woensdag 16 mei 2007

Spirit weinig 'origineel' met Banksy plagiaat

Jong Spirit wou effe hip zijn en haalde de spuitbussen boven in plaats van de eeuwige verkiezingsaffiches (zie hierboven, incluis foeilelijke kleuren). "Origineel" klonk het bij de Spiritisten. Om origineel te zijn moet je wel iets meer doen dan designs jatten bij andere mensen. Want wat blijkt? Spirit heeft 'bruikje leen' gaan spelen bij o.a. het Engelse collectief Banksy. Bewijzen nodig? Check deze Banksy foto en vergelijk ze met deze (gespiegelde) foto van Spirit. Op het moment dat dit online ging had Spirit nog steeds geen credits aangebracht. Hieronder een montage van de gestolen artwork :
Je beseft meteen dat we niet hoog oplopen met de 'originaliteit' van Spirit. Volgende keer beter jongens en meisjes ! Voor wie echte originaliteit aan de slag wil zien, bij deze een video reportage over Banksy :

Tiptrofee: SV

7 opmerkingen:

Wolf zei

Heel zwak van ze.

Thomas zei

Jong Spirit heeft nooit beweerd dat de beelden van eigen makelij zijn, wel dat het gebruik van stencil art voor een politieke jongerenafdeling nieuw en aldus 'origineel' is. We zijn bewust op zoek gegaan naar beelden die ook in overeenstemming zijn met de idealen van Jong Spirit. Het lijkt me dus zelfs een goede zaak dat de inspirerende en tot nadenken stemmende beelden van Banksy ook in Vlaanderen meer in het straatbeeld opduiken. Wat de beschuldiging van 'plagiaat' betreft, laat ik graag Banksy zelf aan het woord: "Copyright is for losers".

jong zei

Wat is het probleem met goede afbeeldingen te gebruiken ? tuurlijk heeft iemand die logo's ooit gemaakt... maar het zijn sterke logo's, dus verspreiden die handel ook in vlaanderen !

De Jager zei

Mocht je het nog niet weten, Banksy zelf is tegen elk misbruik / recuperatie van zijn werk door politieke partijen, maar dat was jullie ontgaan zeker?

Lucas zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Lucas zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Lucas zei

Schandalig! In Kortrijk gebruikte, de spirit-partij ook al graffiti werken van lokale helden voor hun campagne. Ze hadden geen geld om een reclamebureau te betalen zeker?