dinsdag 15 mei 2007

Vlaamse kranten weigeren (opnieuw) advertentie Vlaams Belang

Het zat er aan te komen, zoals in elk verkiezingsjaar trouwens al is gebeurd: alle Vlaamse kranten weigeren de advertentie (een mooie A4) van Vlaams Belang voor de verkiezingen van 10 juni. Vlaams Belang voorzitter Vanhecke wil desnoods via de rechtbank de publicatie van de advertenties afdwingen. Maar dan zal hij van een kale reis terugkomen, want wettelijk gezien mogen uitgevers advertenties weigeren.

Het is duidelijk dat het Vlaams Belang dit zoals steeds zal gebruiken als (gratis) promotiestunt, wat bij deze opnieuw geslaagd is, en lopen de kranten een paar 10.000 euro mis. Of hoe je al slapend 'rijk' kunt worden.

1-0 voor het Vlaams Belang.

Minder opgetogen blijft de partij over de beslissing bij de VRT om het Vlaams Belang niet uit te nodigen bij de twee grote VRT-verkiezingsdebatten.

1-1 deze keer voor de VRT

4 opmerkingen:

bigboss zei

Onze pers is dus blijkbaar niet zo vrij als men ze wil voorstellen.

Emma zei

Tja, het oude probleem. Kan een democratische maatschappij een forum bieden aan een partij die de democratie wil afschaffen? Tegenstanders zeggen nee, kijk maar naar wat er in de jaren twintig in Italië, en een decennium later in Duitsland is gebeurd. Voorstanders zullen net in naam van de democratie en de vrije meningsuiting zeggen dat ook antidemocraten aan het woord moeten komen. Moeilijk.

Paola zei

Wil Emma eens aangeven waaruit in godsnaam blijkt dat er een Vlaamse partij de democratie wil afschaffen ?!
In België is immers geen democratie! De traditionele partijen hebben die al lang afgeschaft! (iedere "watcher" van de Belg. politiek zal dat beamen), en "demos" (het volk) heeft "niks" te piepen! Het is meer dan 50 jaar geleden dat er nog een referendum geweest is...
Oh ja, er zijn de verkiezingen ..! Maar erna gooien de verliezers zich samen en zij zijn de winnaars ! Mooie macht van het volk (= democratie)!!!

Vrije zei

Als de pers zich zou laten dwingen om advertenties op te nemen omdat iemand anders dat wil, zou ze inderdaad nog minder vrij zijn. Ik denk dat De Jager het juist inschat. Niks wat op die A4 gestaan heeft zou zo veel aandacht genereren als wat het VB uitsteekt. Enig minpunt: dat er zich daar weer advocaten en rechters mee moeten bezighouden, om een bij voorbaat kansloze juridische klacht te bekijken. Blijkbaar vindt het VB de achterstand bij Justitie nog niet groot genoeg.