maandag 14 mei 2007

Lijst Dedecker gaat lopen met Mimount Bousakla

Uittredend SP.A-senatrice Mimount Bousakla zal op 10 juni de Antwerpse Kamerlijst van Lijst Dedecker duwen. Het bericht werd bevestigd door Jean-Marie Dedecker aan HLN. De schrijfster auteur van het boek "Couscous met frieten" was met zowat 30.000 voorkeurstemmen zeker van een plaatsje in de Senaat. Maar voor de SP.A werd ze al snel een blok aan het been. Haar uitspraken schrikten allochtone kiezers af en laat dat nu net de vijver zijn waar de SP.A overvloedig in ging vissen. In 2005 kwam daar bovenop nog een rijverbod van enkele maanden wegens dronken achter het stuur. Het gevolg liet zich raden: SP.A zette Bousakla op een zijspoor.

Het was uiteindelijk de Antwerpse lijsttrekker voor Lijst Dedecker, Jurgen Verstrepen, die Bousakla over de streep hielp. In zijn blog schrijft Verstrepen hierover:

"Het is juist, Mimount Bousakla zal de lijst duwen voor ons in de provincie Antwerpen. Ze stapt over van SP.a naar LDD omdat ze inhoudelijk bij ons op haar kritische manier dezelfde standpunten deelt. Ik ben blij én trots over haar overstap... en je kan in mijn weblogarchief eerdere standpunten van haar terugvinden die ik onderschrijf, zelfs in de tijd van het Vlaams Belang..."
Update: Kijk naar de volledige persconferentie van Mimount Bousakla van 15 mei.

Geen opmerkingen: