woensdag 16 mei 2007

Tanguy Veys (VB) op oorlogspad tegen Antwerps Augustinus Muziekcentrum

Het Augustinus Muziekcentrum (Amuz) te Antwerpen pakte recent uit met een nieuwe reeks (mooie) affiches met daarop geënsceneerde foto's van mensen die een hostie krijgen. Niets speciaals aan de hand zou je denken? Mis poes. Volgens Tanguy Veys (Vlaams Belang) is het pure godslastering:

"Deze affiches zijn echter godslasterlijk. Het is dan ook goed maar vooral noodzakelijk dat het Vlaams Belang en de Beweging voor Christelijke Solidariteit hiertegen protesteren."
Enzovoort, enzovoort, ... Philippe Van der Sande, voorzitter van de Beweging voor Christelijke Solidariteit en voorzitter van de Vlaams-Belangfractie in de Antwerpse OCMW-raad, stuurde hierover intussen al een protestbrief naar de schepen van cultuur Philip Heylen (CD&V), ook voorzitter van de Raad van Bestuur van Amuz. Volgens Veys en Van der Sande moeten de affiches van Amuz vervangen worden door een 'niet godslasterlijk beeld'.

Wij snappen begot niet waar Veys zich druk over maakt.

2 opmerkingen:

Huug zei

We snappen anders wel dat TV zich hiermee handig in de media gewerkt heeft en de spotlights op zich heeft doen schijnen. Daar en daar alleen was het hem om te doen.

Tanguy_Veys zei

@ Huug: Als je de moeite doet om eens te kijken naar de inhoudelijke kritiek die er van verschillende kanten komt op deze Amuz-campagne, zou je zien dat mijn protest geen poging was om mij in de aandacht te werken. Maar ja, daarvoor moet je zelf verdraagzaam zijn.