zaterdag 2 juni 2007

Hoofddoekendebat molensteen rond nek SP.A

Het rommelt serieus bij de SP.A en dat voelt vooral Dewinter heel goed aan. In een open brief betuigt Filip Dewinter intussen zijn steun aan Patrick Janssens "ondanks het protest vanuit de linkerzijde en de moslimgemeenschap". Filip Dewinter verbaast er zich in de brief over dat uitgerekend diegenen die Janssens op 8 oktober 2006 een verkiezingsoverwinning hebben bezorgd vandaag zijn grootste tegenstanders zijn geworden:

"Het mystiek huwelijk tussen het socialisme en de islam zal van korte duur zijn. Dat u ondertussen het paard van Troje de stadhuismuren hebt binnengesmokkeld, is een pijnlijke vaststelling."
De steun van Dewinter komt niet bepaald gelegen voor Janssens die binnen eigen SP.A-kringen al af te rekenen heeft met dissidente leden à la Anissa Temsamani en Vice-premier Freya Van den Bossche (SP.A) die plots ronduit de kaart trekken van de moslima's die tegen het hoofdoekenverbod zijn.

En veel steun kreeg Janssens ook al niet van Vande Lanotte, die weigerde in Terzake nog te antwoorden op de vraag of hij nu tegen of voor het hoofddoekenverbod (in Antwerpen) was met het antwoord: "Ik antwoord niet in slogans!" Die kan tellen! Maar gisteren klonk het opeens toch anders vooral toen bleek dat de onduidelijke communicatie rond de kwestie ronduit desastreuze gevolgen zou kunnen hebben, electoraal gezien toch.

In verband hiermee raden we aan om toch maar eens de onderstaande video te bekijken die gefilmd werd tijdens het intussen beruchte hoofddoekendebat in Borgerhout met onder andere ook Mimount Bousakla (Lijst Dedecker) die geen blad voor haar mond neemt.


Het beeldmateriaal geeft alvast een heel aparte kijk op het debat dat plaatsvond met interventies uit het publiek die niet bepaald geunanceerd zijn en eerder grenzen aan een vorm van godsdienstige hysterie. Merk ook het grote aantal allochtone mannen in het publiek op...

Interessant detail tussendoor, Fauzaya Talhaoui (SP.A/Spirit gemeenteraadslid) wordt in een aantal minder frisse zaken genoemd. Zo werden leden van Talhaoui's plakploeg al betrapt bij het vernietigen van verkiezingsaffiches van tegenkandidaten, zelfs van SP.A-collega's, maar nu duikt haar naam eveneens op bij bedreigeningen aan het adres van Mimount Bousakla (Lijst Dedecker). Vaststaat dat radicale allochtone jongeren winkeliers onder druk zetten om affiches van Bousakla weg te halen. Of Talhaoui ook hier achterzit is niet duidelijk, maar bij de SP.A was alvast weinig verbazing te horen op de geruchten.

Geen opmerkingen: