vrijdag 29 juni 2007

Vlaams Belangers niet uitgenodigd door Belgische ambassadeur

Hommeles binnen de Belgische delegatie van de Raad van Europa. Vlaams Belanger Karim Van Overmeire meldt dat de Vlaams Belang-parlementsleden geen uitnodiging hebben gekregen van de Belgische ambassadeur in Straatsburg ter gelegenheid van de zitting van de Parlementaire Assemblee die plaatsvond op 27 juni. De geviseerde Vlaams belangers zijn de parlementsleden Gerolf Annemans (Kamer) en Karim Van Overmeire (Senaat). Van Overmeire is er alvast niet over te spreken:

"De niet-uitnodiging van de Vlaams Belang’ers betekent een breuk met het verleden. De voorbije jaren werden de Vlaams Belang’ers immers wel uitgenodigd. Een en ander heeft blijkbaar te maken met de aanstelling van de nieuwe Belgische ambassadeur in Straatsburg. Deze beroept zich op uitdrukkelijke instructies vanuit Brussel. Dit zou dus betekenen dat minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht zijn ambtsperiode afsluit met een rondje Vlaams Belang-pesten."
De andere leden van de delegatie reageerden naar verluid verveeld op de situatie. Ondermeer Senator Mimount Bousakla (Lijst Dedecker) bleef uit protest zelf ook weg op de ontvangst.

De soloslim van de Belgische ambassadeur krijgt nog een staartje. Zodra de parlementaire werkzaamheden weer aanvatten, willen Gerolf Annemans en Karim Van Overmeire de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken ondervragen over de instructies die terzake aan de Belgische ambassadeurs gegeven werden.

Geen opmerkingen: