duidelijk gebrek aan inspiratie. Zo hebben ze het idee gejat van Lonelygirl15 en is de ganse opzet uiterst knullig in elkaar gezet. Ze blijken niet alleen een Skynetblog aangemaakt te hebben, maar ook een eigen MySpace account, een eigen YouTube videokanaal, een Flickr account, een Twitter account én Digs account opgezet te hebben in korte tijd. Dat alle foto's op haar site op hetzelfde tijdstip werden gemaakt (enkele maanden geleden) ontdekte Michaël Uyttersprot al. Al bij al, een typisch staaltje van haastwerk.

Mij liet het terugdenken aan een actie die ik een tweetal jaar geleden samen met een paar collega's in elkaar heb gebokst voor een Belgisch label. Hierbij werd een artiest geherlanceerd door maandenlang boodschappen te posten via een MySpace account die dan via een steeds breder wordend netwerk werden verspreid net als de demos die gericht gelekt werden. In tegenstelling tot het Paola246 vehikel werd de groei natuurlijk gestimuleerd door gerichte lekken naar de gespecialiseerde pers toe. Ze liepen er natuurlijk in met Humo op kop.

Bon, die 100 euro ligt klaar !

Geen opmerkingen: