woensdag 30 mei 2007

Nierdonor show opgezet spel?

BNN wil vrijdag een tv-show uitzenden waarin een donor uit drie kandidaten kiest wie haar nier krijgt. De aankondiging lokte massaal protest uit in binnen- en buitenland. Vreemd, volgens onze informatie gaat het om patiënten die al behandeld werden/worden. Daarom lijkt het geheel ons eerder een heel goed geslaagde stunt om de Nederlandse politieke wereld en publieke opinie wakker te schudden. Zo zou BNN er vooral op uit zijn de wetgeving aan te passen waardoor iedereen automatisch donor wordt tenzij men verzet aantekent.

De donorshow van BNN lijkt sterk op een NCRV-programma dat in 1993 voor veel ophef zorgde: "Op leven en dood". Hierin moest het studiopubliek kiezen tussen twee patiënten die voor dezelfde behandeling in aanmerking kwamen. Er was slechts één behandeling beschikbaar. Wat bleek echter, in werkelijkheid hadden beide patiënten de behandeling al gekregen.

BNN (Bart's Neverending Network) is een kleine publieke omroep in Nederland, opgericht op 15 augustus 1997 door Bart De Graaff en voornamelijk gericht op jongeren. Bart de Graaff stond zelf jaren op de wachtlijst voor een donornier. Bart de Graaff overleed uiteindelijk op 35-jarige leeftijd.

Afwachten dus...

Geen opmerkingen: