woensdag 30 mei 2007

FDF eist cordon sanitaire rond N-VA

De FDF-burgemeester van Schaarbeek, Bernard Clerfayt, heeft een stok gevonden om op N-VA-voorzitter Bart De Wever te kunnen slaan. Clerfayt 'ontdekte' pas deze week dat De Wever aanwezig was op de begrafenis van Karel Dillen (die plaats vond op 5 mei). Niets bijzonders want Dillen was ook aanwezig op de begrafenis van de vader van Bart De Wever. Het getuigt van een normaal respect dat De Wever er ook bij was dus in Antwerpen. Niets aan de hand dus zou je denken.

Niet zo voor Clerfayt die excuses eist van De Wever zoniet moet er een cordon sanitaire komen rond de N-VA.

Pittig detail, Clerfayt kreeg het verhaal op aangeboden via extreemlinkse actievoerders actief bij zowel Solidaire als Blokwatch. Eerder hadden ze al via de Vlaamse Pers geprobeerd om De Wever in diskrediet te brengen. Le Pen was namelijk ook aanwezig was op de begrafenis van Dillen. Het was het uitgelezen moment om een foto op te diepen waarop De Wever als toeschouwer aanwezig is op een toespraak van Le Pen in Antwerpen (zie hieronder).

Niet bepaald overtuigend als 'bewijsmateriaal' gezien De Wever bekend staat als een rabiaat tegenstander van al wat naar extreem-rechts ruikt en Le Pen hoort duidelijk thuis in dat hoekje. Het lijkt ons duidelijk een operatie beschadiging te zijn van het kartel CD&V/N-VA en een flauw afkooksel van wat Johan Sauwens te verduren kreeg na zijn bezoek aan een bijeenkomst van het Sint-Maartensfonds.

Wat er ons aan herinnert dat de PVDA nog steeds dweept met een massamoordenaar als Stalin (zowat 13 miljoen doden op zijn geweten), maar dat zullen we maar onder het tapijt vegen zeker?

Geen opmerkingen: